Το περιβάλλον σε πρώτο πλάνο

Παλεύοντας για ένα καθαρότερο και ποιοτικότερο περιβάλλον διοργανώνεται στην Ποντοκώμη Κοζάνης ο 2ος Περιβαλλοντικός Αγώνας Δρόμου δείχνοντας την αντίθεσή τους στις περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες της ΔΕΗ στην περιοχή.

Share

Θέλοντας να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής της Ποντοκώμης του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη στον Νομό Κοζάνης η οποία έχει υποστεί υποβάθμιση λόγω των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ στην περιοχή (η ΔΕΗ έχει αποφασίσει την αναγκαστική απαλλοτρίωση, τόσο του οικισμού όσο και τον 5000 στρεμάτων, που αποτελούν τον τελευταίο ζωτικό χώρο που καλύπτει βορείως τον οικισμό) ο τοπικός Δήμος και οι σύλλογοι της περιοχής* διοργανώνουν Αγώνα Δρόμου 21,4 χλμ.

Ώρα εκκίνησης: 10:30 π.μ. στο σχολείο Ποντοκώμης

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές τηλεφωνικά στο Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη (κ. Κατακαλίδη Νικόλαο 2461352200) και κατά την ημέρα του αγώνα έως τις 10:00 πμ στο χώρο της γραμματείας του αγώνα.

Πληροφορίες –Υπεύθυνοι Εκδηλώσεων
Για τη Δημοτική Επιχείρηση, ο πρόεδρός της, Καρασαββίδης Λευτέρης τηλ.: 6982071808.
Για τους συλλόγους, Αθανασιάδης Ανδρέας τηλ.: 6975907558

Δώρα για τους συμμετέχοντες
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικά του αγώνα (μπλουζάκι κλπ.), μετάλλιο, δίπλωμα και… μάσκα προστασίας σε περίπτωση ανέμων τέτοιων, που θα δημιουργήσουν συνθήκες στροβιλισμού της τέφρας των ορυχείων. Επίσης θα δοθεί κάρτα αθλητή και συνοδού αυτού για το γεύμα φιλοξενούμενων.
Στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες του αγώνα θα δοθούν και αντίστοιχα κύπελλα.
Μετά το τέλος του αγώνα (την άφιξη και του τελευταίου αθλητή) και πριν την έναρξη των περιβαλλοντικών εκδηλώσεων, θα ακολουθήσει απονομή κυπέλλων και γεύμα προς όλους τους αθλητές και τους συνοδούς τους.

* Oργανωτές – συνδιοργανωτές:
Δ. Ε. Πολιτισμού Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, Σύλλογος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, Σύλλογος Πληττομένων από τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις της ΔΕΗ στη Μαυροπηγή «Μαύρη Πηγή», Πολιτιστικός σύλλογος Ποντοκώμης, Φυσιολατρικός σύλλογος Σιδερά, Πολιτιστικός σύλλογος Μαυροδενδρίου, Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, Πολιτιστικός σύλλογος Μαυροπηγής «Ειρήνη», Γραφείο Αγωγής Υγείας Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης με την υποστήριξη του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, Νομού Κοζάνης και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρέξτε στα βήματα του Αποστόλου Παύλου
Ο ΣΕΒΑΣ Καβάλας διοργανώνει τον 5ο αγώνα δρόμο με το όνομα “Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου”. Ο αγώνας θα γίνει στις 15 Μαΐου και θα ξεκινήσει από την εκκλησία του Α.Νικολάου στην Καβάλα στις 8:30 και θα τερματίσει στο βαπτιστήριο της Α.Λυδίας.
Με επιτυχία το "Μπλόκο Καλογρέζας"
Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 21/3/2010 στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας οι 25οι Αγώνες Στίβου “ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ” προς τιμήν των 22 πεσόντων οι οποίοι εκτελέστηκαν από τις δυνάμεις κατοχής, στην Καλογρέζα, στις 15 Μάρτη 1944.
Black Rock Mountain Trail
10/11-6-2017: Ένας trail αγώνας στην Κέρκυρα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο