7ο Grammos Mountain Run 2025

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share

Την Κυριακή 15 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο ορεινός αγώνας 7ο Grammos Mountain Run 2025. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

7ο Grammos Mountain Run 2025 – Προκήρυξη

Στην μοναδικής ομορφιάς περιοχή των Μαστοροχωρίων του Δήμου Κόνιτσας, στο χωριό ΠΛΗΚΑΤΙ διοργανώνεται αγώνας ορεινού τρεξίματος 21km και 10 km με την επωνυμία «7οs Grammos Mountain Run», την Κυριακή 15 Ιουνίου 2025.

Αγώνας 21km

Η διαδρομή του αγώνα είναι κυκλική και κινείται στην κορυφογραμμή της οροσειράς του Γράμμου. Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα θα είναι η πλατεία του χωριού Πληκάτι, ενώ η συνολική υψομετρική διαφορά ξεπερνά τα 1680μ.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10 το πρωί για τα 21km και η διαδρομή είναι ιδιαίτερα απαιτητική.

Τα πρώτα 5km οι αθλητές θα ακολουθήσουν ανηφορικό μονοπάτι με μεγάλη κλίση όπου θα συναντήσουν και τον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας που είναι πολύ σημαντικός και στην συνέχεια οδηγεί στο ψηλότερο σημείο του αγώνα 2164μ υψ. στην κορυφογραμμή του Γράμμου και συνεχίζει χωρίς δυσκολία μέχρι το παλιό στρατιωτικό φυλάκιο σε υψόμετρο 1975μ. Από το σημείο αυτό οι αθλητές κατηφορίζουν αριστερά και αφού διασχίσουν ένα από τα πιο όμορφα δάση οξιάς κι έλατου φτάνουν σε ένα ρέμα όπου βρίσκεται ο δεύτερος σταθμός τροφοδοσίας και στην συνέχεια θα περάσουν απέναντι για να ξαναμπούν σε ανηφορικό μονοπάτι με δάσος οξιάς μέχρι τα 2050μ. Η διαδρομή γίνεται όλο και πιο όμορφη και το πέρασμα από τα αλπικά λιβάδια του Γράμμου αποζημιώνει τους αθλητές πριν την τελική κατηφόρα που θα τους οδηγήσει στον τερματισμό όπου βρίσκεται και ο τρίτος σταθμός τροφοδοσίας.

Σε όλη την διαδρομή των 21km θα υπάρχουν 3 σταθμοί τροφοδοσίας-checkpoint, με νερό, ισοτονικό, μπανάνες και αλμυρά σνακ.

Κόστος συμμετοχής

Η συμμετοχή για τον αγώνα 21km είναι 25€ και περιλαμβάνει:

  • τεχνικό μπλουζάκι
  • ηλεκτρονική χρονομέτρηση
  • μετάλλιο

Αγώνας 10km

Η διαδρομή του αγώνα των 10 km είναι μια πολύ όμορφη διαδρομή φυσικού κάλλους. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10: 30π.μ. από την πλατεία του χωριού Πληκάτι. Οι αθλητές θα κατευθυνθούν προς το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου το οποίο βρίσκεται 1km από την πλατεία κι από εκεί αριστερά στο ρέμα μέσα από ένα μαγικό πευκοδάσος και κυκλικά πάνω απτό ξενοδοχείο Αγριολούλουδο του Γράμμου θα συνεχίσουν στις πλαγιες απέναντι από το χωριό όπου εκεί θα είναι και ο σταθμός τροφοδοσίας ο οποίος βρίσκεται σε υψομ. 1420μ., Από εκεί συνεχίζοντας κατηφορικά και περνώντας το ρέμα για να φτάσουν απέναντι από το χωριό όπου θα συναντήσουν την διαδρομή των 21 χμ. Τα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα εξελίσσονται σε κατηφορική διαδρομή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς με εναλλαγές στο τοπίο μέχρι τον τερματισμό ο οποίος θα γίνει στην πλατεία του Πληκατίου.

Στους σταθμούς τροφοδοσίας, θα υπάρχει νερό, ισοτονικό, μπανάνες και αλμυρά σνακ.

Κόστος συμμετοχής

Η συμμετοχή για τον αγώνα 10km είναι 15€ και περιλαμβάνει:

  • τεχνικό μπλουζάκι
  • ηλεκτρονική χρονομέτρηση
  • μετάλλιο.

Μετά την λήξη του αγώνα η διοργάνωση θα προσφέρει στους αθλητές γεύμα και τοπικά εδέσματα. Σε κάθε σταθμό θα υπάρχει ιατρική βοήθεια

Σημαντική Ανακοίνωση

Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών και λόγω του ότι ο αγώνας κινείται σε μεγάλο υψόμετρο (πυκνή ομίχλη, δυνατή βροχή, καταιγίδες), οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να κάνουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής, ακόμη και κατά τη διάρκεια του αγώνα, στην διαδρομή του αγώνα.

Οι αθλητές θα ενημερώνονται από τους Διοργανωτές ή τους σταθμούς τροφοδοσίας για τυχόν αλλαγές ή στην ακύρωση τμημάτων διαδρομής.

Οι διοργανωτές διατηρούν επίσης το δικαίωμα να διακόψουν ή να ακυρώσουν τον αγώνα εάν οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που θέτουν σε κίνδυνο αθλητές, προσωπικό, εθελοντές ή ιατρικές ομάδες.

Οι φωτογραφίες του αγώνα είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής

Η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής (εγγραφή αθλητή) στους αγώνες, γίνεται μέσω της σελίδας https://www.grammosrun.gr/

Πληροφορίες: Μορφωτικός Σύλλογος Πληκατιου “Ο Γράμμος”: [email protected]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
43ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10χλμ.
Ένας ιστορικός αγώνας στο ΟΑΚΑ
Penny Marathon 2025
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
13ος Ημιμαραθώνιος Χίου
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο