Sunset Run 2024

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share

Το Σάββατο 15 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο αγώνας: Sunset Run 2024. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

Sunset Run 2024 – Προκήρυξη

22 Χρόνια Διαδρομές «Άρηξις», Μαζί Προ-Xωράμε

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «’Αρηξις» διοργανώνει το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 απογευματινό αγώνα δρόμου (Sunset Run). Το Κέντρο Πρόληψης «Άρηξις» δημιουργήθηκε το 2002 από τους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ & την Περιφέρεια Αττικής, με σκοπό την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων στην τοπική κοινότητα.

Τα είκοσι δύο (22) χρόνια ύπαρξης και δράσης του Κέντρου Πρόληψης “Άρηξις” ενώνονται συμβολικά σε μια κοινή πορεία στην Ιερά Οδό, εκεί που συναντιούνται οι ιστορικοί Δήμοι που το δημιούργησαν: η Αγία Βαρβάρα, το Αιγάλεω και το Χαϊδάρι. Στην Οδό όπου οι άνθρωποι αντάμωναν για να φτάσουν στο υπέρτατο μυστήριο της αναγέννησης, σ’ ένα δρόμο Ψυχής, σε μια αέναη διαδρομή, όπως περιγράφει στο ποίημα του “Ιερά Οδός”, ο μεγάλος μας ποιητής, Άγγελος Σικελιανός.

Σας καλούμε να διανύσει ο καθένας χωριστά, αλλά και όλοι μαζί, μια κυκλική διαδρομή, σαν σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας που ξεκινάει και καταλήγει στον εαυτό, αφετηρία και τερματισμός μαζί, δίνοντας το μήνυμα ότι οι άνθρωποι βρισκόμαστε σε παράλληλες διαδρομές, τόσο κοντινές, ώστε αρκεί μια ανάταση για να σμίξουμε.

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου), αλλά και τη συμπλήρωση 22 χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης Άρηξις, διοργανώνεται απογευματινός αγώνας δρόμου (Sunset Run) το Σάββατο 15 Ιουνίου, στις 20.00με σύνθημα:

“22 χρόνια Διαδρομές Άρηξις: Μαζί Προ-Χωράμε”

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με τους παρακάτω όρους:

 1. Ημερομηνία Αγώνα: Σάββατο 15/06/2024

Εκκίνηση/Τερματισμός αγώνων: Ιερά Οδός στο ύψος της κεντρικής εισόδου Άλσους Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο)

Χάρτης διαδρομών: Για να δείτε τους χάρτες των διαδρομών τω αγώνων πατήστε ΕΔΩ

 • Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Τετάρτη 12/06 και Πέμπτη 13/06: παράδοση αγωνιστικού υλικού 09:00-20:00, στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης Άρηξις (Σμύρνης 28, Αιγάλεω, 2ος όροφος, τηλ: 2105313243)

Παρασκευή 14/06: Τελευταία ημέραπαράδοσης αγωνιστικού υλικού 09:00-14:00, στο χώρο τουΚέντρου Πρόληψης Άρηξις

Σάββατο 15/06/24 Γραμματεία του αγώνα στην κεντρική είσοδο του άλσους Αιγάλεω από τις 18:00-19:45.

Σάββατο 15/06/2024

20.00: Εκκίνηση αγώνα δρόμου/δυναμικού βάδην 5 km (για ηλικίες ≥ 13 ετών γεννηθέντες από 2011 και νωρίτερα).

20.05: Εκκίνηση αγώνα δρόμου/δυναμικού βάδην 1200m (για όλες τις ηλικίες).

21.00: Λήξη τερματισμών.

21.00: Απονομές νικητών

21.30: Λήξη εκδήλωσης

 • Έπαθλα-Δώρα

Σε όλους τους συμμετέχοντες, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

Κύπελλο θα απονεμηθεί στον πρώτο, δεύτερο τρίτο νικητή/τρια της γενικής κατηγορίας στο δρόμο των 5k και 1200m.

 • Συμμετοχή:

Χρονικό όριο τερματισμού: Ο αγώνας των 5km έχει χρονικό όριο τερματισμού 60 λεπτά (μέχρι τις 21:00). Μετά από αυτό το χρονικό όριο όσοι δρομείς συνεχίσουν την προσπάθειά τους και κινούνται στη διαδρομή του αγώνα θα συνεχίσουν με δική τους ευθύνη.

Χρονομέτρηση του αγώνα: Ο αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση ενώ live τα αποτελέσματα μετά την έναρξη του αγώνα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.ftt.gr.

Κόστος συμμετοχής: Ο αγώνας είναι δωρεάν. Τα έξοδα της διοργάνωσης θα καλυφθούν από το Κέντρο Πρόληψης Άρηξις.

 • Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής στο δρόμο των 5km έχουν όλοι οι αθλητές/αθλούμενοι, άνω των 13 ετών (γεννημένοι 2011 και νωρίτερα), οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Δικαίωμα συμμετοχής στο δρόμο των 1200m έχουν όλοι οι αθλητές/αθλούμενοι, ανεξάρτητα ηλικίας. Στο δρόμο των 1200m θα επιτραπεί η συμμετοχή μαθητών Δημοτικού 6-12 ετών και θα ζητηθεί έγγραφη συγκατάθεση από τον κηδεμόνα για τη συμμετοχή των ανηλίκων.

 • Ιατρικές Εξετάσεις:

Ο αγώνας θα έχει ιατρική κάλυψη. Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη δική τους ευθύνη ενώ συστήνεται να έχουν προβεί στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις.

 • Συμμετοχές – Πληροφορίες:

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον αγώνα πατήστε ΕΔΩ

Η ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχής θα είναι ανοικτή έως να συμπληρωθεί ο αριθμός των 500 συμμετοχών που έχει προγραμματίσει να υποστηρίξει η Οργανωτική Επιτροπή σε όλους τους δρόμους. Η Γραμματεία του αγώνα θα δεχθεί νέες συμμετοχές 2 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των 500 συμμετοχών.

Παραλαβή πακέτου συμμετοχής: Οι αθλητές – αθλήτριες θα προσέρχονται αυτοπροσώπως στην Γραμματεία, που θα λειτουργεί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, για την παραλαβή του πακέτου. Ο αριθμός συμμετοχής είναι προσωπικός, δεν αλλάζεται και δεν μεταβιβάζεται και πρέπει να βρίσκεται καρφιτσωμένος στο εμπρός μέρος της μπλούζας του\της αθλητή\αθλήτριας από την έναρξη έως το τέλος του αγώνα.

 • Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα κατά μήκος της Ιεράς Οδού θα φροντίσει η δ/νση τροχαίας Δυτικής Αττικής. Για την ιατρική κάλυψη του αγώνα θα χρησιμοποιηθεί ασθενοφόρο και ειδικός Ιατρός.
 • Σταθμοί Ανεφοδιασμού:

Στο δρόμο των 5km ο σταθμός ανεφοδιασμού (νερό) θα είναι στα 2500m στο σημείο αναστροφής. Τα υγρά που θα δίνονται στους αθλητές (νερό) θα είναι σε ατομικές συσκευασίες μπουκαλάκια της μίας χρήσης, τα οποία θα μαζευτούν κατά την διασπορά τους, μετά την χρήση τους. Στον τερματισμό εκτός από το νερό θα υπάρχουν και φρούτα.

 1. Διαχείριση Προσωπικών Αντικειμένων & Ιματισμού:

Ο σάκος ιματισμού  παραλαμβάνεται μαζί με τον αριθμό συμμετοχής από το Κέντρο Πρόληψης «Άρηξις». Πάνω στο σάκο πρέπει να τοποθετηθεί ευδιάκριτα η ετικέτα με τον αριθμό συμμετοχής του δρομέα, που θα βρίσκεται μέσα στο σάκο.

Οι δρομείς πρέπει να τοποθετήσουν τα απαραίτητα  προσωπικά αντικείμενα και τον ιματισμό τους μέσα σε αυτόν. Δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα. Το Κέντρο Πρόληψης «Άρηξις» δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας. Μετά τον τερματισμό, η παραλαβή των σάκων γίνεται με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής στο ίδιο χώρο που παραδόθηκε.

 1. Φωτογραφική κάλυψη αγώνα

Οι δρομείς συναινούν ώστε η διοργάνωση θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τηλεοπτικό και φωτογραφικό υλικό του αγώνα, καθώς και των βραβεύσεων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τον αγώνα:

Γραμματεία Κέντρου Πρόληψης Άρηξις: Σμύρνης 28, Αιγάλεω, τηλ. 2105313243 http://kentroprolipsisarixis.blogspot.com, [email protected], facebook: kp.arixis, instagram: kparixis, Youtube:  https://youtu.be/XNuB0fueziI

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φανούριος Δρόμος 2024
Δείτε περισσότερα
Ioannina Lake Run 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
4οι Αγώνες Μνήμης Λέλας Καραγιάννη - Νέα Ημερομηνία
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο