Βρες το μονοπάτι σου στα βουνά της Αθήνας

Με κύριο στόχο να διαδώσει και να αναπτύξει το ορεινό τρέξιμο και να δώσει την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν την φυσική ομορφιά των βουνών και να ανακαλύψουν την ξεχωριστή εμπειρία, που προσφέρει το τρέξιμο στη φύση το “New Balance Mountain Cup 2010” διοργανώνει τον 5ο και τελικό αγώνα στον Υμηττό.

Share

O 5ος, και τελικός αγώνας, της σειράς “New Balance Mountain Cup 2010” θα διεξαχθεί στον Υμηττό “Ανάβαση Τρελού” την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010.
H διαδρομή είναι σχεδόν κάθετη ανάβαση στην κορυφή του Υμηττού μέσα από μονοπάτι και στη συνέχεια ακολουθεί κάθοδος επίσης από μονοπάτια εκτός ενός τμήματος 2 χλμ. ασφάλτου στην κορυφή. Η απόσταση των 16 χλμ. χαρακτηρίζεται από το δύσκολο υψομετρικό προφίλ, αφού μετά τα πρώτα ήπια ανηφορικά χιλιόμετρα, ξεκινάει η απότομη ανηφόρα του “τρελού” σε στενό μονοπάτι με συνολική άνοδο άνω των 670 μέτρων μέσα σε 4 χλμ., για να φτάσουμε στην άσφαλτο κάτω από τις κεραίες! Στο μέγιστο υψόμετρο φτάνουμε στο 6,2 χλμ. της διαδρομής, όπου υπάρχει και σταθμός υδροδοσίας. Ο αγώνας έχει ιδιαίτερα τεχνικά κομμάτια και στο κατηφορικό μέρος του, καθώς το μονοπάτι “10” που ακολουθούμε μετά το σύντομο διάλειμμα (απόσταση 1,9 χλμ.) με άσφαλτο, έχει σημεία με κλίση και κροκάλες αλλά και αρκετά φυτεμένα βράχια. Η θέα είναι μαγευτική σε όλη τη διαδρομή.
Αυτός είναι ο δεύτερος αγώνας της σειράς με δείκτη δυσκολίας “5”! Αποτελεί άριστο δείγμα των συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι ορεινοί δρομείς σε αγώνες όπως ο μαραθώνιος του Ολύμπου και άλλοι. Ο πιο γρήγορος αθλητής θα τερματίσει μετά από περίπου 1 ώρα και 5 λεπτά από την εκκίνηση ενώ ένας μέσος αθλητής θα χρειαστεί πάνω από 1:30 ώρες για να ολοκληρώσει την απόσταση.

Εκκίνηση αγώνα: 9:00

Χαρακτηριστιά διαδρομής
Μήκος: 16 χλμ.
Αθροιστική ανάβαση: 755 μ.
Ανάλυση διαδρομής: δασικός δρόμος 43%, μονοπάτι 45%, άσφαλτος 12% με 2 ενδιάμεσους σταθμούς υδροδοσίας

Δηλώσεις συμμετοχής online μέσα από το site του αγώνα www.athensmountains.gr. Το κόστος συμμετοχής είναι 15 € ανά άτομο ενώ το όριο εγγραφών ορίζεται στους 250 αθλητές. Σε περίπτωση που δεν καλυφθεί ο αριθμός των αθλητών θα είναι δυνατή η εγγραφή και το πρωί του αγώνα μεταξύ 07:30 και 08:15. Οι αθλητές θα παραλάβουν τους αριθμούς τους την ημέρα του αγώνα από το σημείο εκκίνησης.

Παροχές
– Αριθμός αθλητή
– Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
– Μετάλλιο τερματισμού
– Αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι αγώνα
– Υδροδοσία κατά την διάρκεια του αγώνα και μετά τον τερματισμό
– Σνακς μετά τον τερματισμό

Κύπελλα
Θα δοθούν συνολικά 12 κύπελα στους διακριθέντες αθλητές, στις παρακάτω κατηγορίες:
– 1ος, 2ος, 3ος άνδρας γεννηθείς πριν από το 1968
– 1ος, 2ος, 3ος άνδρας γεννηθείς μεταξύ 1969-1974
– 1ος, 2ος, 3ος άνδρας γεννηθείς από το 1975 και μετά
– 1η, 2η, 3η γυναίκα ανεξάρτητα ηλικίας

Περισσότερες πληροφορίες στο site του αγώνα www.athensmountains.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5ος Αγώνας Δρόμου Φωκάτων
10-7-2016: Ο Α.Ο. Φωκάτων με την Π.Ε. Κεφαλληνίας τον Σ.Δ. Κεφαλληνιας και την ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ. συνδιοργανώνει τον πέμπτο αγώνα δρόμου στα Φωκάτα την Κυριακή 10 Ιουλίου.
5th North Olympus Trail Vrontou
Αγώνες δρόμου ορεινού τρεξίματος 20 & 6χλμ.
1.500 δρομείς στα Ιωάννινα!
Mε στόχο την ανάδειξη και προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας και την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού, o A.O. Ποσειδών Ιωαννίνων, διοργανώνει το διήμερο 15 και 16 Σεπτεμβρίου για 6η συνεχή χρονιά τον «Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων» 30 χλμ. και παράλληλους αγώνες 5 χλμ., δυναμικού βαδίσματος 30 χλμ., και 1 και 2 χλμ. για παιδιά καθώς και τη διαδρομή «Μαμά – Καρότσι» με τη συμμετοχή 1.500 δρομέων! Δείτε εδώ τις λίστες συμμετοχής!
Back to Top