Νέες αφίξεις

Ένας νέος αγώνας προστίθεται στο καλεντάρι του Σεπτεμβρίου αυξάνοντας τις επιλογές των δρομέων. Ο νομός Μεσσηνίας φιλοξενεί τον 1ο Ανδάνειο Δρόμο, έναν αγώνα που θέλει να συνδέσει δρομικά το ιστορικό παρελθόν με το παρόν της περιοχής.

Share

Θέλοντας να συνδέσει την πόλη της αρχαίας Μεσσήνης με το Δήμο Ανδανείας, ο οποίος φέρει το όνομα της πρώτης πρωτεύουσας των Μεσσηνίων, ο Σύλλογος Ανδανιωτών Καλαμάτας με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας διοργανώνουν το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου τον 1ο Ανδάνειο Δρόμο απόστασης 17 χλμ. υπό την αιγίδα του Δήμου Ανδανίας.

Σημείο εκκίνησης η Αρκαδική πύλη (στην αρχαία Μεσσήνη) στις 5:00 μ.μ. και τερματισμός στο Διαβολίτσι, που αποτελεί την έδρα του Δήμου Ανδανίας. Οι συμμετέχοντες πρέπει να συγκεντρωθούν στην πλατεία Διαβολιτσίου στις 4:00 μ.μ. για τη μεταφορά τους στο χώρο της αφετηρίας.
Τα πρώτα 7 χλμ. της διαδρομής είναι σε ασφάλτινο δημόσιο δρόμο ενώ τα υπόλοιπα 10 χλμ. είναι σε χωμάτινο παραποτάμιο αγροτικό δρόμο που διασχίζει την Άνω Μεσσηνιακή πεδιάδα. Η ασφάλτινη διαδρομή είναι κατηφορική με υψομετρική διαφορά περίπου 280 μέτρων (200 μέτρα τα 4.500 μέτρα και 80 μέτρα τα 2.500 μέτρα) ενώ η χωμάτινη διαδρομή είναι τελείως επίπεδη.
Μετά το τέλος του αγώνα θα γίνουν οι απονομές κυπέλλων και μεταλλίων στους τρεις πρώτους και μεταλλίου, αναμνηστικού διπλώματος και μπλουζάκι και όλους όσους τερμάτισαν ενώ θα ακολουθήσει γεύμα.

Δηλώσεις συμμετοχής
1. Ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: www.Sdym.gr (γύρος Καλαμάτας-δήλωση συμμετοχής).
2. Στο Σύλλογο Ανδανιωτών Καλαμάτας: τηλ. 6942553154 Αλεξόπουλος Ευθύμιος.
3. Στο Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας: τηλ. 6974829915 Ζάννη Αλέξη
4. Την ημέρα του αγώνα πριν τις 4 μ.μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run Messinia 2021 - Νέα ημερομηνία
Τρέχουμε 10 συνολικά μαραθώνιους σε 10 ημέρες για την ελευθερία
40οι Δικταίοι Αγώνες
Δείτε τις πληροφορίες των αγώνων
1ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Παντοκράτορα
28-9-2014: Ο ΑΠΣ ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ προκηρύσσει ορεινό αγώνα δρόμου 21 χλμ. στο όρος Παντοκράτορα σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο