Στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας

Ένας “αγώνας” διαφορετικός από τους άλλους πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Αυγούστου στην Γαύδο, το νοτιότερο σημείο της ελληνικής επικράτειας από τα μέλη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης.

Share

Με επιτυχία διεξήχθη για 7η συνεχή χρονιά ο Δρόμος Ειρήνης Γαύδου, ένας μη ανταγωνιστικός αγώνας που σκοπό έχει να προσφέρει σε όσους συμμετέχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την φύση χωρίς το άγχος του χρονομέτρου, να τρέξουν και να περπατήσουν με μοναδικό έπαθλο την χαρά της συμμετοχής (σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν μπλουζάκι και αναμνηστικό δίπλωμα).

Η αποστολή των μελών του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης (από όλα τα διαμερίσματα της Κρήτης) πλαισιομένη και με αρκετούς αθλητές από τη Θήβα, τη Λαμία και την Αθήνα, ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής 7/8 από την χώρα Σφακίων και μετά απο δύο ώρες ταξίδι έφθασε στην Γαύδο και κατέλυσε στην περιοχή του Κόρφου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έγινε πεζοπορία 8 χλμ. στην φανταστική διαδρομή Κόρφος- Τρυπητή.
Το απόγευμα του Σαββάτου 8/8 και ώρα 19.00 διεξήχθη ο αγώνας ειρήνης στην διαδρομή Κόρφος- λιμάνι Καραβέ 6 χλμ. (χωρίς ανταγωνιστικό χαρακτήρα) και αναρτήθηκε στον τερματισμό η Ελληνική σημαία από τον μικρότερο αθλητή, τον 12χρονο Μαραβελάκη Οδυσσέα, ο οποίος έχει καταγωγή απο την Γαύδο (ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έψαλαν τον εθνικό ύμνο).
Το βράδι της ίδιας ημέρας όλα τα μέλη παρακολούθησαν θεατρική παράσταση του Φαίδωνα Γεωργίτση

Η Κυριακή 9/8 περιλάμβανε ξεκούραση και μπάνιο και αναχώρηση στις 14.30 με πολύ καλές αναμνήσεις ενώ όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο καθώς ο αγώνας αυτός έχει ήδη καθιερωθεί.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος οι κάτωθι:
Καμπαξής Σπυρίδων, Καμπαξή Μυρσίνη, Αλεβυζάκης Γιώργος, Ξενιτίδης Σπύρος, Ξυλούρης Ανδρέας, Βερνάδος Ποθητός, Τζωρτζίνης Κώστας, Γαλαγκουράκης Στέλιος, Πελαντάκης Δημήτρης, Πελαντάκη Μάγδα, Παπαδάκη Εύη, Ζωγραφάκη Χαρά, Κοτσαμποξάκη Λίζα, Μαμαλάκη Ελένη, Μαθιουδάκης Γιώργος, Βιτσαξάκης Μιχάλης, Ανδρουλιδάκης Ανδρέας, Πουλή Ειρήνη, Αρβανίτη Χρυσαυγή, Καμπιτάκης Νίκος, Καμπιτάκης Μίλτος, Αφορδακού Ειρήνη, Παντελοπούλου Γεωργία, Μαραβελάκης Οδυσσέας, Μασαούντ Μουσταφά, Φέαρφιλντ Μάρκ, Ταχτατζής Τάκης, Χατζηδάκη Ανδριανή, Δασκαλάκη Τόνια, Κόντος Κώστας, Κόντου Πηνελόπη, Αντωνίου Νίκος Φιτάμ Φρεντ, Φιτάμ Ασημένια.

Ευχαριστίες
Το Διοικητικό συμβούλιο του Σ.Μ.Κ. ευχαριστεί την εταιρεία ΑΝΕΝΔΥΚ για την έκπτωση στα εισιτήρια για Γαύδο, την εταιρεία επίπλων του κ. Γεωργιλαδάκη για την προσφορά στα μπλουζάκια του αγώνα καθώς και όλους τους αθλητές και πεζοπόρους που έλαβαν μέρος στον 7ο Δρόμο Ειρήνης Γαύδου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
13ος Αργειακός-Μυκηναϊκός Δρόμος
6-5-2018: Ημιμαραθώνιος και αγώνας 5,5 χλμ. στις Μυκήνες
To alpamayoPRO πάει... Κανάρια
Την Πέμπτη, αναχωρεί η ελληνική αποστολή με τους αθλητές οι οποίοι κέρδισαν το ταξίδι από τον περσινό αγώνα στη Μαραθώνια διαδρομή του alpamayoPRO Trail Race, για τη συμμετοχή τους στους ορεινούς αγώνες Trans Gran Canaria. Η οργανωτική επιτροπή του alpamayoPRO Trail Race εξέδωσε ανακοίνωση και εύχεται καλή επιτυχία σε όλους. Δείτε λεπτομέρειες!
Walk for life 2024
Μία συμβολική διαδρομή για όλους στο ΚΠΙΣΝ!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο