8ος Αγώνας Δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου»

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
8os-agonas-dromou-to-perasma-tou-apostolou-pavlou

Το Σάββατο 22 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο 8ος Αγώνας Δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου». Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

8ος Αγώνας Δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου» – Προκήρυξη

H Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν και προκηρύσσουν αγώνα δρόμου 10.000 μ με την επωνυμία «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου». Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων. Συμμετέχουν πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς της περιοχής.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 και ώρα 19.00.

Αφετηρία ορίζεται ο Ιερός Ναός Αποστόλου Παύλου (Κεντρική Πλατεία Μεθώνης) και τερματισμός η Αρχαία Πύδνα.

Οι διοργανωτές καλούν τους ενεργούς δρομείς μεσαίων, μικρών και μεγάλων αποστάσεων ενταγμένους σε συλλόγους ή και όχι, φίλους του αθλητισμού, να έρθουν και να τρέξουν ή ακόμη και να περπατήσουν τη διαδρομή.

Πρόκειται για μια πανέμορφη διαδρομή σε άσφαλτο, που περνά μέσα από τα δύο χωριά Μεθώνης και Μακρυγιάλου. Έχει ανηφόρες – κατηφόρες με μικρές αποκλίσεις και θα είναι σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος της.

Καθώς η διοργάνωση έχει προβλέψει το κόστος για κάθε αθλητή, παρακαλεί όσοι αθλητές ακυρώνουν τη συμμετοχή τους να ενημερώνουν εγκαίρως τους διοργανωτές για να βγαίνουν από τις λίστες συμμετεχόντων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα πατώντας εδώ.

Η αποστολή των δηλώσεων θα γίνεται μέχρι την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 και ώρα 11 το πρωί.

Άλλες χρήσιμες πληροφορίες

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ: Από την Αρχαία Πύδνα λεωφορεία θα μεριμνήσουν για τη μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία του αγώνα. Ειδικότερα, η μεταφορά θα γίνεται σταδιακά από τις 16.30 μ.μ. Παρακινούνται οι αθλητές να προτιμήσουν τα δρομολόγια μεταξύ 16:30 με 17:30. Στις 18:10 θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δρομολόγιο. Η διοργάνωση δεν φέρει ευθύνη για την μη διευκόλυνση μετακίνησης αθλητή προς την αφετηρία μετά τις 18:10.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ: Με προσωπική ευθύνη του κάθε συμμετέχοντα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον αγώνα δρόμου 10.000 μ. είναι οι δρομείς να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: H Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος θα ανοίξει τα γραφεία της, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 από τις 14.30 έως τις 17.30 για να εξυπηρετήσει τους συμμετέχοντες που κατάγονται από την περιοχή της Πιερίας και τα μέλη του Α.Π.Σ. Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ». Οι υπόλοιποι θα τα παραλαμβάνουν από την γραμματεία η οποία θα λειτουργεί μόνον στο σημείο τερματισμού – Αρχαία Πύδνα — από τις 14.30 έως μέχρι τις 17.30 την ημέρα του αγώνα.

ΙΑΤΡΙΚΑ: Η πιστοποίηση της υγείας των δρομέων αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Για το λόγο αυτό, όσοι θα λάβουν μέρος, υποχρεούνται να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικό έλεγχο με προσωπική τους ευθύνη.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα παρέχει την υγειονομική κάλυψη του αγώνα και παράλληλα τον σχεδιασμό υγειονομικών σταθμών και μονάδων. Την εξέλιξη του αγώνα, θα παρακολουθεί ιατρός. Ασθενοφόρο θα υπάρχει στην διάθεση των αθλητών.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Η διαδρομή θα επιτηρείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου. Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα συνδράμουν εθελοντές τοπικών συλλόγων ενώ ο σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ν.Πιερίας θα παρέχει πληροφορίες για την εξέλιξη του αγώνα.

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΝΕΡΩΝ: Στο 4ο, 7ο χλμ στην αφετηρία και τον τερματισμό.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Δεν θα υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες, ωστόσο θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι αθλητές και οι τρεις πρώτες αθλήτριες της γενικής κατάταξης ανεξαρτήτου ηλικίας. Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί συλλεκτικό, πανέμορφο και ανάγλυφο, αναμνηστικό μετάλλιο, δίπλωμα και σακούλα με μικρογεύματα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Τα αποτελέσματα θα εκδοθούν ηλεκτρονικά.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Οι απονομές στους νικητές θα γίνουν στο χώρο τερματισμού στις 20.30 σε κάθε περίπτωση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Θα υπάρξει πλούσιο φωτογραφικό υλικό που θα δημοσιευθεί άμεσα και για κάθε αθλητή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στον Αλέξανδρο Πούλιο 6976692445 ή στο e-mail: [email protected]

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η συμμετοχή στον αγώνα δεν απαιτεί χρηματικό αντίτιμο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ: Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 στις 11 το πρωί. Η διοργάνωση δεν θα μπορεί να δέχεται νέες εγγραφές μετά το πέρας αυτής της ώρας.

Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται μέσω της παραπάνω φόρμας εγγραφής. Κατά την αποστολή της δήλωσης, δεν υπάρχει αυτόματη απάντηση αλλά η διοργάνωση θα δημοσιεύσει τα ονόματα των συμμετεχόντων ώστε να διασφαλιστεί η συμμετοχή τους. Αυτό θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2024.

Πορεία Αποστόλου Παύλου Ο Χριστιανισμός στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης ανάγεται στην Αποστολική εποχή. Όπως μας πληροφορούν οι Πράξεις των Αποστόλων, ο Απόστολος των Εθνών, κατά την 2η περιοδεία του, πέρασε από την Πιερία. Σε απόσταση 26-30 χιλιομέτρων βόρεια της Κατερίνης, σώζονται τα μνημεία διελεύσεως της πορείας του Αποστόλου Παύλου. Ευρισκόμενος στην Βέροια και καταδιωκόμενος από τους Ιουδαίους, έφτασε πεζός μέχρι τις ακτές της Πιερία. Κήρυξε το Ευαγγέλιο του Χριστού στον Κολινδρό, διήλθε από τη Μεθώνη και κατέληξε στο αρχαίο λιμάνι της Πύδνας, όπου επιβιβάστηκε σε εμπορικό πλοίο, με τελικό προορισμό την Αθήνα. Ο Απόστολος Παύλος έθεσε τις βάσεις της Χριστιανικής Εκκλησίας. Ο Χριστιανισμός έκτοτε αναπτύχθηκε και εξαπλώθηκε, όπως μαρτυρούν τα παλαιοχριστιανικά, βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Spetses mini Marathon 2024
Αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης στις Σπέτσες
2nd Amira Run experience 2024
Αγώνες 5 και 10χλμ.
Voio Race Series 2024 - Avgerinos
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο