Αγώνες με ταυτότητα

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το διήμερο ορεινών δραστηριοτήτων στον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών. Η πολύ μεγάλη συμμετοχή των αθλητών εξέπληξε ευχάριστα και τους πιο αισιόδοξους της διοργάνωσης. Στον αγώνα συμμετείχαν και ορισμένοι από τους καλύτερους δρομείς του χώρου όπως ο Νίκος Καλοφύρης, ο Χάρης Καλαμπούκας και ο Αλέξανδρος Γκούνκο, ενώ μεγάλη επιτυχία είχε και ο αγώνας ορεινού προσανατολισμού.

Share

Αγώνας ορεινού προσανατολισμού
Το Σάββατο 24 Απριλίου σε μια πρωτόγνωρη για τους περισσοτέρους εμπειρία διεξήχθη ο αγώνας του ορεινού προσανατολισμού στο δάσος του Αγίου Νικολάου στον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής, αθλητές και φοιτητές της σχολής θετικών επιστημών του τμήματος φυσικής, μπήκαν, εφοδιασμένοι με πυξίδα και χάρτη, στην ευχάριστη αναζήτηση των σημείων προσανατολισμού, που θα τους οδηγούσαν στην ολοκλήρωση της διαδρομής.

Το παραπάνω αγώνισμα είναι ένας συνδυασμός σωματικής άσκησης, φυσικής, μαθηματικών και προσανατολισμού, δημιουργώντας ένα καινούργιο μοντέλο αναπαράστασης της φύσης. Η προσπάθεια του Βαγγέλη Δρόσου και του Κώστα Κουκουρή και η δημιουργία της νέας ιστοσελίδας www.orienteering.org.gr έχουν ως σκοπό την προβολή και διάδοση του συγκεκριμένου αθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες η συμμετοχή έφτασε τα 70 άτομα.

Τα αποτελέσματα του αγώνα είχαν ως εξής: στη μεγάλη διαδρομή πρώτευσαν οι Σταμούλης Κώστας (New Balance) και Γιώργος, Βίκυ Καρπούζα σε 44’, στη μεσαία διαδρομή αντίστοιχα οι Βασιλόπουλος Γεώργιος και Βασιλοπούλου Τορότα σε χρόνο 52’ και στην μικρή διαδρομή Αλεξάκης, Αγατιανός, Προκοπίου, Δεμιρόπουλος σε χρόνο 52’.

Μεγάλη συμμετοχή
Ευτυχώς η επόμενη μέρα ξεκίνησε με τέλειες καιρικές συνθήκες όπου και ολοκληρώθηκε ο αγώνας ορεινού τρεξίματος με συμμετοχή περίπου 240 αθλητών.


Η εκκίνηση του αγώνα ορεινού τρεξίματος

Χαρακτηριστικό του αγώνα αυτού ήταν ότι οι τρεις πρώτοι αθλητές, υπό την χορηγία της Salomon, Νίκος Καλοφύρης, Αλέξης Γκούνγκο, Χαράλαμπος Καλαμπούκας, πέρασαν μαζί την γραμμή του τερματισμού, δημιουργώντας σπαζοκεφαλιά στους διοργανωτές για την απονομή του πρώτου κυπέλου. Οι πρωταθλητές δήλωσαν ότι ήταν ένας αγώνας με πολύ καλή παρέα, με πολλές εναλλαγές στη διαδρομή χωρίς να λείπει η ένταση, με πολύ όμορφα τοπία, αλλά και με κάποια στενά μονοπάτια που δεν επηρέασαν όμως την ασφαλή διέλευση των αθλητών. Επίσης, δήλωσαν ότι ήταν ευχάριστο το συναπάντημα αθλητών της μικρής διαδρομής και της μεγάλης διαδρομής σε αρκετά σημεία του αγώνα.

Το κλίμα του αγώνα ήταν πολύ ζεστό και η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας πολύ μεγάλη και ένθερμη. Άφησε θετικές εντυπώσεις στο σύνολο των συμμετεχόντων και των θεατών και μεγάλη επιθυμία να συμμετέχουν και πάλι στην διοργάνωση που έχει τις δυνατότητες να αποκτήσει ξεχωριστή ταυτότητα συνδυάζοντας τον προσανατολισμό με το ορεινό τρέξιμο.

Για την διοργάνωση, ο Νομάρχης Γρεβενών, Δημοσθένης Κουπτσίδης δήλωσε ότι: “Ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας την προβολή της περιοχής μας δημιουργώντας προοπτική τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης. Επειδή ο Νομός έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, με διαδρομές και μονοπάτια ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, θα φροντίσουμε ώστε να καθιερωθεί και να συνεχιστεί με μεγαλύτερες δυνατότητες προσέλκυσης αθλητών και επισκεπτών”. Ο ίδιος θεωρεί άλλωστε τον «προσανατολισμό» ως μια καινοτόμο εμπειρία που συνδυάζει την άθληση με την ψυχαγωγία και την αποκάλεσε ως ένα «αυθεντικό σπόρ».

Ο Δήμαρχος Ηρακλεωτών Αθανάσιος Καραγιάννης με την σειρά του θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση του διήμερου αγώνα, τους συμμετέχοντες, την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Κλιμάκιο Πτολεμαΐδας, τους εθελοντές και κυρίως τον Βαγγέλη Δρόσο ως εμπνευστή και οργανωτή του αγώνα. Ήταν μια εμπειρία μοναδική και μια πρόκληση στο να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της διοργάνωσης. Αναλυτικά αποτελέσματα σύντομα.

Η φωτογράφηση του αγώνα έγινε από την ομάδα GO-MRP, για περισσότερες φωτογραφίες επισκεφτείτε το site www.go-mrp.com.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3ο Κύπελο Αφαία
1-6-2014: Την Κυριακή 1 Ιουνίου θα διεξαχθεί για τρίτη χρονιά ο αγώνας βουνού “3ο Κύπελο Αφαία 2014” στην Αίγινα.
Ο αγώνας της Ρόδου
Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδ/σου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου και την υποστήριξη της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου, διοργανώνουν τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου «Γύρος Πόλης Ρόδου 2012».
To αντίο ενός μεγάλου
Ένας από τους σπουδαιότερους μαραθωνοδρόμους της περασμένης δεκαετίας αλλά και όλων των εποχών αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ο Καλίντ Κανούτσι, ο πρώτος αθλητής που κατέβηκε το 2:06 και από τους ελάχιστους που σημείωσε δύο παγκόσμια ρεκόρ στο μαραθώνιο, στα 41 (!) του χρόνια αποφάσισε να σταματήσει τη συστηματική προπόνηση και τη συμμετοχή στους μεγάλους αγώνες. O λόγος που τον ανάγκασε να αποσυρθεί ωστόσο δεν ήταν η ηλικία του αλλά οι συνεχείς τραυματισμοί στα πόδια!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο