4ος Atromitos Ultra 2024

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον αγώνα

Share

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 4ο Atromitos Ultra 2024 που θα διεξαχθεί στις 13 & 14 Απριλίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμο Σχινιά.

Πρόκειται για έναν αγώνα υπεραπόστασης με τους δρομείς να καλούνται να καλύψουν όση απόσταση περισσότερη μπορούν εντός 6, 12 ή 24 ωρών. Η διοργάνωση παρέχει χαμηλότερο κόστος για εγγραφές early bird ως τις 8 Μαρτίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης.

4ος Atromitos Ultra 2024 – Πληροφορίες αγώνα

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την διοργάνωση του 4ου Atromitos Ultra στις 13-14 Απριλίου 2024 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

Σε απόσταση 42km από το κέντρο και της Αθήνας και μόλις 5km από τον Τύμβο του Μαραθώνα ο οποίος κατασκευάστηκε για να καλύψει τα σώματα των 192 νεκρών Αθηναίων από την ομώνυμη μάχη εναντίον των Περσών το 490π.Χ, βρίσκεται το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά. Κατασκευάστηκε για να φιλοξενήσει το αγώνισμα της κωπηλασίας και του κανόε σπριντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και αποτελεί κομμάτι του Εθνικού πάρκου Σχινιά και ένα από τα μόνο 3 εγκεκριμένα προπονητικά κέντρα κωπηλασίας στην Ευρώπη. Περιμετρικά της 2km μήκους λίμνης υπάρχει ιδανική επίπεδη ασφάλτινη διαδρομή, κλειστή στην κυκλοφορία και αρκετές υποδομές διάσπαρτες στην πάνω από ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο έκταση που καλύπτει το κωπηλατοδρόμιο.

Η παγκόσμια άνθηση των υπεραποστάσεων είναι παρούσα και οι απανταχού δρομείς καλούνται να δοκιμαστούν αθλητικά και υπαρξιακά επιλέγοντας αγώνες από μια μεγάλη δεξαμενή.

Το ATROMITOSULTRA παρέχει:

Την επιλογή του αγώνα των 6 ωρών (κυκλική επίπεδη ασφάλτινη διαδρομή 2km), ο αθλητής σε 6 ώρες καλείται να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα. Προθάλαμος του αντίστοιχου αγώνα των 12 και 24 ωρών και απαραίτητη πρώτη προσέγγιση για κάποιον που επιθυμεί αργότερα να λάβει μέρος σε αγώνες διαρκείας άνω του μαραθωνίου. 

Την επιλογή του αγώνα των 12 ωρών (κυκλική επίπεδη ασφάλτινη διαδρομή 2km), ενός διαφορετικού είδους αγώνα όπου σε 12 ώρες ο αθλητής καλείται να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα. Προθάλαμος του αντίστοιχου αγώνα των 24 ωρών και απαραίτητη πρώτη προσέγγιση για κάποιον που επιθυμεί αργότερα να λάβει μέρος σε αγώνες διάρκειας άνω των 20 ωρών, προσφέρεται και αυτός για κάλυψη κριτηρίων συμμετοχής σε άλλους αγώνες υπεραποστάσεων, πειραματισμούς και δοκιμές δρομικών παραμέτρων που αργότερα θα εφαρμόσουμε σε λιγότερο ελεγχόμενα αγωνιστικά περιβάλλοντα.

Την επιλογή του αγώνα των 24 ωρών (κυκλική επίπεδη ασφάλτινη διαδρομή 2km), όπου σε 24 ώρες ο αθλητής καλείται να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε διάρκεια αγώνισμα υπεραποστάσεων για οποίο η διεθνής ομοσπονδία υπεραποστάσεων διεξάγει αγώνες σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Μια δοκιμασία με επίκεντρο τη δρομική επιβίωση του αθλητή και με αναρίθμητες σωματικές και ψυχολογικές διακυμάνσεις . 

Οι παραπάνω αγώνες αποτελούν αγώνες κριτήρια-πρόκριση για διεθνείς αγώνες υπεραποστάσεων όπως το Σπάρταθλον.

Τόσο στον αγώνα των 12 ωρών όσο και στον αγώνα των 24 ωρών θα υπάρχει ενδιάμεση επίσημη καταγραφή των επιδόσεων των αθλητών στις παρακάτω αποστάσεις – αγωνίσματα:Στο 12ωρο: 6ωρο, 50km , 100kmΣτο 24ωρο: 6ωρο, 12ωρο, 50km, 100km, 100milesO αγωνιστικός στίβος απεικονίζεται στα παρακάτω διαγράμματα και έχει επιλεγεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (Ι.A.U.).

Δυνατότητα εγγραφής μέχρι τις 31 Μαρτίου 2024

Atromitos Ultra 2024

Οι εκκινήσεις θα δοθούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που θα υπαγορεύσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τους αγώνες που θα διεξαχθούν εκείνη την χρονική περίοδο.

Πρόγραμμα

Σάββατο 08/04/2023
07:00 Άνοιγμα Γραμματείας
09:00 Εκκίνηση Αγώνα 6, 12 και 24 ωρών
15:00 Λήξη Αγώνα 6 ωρών
16:00 Απονομές Αγώνα 6 ωρών
21:00 Λήξη Αγώνα 12 ωρών
22:00 Απονομές Αγώνα 12 ωρών

Κυριακή 09/04/2023
09:00 Λήξη Αγώνα 24 ωρών
10:00 Απονομές Αγώνα 24 ωρών

Το πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί για λόγους ανωτέρας βίας (έκτακτες νομοθετικές ρυθμίσεις, καιρικές συνθήκες κτλ.)

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης https://www.fearlessevents.gr/el/atromitos-ultra#info

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υψηλάντειος Αγώνας Δρόμου 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
7ος Δρόμος Κάστρου Άργους
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
3ος Αγώνας Δρόμου Βαρέα - Aqua Mare
Αναλυτικές πληροφορίες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο