Τρέξτε για καλό σκοπό

Το Ίδρυμα Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος με την συμπαράσταση της ΕΟΛΣΜΑ-Υ και υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας διοργανώνει τον 2ο Ημιμαραθώνιο Αίγινας 21 χλμ. Ο αγώνας διεξάγεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων στην μνήμη Γεωργίου Κωστάκου o οποίος έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο σε ηλικία μόλις 43 ετών τον Νοέμβριο του 2008.

Share

Ο αγώνας διεξάγεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων στην μνήμη Γεωργίου Κωστάκου. Ο Γεώργιος Κωστάκος με καταγωγή από την Αίγινα έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο σε ηλικία μόλις 43 ετών τον Νοέμβριο του 2008.
Ο Γεώργιος Κωστάκος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του Broadway, μέσα στην πληθώρα χαρισμάτων που είχε. Έχει συγγράψει πλήθος θεατρικών έργων, έχει λάβει τιμητικούς επαίνους για την προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό και έχει στεφθεί πολλές φορές βαλκανιονίκης στην ενόργανη γυμναστική. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τις επίσημες ιστοσελίδες στην διεύθυνση: www.aeginamarathon.gr, www.georgecostacos.com.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 21 χλμ. για δρομείς και 16 χλμ. για περιπατητές.
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ: 17:30
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ: 16:30
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΠΑΛΑΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ στην ΠΟΛΗ ΑΙΓΙΝΑΣ

Ο αγώνας δρόμου θα έχει ως αφετηρία το ΛΙΜΑΝΙ της ΣΟΥΒΑΛΑΣ με κατεύθυνση το χωριό της ΒΑΓΙΑΣ. Θα συνεχίσει με ελαφριά ανηφόρα προς το χωριό του ΜΕΣΑΓΡΟΥ και θα περάσει απο το ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ, όπου βρίσκεται η τελευταία κατοικία του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΣΤΑΚΟΥ με κατεύθυνση το Μοναστήρι του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ και πλησιάζοντας στην πόλη θα μπει αριστερά στην οδό ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ με κατεύθυνση το παραθαλάσσιο εκκλησάκι του ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ για να καταλήξει παραλιακά στο κοσμοπολίτικο λιμάνι στην πόλη της ΑΙΓΙΝΑΣ.
Ο αγώνας περιπάτου θα έχει ως αφετηρία το ΛΙΜΑΝΙ της ΣΟΥΒΑΛΑΣ με κατεύθυνση το χωριό της ΒΑΓΙΑΣ. Θα συνεχίσει με ελαφριά ανηφόρα προς το χωριό του ΜΕΣΑΓΡΟΥ και θα περάσει απο το ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ όπου βρίσκεται η τελευταία κατοικία του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΣΤΑΚΟΥ με κατεύθυνση το Μοναστήρι του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, για να καταλήξει στο κοσμοπολίτικο λιμάνι στην πόλη της ΑΙΓΙΝΑΣ.
Η διαδρομή στο μεγαλύτερο μέρος της γίνεται μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον και κοντά στις παραλιακές οδούς, και έτσι οι αθλητές, κατά την διάρκεια του αγώνα θα απολαμβάνουν τις ομορφιές καθώς και τα ιστορικά αλλά και θρησκευτικά μνημεία που βρίσκονται στο νησί της Αίγινας. Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού των αθλητών με νερά.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το ποσό των 10 ευρώ προαιρετικά απο τον κάθε δρομέα-περιπατητή θα συνεισφέρει στις προσπάθειες του Ιδρύματος Γεώργιος Μπέστ Κωστάκος για τον σημαντικότερο στόχο του, την δημιουργία ξενώνων για παιδιά που πάσχουν απο τον καρκίνο του εγκεφάλου, ασθένεια απο την οποία έφυγε ο Γεώργιος Κωστάκος. Κάθε δρομέας – περιπατητής συμμετέχει με δική του ευθύνη και αποκτά δικαίωμα συμμετοχής, εφόσον έχει συμπληρώσει πλήρως και αποστείλει τη σχετική δήλωση συμμετοχής μέχρι την 10 Ιουνίου 2010.
(FAX: 22970 32193 ή με e-mail μέσω ιστοσελίδας www.aeginamarathon.gr).

ΕΠΑΘΛΑ ΑΓΩΝΑ
Γενική Κατηγορία Ανδρών – Γυναικών
1ος – 1η Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα και Διήμερο Διακοπών σε κατάλυμα του Συλλόγου για την περίοδο 2010.
2ος – 2η Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα.
3ος – 3η Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ
18-29 ετών, 30-39 ετών, 40-49 ετών, 50-59 ετών, 60-69 ετών, 70 και άνω.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι τρεις πρώτοι νικητές, άντρες και γυναίκες, από κάθε κατηγορία θα λάβουν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα.
Σε όλους τους τερματίσαντες δρομείς και περιπατητές θα δοθεί μετάλλιο και δίπλωμα.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Οι δρομείς και περιπατητές θα προμηθευτούν τα εισιτήρια για την Αίγινα, με το πλοίο που αναχωρεί στις 10:30, από τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος στο λιμάνι του Πειραιά. Η προσέλευση των ενδιαφερομένων στον Πειραιά πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις 9:30. Δρομείς ή Περιπατητές που θα έρθουν στην Αίγινα με δρομολόγιο πλοίου εκτός του προγραμματισμένου θα επιβαρυνθούν την μεταφορά τους. Η επιστροφή όλων προς τον Πειραιά θα γίνει με πλοίο που αναχωρεί στις 22:00 από το λιμάνι της Αίγινας. Οι συνοδοί θα καταβάλλουν οι ίδιοι το αντίτιμο του εισιτηρίου.

ΔΙΑΜΟΝΗ
Για αθλητές που επιλέξουν να έρθουν νωρίτερα από την ημέρα του αγώνα στο νησί της ΑΙΓΙΝΑΣ συνδυάζοντας και διακοπές ο σύλλογος έχει μέλη σε όλες τις περιοχές του νησιού, τα οποία θα προσφέρουν ειδικά πακέτα διαμονής. Το κόστος διαμονής για όσους επιλέξουν να μείνουν στα καταλύματα του συλλόγου ανέρχεται στα 15€ το άτομο (Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια). Για κρατήσεις δωματίων σε όλες τις περιοχές μπορείτε να επικοινωνείτε με την Διεύθυνση του Συλλόγου «Αιγινίτικη Φιλοξενία» στο: ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 22970-32192 / ΦΑΞ: 22970-32193 από 20 Μαίου μέχρι 15 Ιουνίου 2010 και ώρες: 09:00 έως 22:00. ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 22970-32192 / 6932542661 (κος ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ) και στην ιστοσελίδα: www.aeginamarathon.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2ος  Ανώμαλος  Δρόμος  Κερατέας 2016
11-12-2016: Αγώνες ανωμάλου δρόμου στην Κερατέα
4ΠΟΛΙΣ Υπερμαραθώνιος Μαραθώνα
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
2ο Mykonos Running Festival
Έναρξη εγγραφών για τους αγώνες στην Μύκονο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο