Ορεινός Δρόμος «Σωκράτης» 2024

Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης

Share

Την Κυριακή 7 Ιουλίου θα διεξαχθεί ο Ορεινός Δρόμος «Σωκράτης» 2024. Ακολουθούν οι πληροφορίες της διοργάνωσης.

Ορεινός Δρόμος «Σωκράτης» 2024 – Πληροφορίες αγώνα

Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 από τις 19:00 η ώρα

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τον Σύλλογο ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ με την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων , του Συλλόγου Δρομέων Εύβοιας , άλλων Συλλόγων και είναι αφιερωμένη στην προστασία της Φυσικής – Πολιτιστικής κληρονομιάς και επίσης στο Έτος Σκαρίμπα 2024.

Περιλαμβάνει:
Πεζοπορική διαδρομή Α΄, περίπου 2,5 χλμ, εύκολη
Πεζοπορική διαδρομή Β΄, περίπου 5 χλμ, μέτρια
Τρέξιμο αθλητών (περιορισμένες θέσεις), περίπου 10 χλμ.( μόνο για έμπειρους δρομείς).

Το πρόγραμμα ενδέχεται να αλλάξει κάτω από έκτακτες συνθήκες π.χ. καιρικά φαινόμενα

Τόπος διεξαγωγής: Μονοπάτι Σωκράτης – Δίκτυο μονοπατιών Αυλίδας
Σημείο συνάντησης: Πάρκινγκ έναντι της Αγίας Μαρίνας, κοντά στον κόμβο (στρογγυλό) του Τσιμεντάδικου, επί του δρόμου Αυλίδας-Δροσιάς, στην πλευρά του δρόμου προς τη θάλασσα. Η γραμματεία θα βρίσκεται στο χωματόδρομο της έναρξης του μονοπατιού ΣΩΚΡΑΤΗΣ.

Μετά τον τερματισμό των συμμετεχόντων και ώρα 21.30 θα ακολουθήσει ζωντανή μουσική( χωρίς ηχητική εγκατάσταση) και αφηγήσεις στη μνήμη του Σωκράτη κοντά στην υπεραιωνόβια άρκευθο του μονοπατιού Σωκράτης. Μπορεί κάποιος-α να πάρει μέρος μόνο στο βραδινό πρόγραμμα με ώρα προσέλευσης τις 21:15- 21:30. Το υπεραιωνόβιο δένδρο βρίσκεται πλάι στον χωματόδρομο της διαδρομής και περίπου 300μ. από την αφετηρία του μονοπατιού ΣΩΚΡΑΤΗΣ.

Καλό είναι οι συμμετέχοντες στις πεζοπορικές και στις δρομικές διαδρομές να φέρουν σακίδιο πλάτης, νερό, και να φορούν άνετα ρούχα , πεζοπορικά παπούτσια. Απαραίτητη είναι η στοιχειώδης φυσική κατάσταση και η καλή υγεία. Για όλους- ες προτείνεται η χρήση φακού( κεφαλής κατά προτίμηση). Για τους πεζοπόρους και αθλητές θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας με την παρουσία εθελοντών εκεί, όπως και σε άλλα σημεία του δρόμου.

Ο ορεινός δρόμος αυτός είναι ένας δρόμος αλλιώτικος από τους άλλους. Ένας δρόμος από την καρδιά στη μνήμη του μικρού Σωκράτη μας, ο οποίος αγαπούσε πολύ τους ανθρώπους, τη φύση και έφυγε από ετούτο τον κόσμο 7 χρόνια πριν. Ένας δρόμος διαφορετικός, χωρίς χρονομετρήσεις, πλαστικές συσκευασίες, μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού, εκκωφαντικές μουσικές, αριθμούς κλπ ,αλλά με έμφαση στην συμμετοχή , στη σωματική άσκηση και την απόλαυση της φύσης. Απευθύνεται σε πεζοπόρους, αθλητές, αρχαιόφιλους, φυσιολάτρες, οικογένειες με παιδιά. Ένας δρόμος διαφορετικός γιατί γίνεται στο αρχαίο μονοπάτι, το οποίο ανήκει στο μονοπάτι ΣΩΚΙΡΑΤΗΣ . Το μονοπάτι αυτό ανακαλύφθηκε, καθαρίστηκε από τον σύλλογό μας ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ με επιμέλεια και αγάπη τα τελευταία χρόνια.

Εκτός του να τιμήσουμε τη μνήμη του Σωκράτη σκοπός του δρόμου είναι να αναδείξουμε τις αρχαιότητες (αρχαίο μονοπάτι, αρχαίο Διατείχισμα και οχυρώσεις στο Μεγάλο και το Μικρό Βουνό) καθώς και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, να γνωρίσει το ευρύ κοινό ένα βατό μονοπάτι δίπλα στην πόλη με καταπληκτική θέα, να γνωρίσει το Δίκτυο μονοπατιών Αυλίδας και να ενισχυθεί-αναπτυχθεί η περιαστική αναψυχή.
Το μονοπάτι έχει μεγάλη ιστορική σημασία γιατί κατά πάσα πιθανότητα συνέδεε το Ιερό της Αυλιδείας Αρτέμιδος με τη αρχαίο Διατείχισμα Ανηφορίτη (τείχος-δρόμος 12 χλμ) και το αρχαίο φρούριο στην κορυφή του Μεγάλου Βουνού. Αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και ήδη το επισκέπτονται σχολεία της περιοχής, πεζοπόροι, φυσιολάτρες, επιστήμονες και αρχαιόφιλοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επίσης σκοπός του δρόμου είναι ηστήριξη του κινήματος ΑΜΕΑ και η προστασία της Φυσικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής και όλης της Εύβοιας μέσα από την ανάδειξη σοβαρών προβλημάτων που προκύπτουν απο την ανεξέλεγκτη χωροθέτηση βιομηχανικών αιολικών σταθμών , τη διαχείριση απορριμάτων, τις ιχθυοκαλλιέργειες, τα μεγάλα έργα,την διαχείριση των νερών, τα φωτοβολταικά, τη σκουπιδοποίηση κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
16ο Greece Race for the Cure®
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
4ος ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece 2024
Eπιστρέφει δυναμικά τον Οκτώβριο με ανανεωμένο venue και νέα παράλληλα events
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο