8 δρομείς έπιασαν τα 1.000!

Oλοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Διεθνές Φεστιβάλ Υπεραποστάσεων 2010, ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας. Συνολικά 82 δρομείς έλαβαν μέρος στους 5 αγώνες του προγράμματος ενώ 8 (οι περισσότεροι που έχουν τερματίσει ποτέ σε αγώνα) κάλυψαν μέσα στο χρονικό όριο των 16 ημερών τα 1609,344 χλμ. Δείτε όλα τα αποτελέσματα.

Share

Πατήστε εδώ για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα των 1.000 Μιλίων
Πατήστε εδώ για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα των 7 ημερών.
Πατήστε εδώ για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα των 72 ωρών.
Πατήστε εδώ για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα των 48ωρών.
Πατήστε εδώ για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα των 24 ωρών.

Μεγάλη Τετάρτη, 31/3/2010, 3:00 μ.μ.
Αγώνας 1000 μιλίων

Οι τελευταίες ώρες του αγώνα των 16 ημερών κύλησαν ήρεμα με μοναδικό δρομέα να συνεχίζεί την προσπάθειά του τον Νίκο Θάνο ο οποίος τελικά έτρεξε 1465 χλμ. Λίγες ώρες πριν είχε τερματίσει και ο τελευταίος από τους 8 συνολικά δρομείς πουκατάφεραν τον στόχο των 1.000 μιλίων, Βέι Μινγκ Λο. Το επίπεδο των δρομέων που συμμετείχαν ήταν εξαιρετικό αφού ποτέ στο παρελθόν σε παρόμοιο αγώνα δεν έχουν τερματίσει τόσοι δρομείς.
Αμέσως ακολούθησαν οι απονομές και οι περισσότεροι δρομείς αναχώρησαν για τις πατρίδες τους μετά από 20 περίπου ημέρες παραμονής στο Ελληνικό. Δρομείς και διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, αν και δεν θεωρείται πιθανό να επαναληφθεί ο αγώνας των 1.000 μιλίων.

Η ψυχή της διοργάνωσης
Συγχαρητήρια αξίζουν στον Κώστα Μπαξεβάνη ο οποίος είναι ο εμπνευστής του αγώνα και ο άνθρωπος που κατάφερε με την συνέπεια και την ποιότητα των αγώνων του να κερδίσει την εμπιστοσύνη της παγκόσμιας ομοσπονδίας που και τους αναγνωρίσε αλλά και τους αναβάθμισε, αλλά κυρίως των δρομέων Ελλήνων και ξένων από όλο τον κόσμο, που τιμούν τον αγώνα με τη συμμετοχή τους.
Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στον Σίμο Συμεόνογλου, τον άνθρωπο κλειδί και στενό συνεργάτη του Κώστα Μπαξεβάνη, ο οποίος εθελοντικά έκανε σχεδόνα τα πάντα παρέχοντας στους αγωνιζόμενους ότι είχαν ανάγκη.

Σημαντική βοήθεια από τους εθελοντές
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η βοήθεια των εθελοντών οι οποίοι στελέχωσαν τον βασικό σταθμό τροφοδοσίας 24 ώρες το 24ώρο φροντίζοντας να μην λείψει τίποτα στους αγωνιζόμενους.

Μεγάλη Τετάρτη, 31/3/2010, 8:00 π.μ.
Αγώνας 1000 μιλίων

Η Μαρία Τακαβουόρι τα κατάφερε. Η πάντα χαμογελαστή Φιλανδέζα, τερμάτισε σήμερα το πρωί πανευτυχής, σκεπασμένη με την σημαία της χώρας της. Στο σημείο του τερματισμού την περίμεναν όλοι οι δρομείς που έχουν τερματίσει μέχρι τώρα με τους υποστηρικτές τους και βέβαια οι διοργανωτές. Ο χρόνος της Τακαβουόρι είναι 15 ημέρες 16 ώρες 54′ 07”. Στον αγώνα συνεχίζουν ακόμα ο Βέι Μινγκ Λο ο οποίος αναμένεται να τερματίσει περίπου στις 12 το μεσημέρι ενώ ο Νίκος Θάνος, ο μοναδικός Έλληνας που συνεχίζει να τρέχει έχει φτάσει ήδη τα 1428 χλμ.

Αγώνας 7 ημερών
Στο 7ήμερο μετά από 6 ημέρες και 16 ώρες αγώνα συνεχίζει να προηγείται ο Μίκαελ Πιέρ Μικαλέτι ο οποίος ξεκουράστηκε αρκετά το βράδυ και ξεκίνησε πριν από λίγο και πάλι τρέξιμο, με 844 χλμ. Σταθερά δεύτερος συνεχίζει ο Βαγγέλης Μπατζόγλου με 764 χλμ.ενώ οι δύο άλλοι Έλληνες που συνεχίζουν, ο Χρήστος Κανέλλος που είναι τέταρτος και ο Γιώργος Κοροβέσης που είναι 7ος έχουν μέχρι στιγμής 688 και 584 χλμ. αντίστοιχα. Στον αγώνα συνεχίζουν συνολικά 9 δρομείς. Οι αγώνες ολοκληρώνονται σήμερα στις 14:00 (το 7ήμερο) και 15:00 (1.000 μίλια) και το πρόγραμμα θα κλείσει με τις απονομές των επάθλων στους υπερμαραθωνοδρόμους.

Μεγάλη Τετάρτη, 31/3/2010, 3:00 π.μ.
Αγώνας 1000 μιλίων

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ολοκλήρωσε τον αγώνα της και η Γερμανίδα ιδιότυπη υπερμαραθωνοδρόμος Μαρτίνα Χάουσμαν. Η Χάουσμαν συνηθίζει να κοιμάται ελάχιστα και να περπατάει (κυρίως) συνεχώς καταφέρνοντας έτσι να καλύψει τη διαφορά από δρομείς που τρέχουν αλλά κάνουν μεγαλύτερες στάσεις για ξεκούραση. Και όταν λέμε λίγο εννοούμε 1-2 ώρες ημερησίως(!)
Έτσι μετά από την Οκιγιάμα η Χάουσμαν έγινε η δεύτερη γυναίκα που τερματίζει τον αγώνα ενώ σε λίγες ώρες αναμένεται να τερματίσει και η τρίτη, η Μαρία Τακαβουόρι από την Φινλανδία. Ο τελευταίος υποψήφιος για τερματισμό είναι ο Βέι Μινγκ Λο ενώ ο Νίκος Θάνος, ο μοναδικός Έλληνας που συνεχίζει να τρέχει αναμένεται να ξεπεράσει τα 1450 χλμ.

Αγώνας 7 ημερών
Στο 7ήμερο μετά από 6 ημέρες και 12 ώρες αγώνα συνεχίζει να προηγείται ο Μίκαελ Πιέρ Μικαλέτι με 840 χλμ. έχοντας ήδη σημειώσει ατομικό ρεκόρ στο 6ήμερο. Σταθερά δεύτερος βρίσκεται ο γιατρός Βαγγέλης Μπατζόγλου με 747 χλμ. Δύο ακόμα Έλληνες συνεχίζουν. Ο Χρήστος Κανέλλος που είναι τέταρτος με 663 χλμ. και ο Γιώργος Κοροβέσης που είναι 7ος με 575 χλμ.

Μεγάλη Τρίτη, 30/3/2010, 13:00 π.μ.
Αγώνας 1000 μιλίων

Με τον τερματισμό τριών ακόμα δρομέων πλησιάζει προς την ολοκλήρωση του Παγκόσμιο Κύπελο 1.000 μιλίων. Σε λίγες ώρες συμπληρώνεται και η 15η ημέρα αγώνα η οποία βρίσκει τέσσερις ακόμα δρομείς να κυνηγούν τον στόχο των 1.000 μιλίων. Λίγο νωρίτερα ο Ιταλός Λούτσιο Μπατζάνα, ο Τσέχος Βλάντιμιλ Ντβόρατσεκ και η Χιρόκο Οκιγιάμα ολοκλήρωσαν τον αγώνα.

Η Χιρόκο Οκιγιάμα τα κατάφερε τελικά, τρέχοντας σε ρυθμό μαραθωνίου τα τελευταία 30 χλμ. να συμπληρώσει τα 1000 μίλια σε 14 ημέρες 20 ώρες 54 λεπτά και 10 δεύτερα. Ήταν τέτοια η θέλησή τη να τερματίσει τον αγώνα που κάλυψε τον τελευταίο μαραθώνιο σε 5:20.

Μεγάλη Τρίτη, 30/3/2010, 10:00 π.μ.
Αγώνας 1000 μιλίων


Ο Λούτσιο Μπατζάνα, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τα πέλματά του τις τελευταίες ημέρες, κατάφερε να γίνει ο τρίτος δρομέας που τερμάτισε τον αγώνα των 1.000 μιλίων.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, ο 55χρονος Ιταλός Λούτσιο Μπατζάνα ολοκλήρωσε τα 1609,344 χλμ. μετά από 14 ημέρες 7 ώρες 23 λεπτά και 8 δεύτερα. Έτσι έγινε ο τρίτος δρομέας που κατάφερε να τερματίσει έναν από τους πιο ακραίους αγώνες στον κόσμο.
9 περίπου ώρες αργότερα ήταν η σειρά του Τσέχου Βλάστιμιλ Ντβόρατσεκ να πανηγυρίσει τον τερματισμό του μετά από 14 ημέρες 16 ώρες 55 λεπτά και 13 δεύτερα.

Ο Ντβόρατσεκ μάλιστα τερμάτισε ακμαιότατος κάνοντας σπριντ στα τελευταία μέτρα αφού προηγουμένως είχε τρέξει τα τελευταία χιλιόμετρα σε αρκετά γρήγορο ρυθμό. Ο Βόλφγκανγκ Σβερκ και οι άλλοι δρομείς ήταν εκεί για να χειροκροτήσουν και να συγχαρούν τον συναθλητή τους που κατάφερε να πετύχει το στόχο του.

Hiroko Express
Ολοταχώς προς τον τερματισμό καλπάζει πλέον η Χιρόκο Οκιγιάμα και όλα δείχνουν ότι θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα τελείωσει τον αγώνα καθώς της απομένουν μόλις 29 χλμ. Η Οκιγιάμα τρέχει πλέον σε ρυθμό κάτω από 6’/χλμ. και είναι πράγματι εντυπωσιακό το πως καταφέρνει να βρίσκει τόση ενέργεια μετά από 15 σχεδόν ημέρες αγώνα. Συμπαραστάτης στην προσπάθειά της είναι η “παλιά καραβάνα” των υπεραποστάσεων Σέπο Λέινονεν ο οποίος καθοδηγεί σωστά την παρορμητική Ιαπωνέζα.

Και η Γερμανίδα Μαρτίνα Χάουσμαν όμως φαίνεται ότι θα τερματίσει τον αγώνα έχοντας διανύσει μέχρι αυτή τη στιγμή 1535 χλμ. όπως και ο Βέι Μινγκ Λο που έχει τρέξει 1512 αλλά δυστυχώς τα πέλματα του τον ταλαιπωρούν αφάνταστα από τις φουσκάλες που έχουν καλύψει όλη σχεδόν την πατούσα του.

Η Μαρία Τακαβουόρι πλησιάζει και αυτή τα 1.500 χλμ. και όπως ολα δείχνουν θα πανηγυρίσει και αυτή τον τερματισμό της.

O Νίκος Θάνος με ηθικό ακμαιότατο συνεχίζει την πολύ καλή προσπάθειά του ακολουθώντας πιστά τον αρχικό σχεδιασμό του που ήταν αρχικά να παραμένει στον αγώνα (να καλύπτει τουλάχιστον 80 χλμ. την ημέρα) και στην συνέχεια να προσεγγίσει τα 1.500 χλμ., και όπως φαίνεται θα βρεθεί πολύ κοντά σε αυτό αφού έχει κάνει μέχρι τώρα 1330 χλμ.

Αγώνας 7 ημερών

Στον δεύτερο αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη με 10 δρομείς να συνεχίζουν την προσπάθειά του, προηγείται ο Μίκαελ Πιέρ Μικαλέτι με 789 χλμ. και σταθερά δεύτερος βρίσκεται ο Βαγγέλης Μπατζόγλου με 698 χλμ. Δύο ακόμα Έλληνες συνεχίζουν. Ο Χρήστος Κανέλλος που είναι τέταρτος με 605 χλμ. και ο Γιώργος Κοροβέσης που είναι 7ος με 521 χλμ. Πατήστε εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες από τις προηγούμενες ημέρες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6o Run The Lake
17-12-2017: Ο αγώνας “θεσμός” επιστρέφει
19ος Δρόμος Αργολικού Κόλπου
Δείτε περισσότερα για τον αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο