Το περιβάλλον σε πρώτο πλάνο

Παλεύοντας για ένα καθαρότερο και ποιοτικότερο περιβάλλον διοργανώνεται στην Ποντοκώμη Κοζάνης ο 2ος Περιβαλλοντικός Αγώνας Δρόμου δείχνοντας την αντίθεσή τους στις περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες της ΔΕΗ στην περιοχή.

Share

Θέλοντας να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής της Ποντοκώμης του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη στον Νομό Κοζάνης η οποία έχει υποστεί υποβάθμιση λόγω των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ στην περιοχή (η ΔΕΗ έχει αποφασίσει την αναγκαστική απαλλοτρίωση, τόσο του οικισμού όσο και τον 5000 στρεμάτων, που αποτελούν τον τελευταίο ζωτικό χώρο που καλύπτει βορείως τον οικισμό) ο τοπικός Δήμος και οι σύλλογοι της περιοχής* διοργανώνουν Αγώνα Δρόμου 21,4 χλμ.

Ώρα εκκίνησης: 10:30 π.μ. στο σχολείο Ποντοκώμης

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές τηλεφωνικά στο Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη (κ. Κατακαλίδη Νικόλαο 2461352200) και κατά την ημέρα του αγώνα έως τις 10:00 πμ στο χώρο της γραμματείας του αγώνα.

Πληροφορίες –Υπεύθυνοι Εκδηλώσεων
Για τη Δημοτική Επιχείρηση, ο πρόεδρός της, Καρασαββίδης Λευτέρης τηλ.: 6982071808.
Για τους συλλόγους, Αθανασιάδης Ανδρέας τηλ.: 6975907558

Δώρα για τους συμμετέχοντες
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικά του αγώνα (μπλουζάκι κλπ.), μετάλλιο, δίπλωμα και… μάσκα προστασίας σε περίπτωση ανέμων τέτοιων, που θα δημιουργήσουν συνθήκες στροβιλισμού της τέφρας των ορυχείων. Επίσης θα δοθεί κάρτα αθλητή και συνοδού αυτού για το γεύμα φιλοξενούμενων.
Στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες του αγώνα θα δοθούν και αντίστοιχα κύπελλα.
Μετά το τέλος του αγώνα (την άφιξη και του τελευταίου αθλητή) και πριν την έναρξη των περιβαλλοντικών εκδηλώσεων, θα ακολουθήσει απονομή κυπέλλων και γεύμα προς όλους τους αθλητές και τους συνοδούς τους.

* Oργανωτές – συνδιοργανωτές:
Δ. Ε. Πολιτισμού Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, Σύλλογος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, Σύλλογος Πληττομένων από τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις της ΔΕΗ στη Μαυροπηγή «Μαύρη Πηγή», Πολιτιστικός σύλλογος Ποντοκώμης, Φυσιολατρικός σύλλογος Σιδερά, Πολιτιστικός σύλλογος Μαυροδενδρίου, Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, Πολιτιστικός σύλλογος Μαυροπηγής «Ειρήνη», Γραφείο Αγωγής Υγείας Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης με την υποστήριξη του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, Νομού Κοζάνης και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποτελέσματα 21ου Κολοκοτρώνειου Δρόμου
Με τη συμμετοχή 239 αθλητών και αθλητριών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου ο 21ος Κολοκοτρώνειος Δρόμος 10 χλμ. Νικητές αναδείχθηκαν o Σάκης Καλδής του ΟΣΦΠ με 35:43 και η Φιλίππα Πουλίδου του ΓΑΣ Ιλισσός με 39:46. Δείτε τα αποτελέσματα.
Γέμισε και πάλι δρομείς η παραλιακή
Με τη συμμετοχή 825 δρομέων πραγματοποιήθηκε το 13ο Nike Run στην Γλυφάδα. Οι δρομείς που στάθηκαν στην γραμμή της εκκίνησης είχαν σύμμαχο την καλή διαδρομή και αντίπαλο την αρκετή ζέστη που επικράτησε, όμως οι επιδόσεις κυμάνθηκαν σε πολύ καλά επίπεδα με τον νικητή του αγώνα Κωνσταντίνο Γκελαούζο να σημειώνει εξαιρετική επίδοση με 30:47. Πρώτη στις γυναίκες η Ελπίδα Χριστοδουλίδου με 37:12, η οποία κατέλαβε και την 14η θέση στην γενική. Δείτε όλα τα αποτελέσματα.
Back to Top

Μετάβαση στο περιεχόμενο