Όμορφη διαδρομή, ιστορικής σημασίας

Λίγες μέρες απέμειναν για να πραγματοποιηθεί ο “ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΤΩΝ 2008” και οι δηλώσεις συμμετοχής όσων επιθυμούν να λάβουν μέρος στις δύο διοργανώσεις του, κατατίθενται κατά δεκάδες.

Share

Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008 η πόλη των Γιαννιτσών και οι φίλοι της τρέχουν αγωνιστικά στον “ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΤΩΝ 2008” απόστασης 15 χλμ. και βαδίζουν ή τρέχουν ελεύθερα στη “Διαδρομή Ελεύθερου Τρεξίματος και Βάδην” 8 χλμ.

Η διαδρομή διέρχεται τον ιστορικό κάμπο των Γιαννιτσών (από τον Μακεδονικό Αγώνα), το πανέμορφο Διεθνές Ναυταθλητικό Κέντρο του Λουδία (Δ.Ν.Κ Λουδία) και μέσω της επαρχιακής οδού “Αλεξάνδρεια – Γιαννιτσά” καταλήγει στον πεζόδρομο Γιαννιτσών μπροστά στην Στρατιωτική Λέσχη Φρουράς Γιαννιτσών.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 18:00 μ.μ. και η διάρκεια του είναι δύο ώρες.
Στο ΔΑΚ “Πλατανότοπος” θα λειτουργήσουν οι γραμματείες των δύο αγώνων και αποδυτήρια. Τα δύο λεωφορεία του Δήμου Γιαννιτσών θα ακολουθούν πίσω από τους τελευταίους συμμετέχοντες ενώ θα υπάρχει ασθενοφόρο με ιατρό και τραυματιοφορέα. Η φύλαξη της διαδρομής θα γίνει από την τροχαία Γιαννιτσών, η επιστασία των δύο διαδρομών από την δημοτική αστυνομία του Δήμου Γιαννιτσών και η επικουρική βοήθεια προς τους συμμετέχοντες από ποδηλάτες της Ο.Μ.Γ. Οι γραμματείες αφετηρίας, γραμματεία τερματισμού των 8 χλμ. και γραμματεία τερματισμού του ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ θα στελεχωθούν από εθελοντές, όπως επίσης και οι σταθμοί ανεφοδιασμού.
Τα νούμερα συμμετοχής με τα αναμνηστικά δώρα θα δοθούν την Πέμπτη 11/09/08, Παρασκευή 12/09/08 από την 10:00 π.μ. έως και 14:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Γιαννιτσών, γραφείο Α.Ο.Δη.Γ. (κα Συλλέκτη Δώρα) και το Σάββατο 13/09/08 στις γραμματείες εκκίνησης (ΔΑΚ ¨Πλατανότοπος¨), μία ώρα προ των αγώνων.

Ο Δήμος Γιαννιτσών θα φιλοξενήσει τους 25 πρώτους δηλωθέντες δρομείς των 15 χλμ. που διαμένουν σε απόσταση άνω των 200 χλμ. από τα Γιαννιτσά και θα παραθέσει δείπνο σ΄ όλους τους συμμετέχοντες δρομείς των 15 χλμ.
Παράλληλα το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008 διοργανώνεται “Διαδρομή Ελεύθερου Τρεξίματος” 8 χλμ. με ώρα εκκίνησης 17:30 (μισή ώρα νωρίτερα από το ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ), αφετηρία το ΔΑΚ “Πλατανότοπος” και τερματισμό στο Δ.Ν.Κ. “Λουδίας”.
Η μέγιστη διάρκεια της διαδρομής είναι δύο ώρες. Λεωφορείο της διοργάνωσης θα επιστρέψει τους συμμετέχοντες στα Γιαννιτσά.

Η πόλη των Γιαννιτσών και η ευρύτερη περιοχή της, δίνουν την δυνατότητα στους επισκέπτες της να γνωρίσουν τον ρόλο της πόλης στην νεώτερη ελληνική ιστορία, την σύγχρονη και ενημερωμένη αγορά της, να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας με τα ανεκτίμητης ιστορικής σημασίας ευρήματα, να επισκεφθούν την πανέμορφη πρωτεύουσα του Νομού, την Έδεσσα, να απολαύσουν τα ιαματικά λουτρά της Αριδαίας.
Επιπλέον παρέχει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στα αρχαιολογικά μουσεία του Δίου και της Βεργίνας, απολαμβάνοντας κατά τον καλύτερο τρόπο την διαμονή τους στο Σαββατοκύριακο διεξαγωγής του “ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΤΩΝ 2008”.

Ανοικτή πρόσκληση
Οι διοργανωτές καλούν όλους τους δρομείς και τους φίλους της Ο.Μ.Γ., τους φίλους της πόλης των Γιαννιτσών, τους αθλούμενους, τα μέλη συλλόγων και σωματείων διαφόρων αθλημάτων, τους βαδιστές που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις παραπάνω διοργανώσεις να το δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους στα τηλ. – φαξ 23823 50 809 (κ. Συλλέκτη Δώρα από 8:30 έως 14:00 μ.μ.), 23820 27 777 (κος Σεμερτζίδης), 23820 82 005 (κος Βεζυρίδης) από 9:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ. ή ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις: [email protected] και [email protected] έως την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ος Ημιμαραθώνιος Ευρώτα
15-1-2017: Ημιμαραθώνιος και αγώνες 10 & 5 χλμ. στο Περιστέρι Λακωνίας
Πανγυθειάδα 2023
Δείτε την προκήρυξη της διογάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο