TRANSNATURA MTB stage race 2010

Ο πρώτος Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνα Βουνού σε ετάπ στην Ελλάδα είναι πλέον πραγματικότητα! Ο αγώνας «TRANSNATURA MTB Stage Race 2010» ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στο διεθνές καλενδάριο της Παγκόσμιας Ποδηλατικής Ένωσης UCI 2010 θα πραγματοποιηθεί στις 9-12 Σεπτεμβρίου ενώ καλύπτει συνολική απόσταση 300 χιλιομέτρων σε 4 ετάπ.

Share

Ο πρώτος Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνα Βουνού σε ετάπ στην Ελλάδα είναι πλέον πραγματικότητα! Ο αγώνας «TRANSNATURA MTB Stage Race 2010», ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στο διεθνές καλενδάριο της Παγκόσμιας Ποδηλατικής Ένωσης UCI 2010 θα πραγματοποιηθεί στις 9-12 Σεπτεμβρίου.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2009 ως αγώνας ανεξάρτητων και πιλοτική διοργάνωση για τη φετινή διεθνή και μεγαλύτερη οργάνωση και τράβηξε την προσοχή αρκετών ανεξάρτητων αθλητών από όλη τη χώρα.

Ο αγώνας TRANSNATURA 2010 MTB Stage Race καλύπτει συνολική απόσταση 300 χιλιομέτρων σε 4 ετάπ και υψομετρική διαφορά 7547μέτρων και οι διαδρομές περνάνε μέσα από τους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς και Κοζάνης. Ο αγώνας θα διασχίσει μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της Βορειοδυτικής Ελλάδας, Αμύνταιο, Βίτσι, Πρέσπες, Νεστόριο, Γράμμος και άλλες περιοχές μοναδικής ομορφιάς. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν αθλητές με έγκυρη άδεια της UCI, καθώς και ανεξάρτητοι αθλητές που επιθυμούν να αντιμετωπίσουν την πρόκληση και να απολαύσουν την εμπειρία του να κάνουν ποδήλατο μέσα στην πανέμορφη φύση της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Οργανωτές του τετραήμερου είναι η κοινοπραξία των εταιριών οικοτουρισμού Βιτσίου, Γράμμου και Πρεσπών και το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών σε συνεργασία με την εταιρία διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων Outsports και την εταιρία sports marketing & management CK agency. Ο αγώνας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και σε συνδιοργάνωση με τις τοπικές αρχές αυτοδιοίκησης των νομών Φλώρινας, Καστοριάς και Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και την Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας Θράκης.

Για τους ανεξάρτητους αθλητές που πιστεύουν ότι τα 4 ετάπ και τα 300 χιλιόμετρα του διεθνούς αγώνα TRANSNATURA MTB stage race 2010 είναι μία πρόκληση στην οποία μπορεί να μη μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, θα οργανωθεί και ένας αγώνας ανεξάρτητων μίας ημέρας στις 12 Σεπτέμβρη. Αυτός ο αγώνας ανεξάρτητων έχει μήκος 54 χιλιομέτρων και είναι ίδιος με το 4ο και τελευταίο ετάπ του TRANSNATURA MTB STAGE RACE με αφετηρία και τερματισμό στο Αμύνταιο. Επίσης θα γίνει ένας αγώνας μήκους 22 χλμ, γύρω από τη λίμνη των Πετρών.

Στη διάρκεια του τετραημέρου θα οργανωθούν και αρκετές πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες στα μέρη όπου θα φιλοξενηθεί ο αγώνας, καθώς το TRANSNATURA MTB STAGE RACE είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της Κοινοπραξίας Οικοτουρισμού TRANSNATURA να προωθήσει την περιοχή μέσα από διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που συνδέονται με το περιβάλλον, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: http://race.transnatura.gr/, www.transnatura.gr και επικοινωνήστε μαζί μας στο: [email protected]
Εγγραφές: OUTSPORTS www.outsports.gr, [email protected], +302310-566522
Γενικός συντονισμός για το TRANSNATURA: Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών, www.ctp.gr, [email protected], +30-23850-51332, fax +30-23850-51210

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκίνησαν οι δηλώσεις για το 2o Sfendami Night Trail
Ανοιξαν οι δηλώσεις συμμετοχής για το δεύτερο Sfendami Night Trail. Oι δηλώσεις θα γίνονται στην ιστοσελίδα www.sfendami.gr σε ειδική φόρμα που θα έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του αγώνα. Παράλληλα, έχει ήδη δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα η χαρτογράφηση των διαδρομών σε αρχείο Google Earth και σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες σχετικά με το αγώνισμα του προσανατολισμού όπως και το πρόγραμμα της διοργάνωσης.
8o MaskaRun Ορχομενού
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Oλύμπιος Δρόμος 2014
16/17-5-2014: Ο Oλύμπιος δρόμος απόστασης 180 χλμ. αλλά και ένας μικρότερος 62 χλμ. θα πραγματοποιηθούν στις 16 και 17 Μαΐου με αφετηρία τη Νεμέα.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο