2nd Arta City Trail

Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης

Share
Arta City Trail 2023

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο αγώνας 2nd Arta City Trail στον Λόφο Περάνθης. Τον αγώνα διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Άρτας. Ακολουθούν οι πληροφορίες της διοργάνωσης.

2nd Arta City Trail – Πληροφορίες αγώνα

Πρόκειται για αγώνα trail 23 χλμ και 6 χλμ.

Η διαδρομή των 23 χλμ έχει ως αφετηρία τον προφήτη Ηλία, με κατεύθυνση προς την Λιμίνη. Στο ύψος της αντιπυρικής ζώνης μπαίνουμε στο νέο μονοπάτι και το διασχίζουμε κατά μήκος της δυτικής πλευράς του λόφου Περάνθης με θέα τον κάμπο της Άρτας και τον Αμβρακικό. Διασχίζουμε παλιό καρόδρομο που εικάζεται ότι είναι από την εποχή των Ενετών και φτάνουμε στο υψηλότερο σημείο του λόφου όπου βρίσκεται οχυρό σε σχήμα αστεριού (Επίσης από την εποχή των ενετών). Κατεβαίνουμε προς το χωριό Περάνθη και στο σημείο που βρίσκονται οι κεραίες παίρνουμε το δασικό δρόμο με κατεύθυνση τη Λιμίνη. Βγαίνοντας από το δασικό δρόμο διασχίζουμε κάθετα την ασφάλτινη οδό που οδηγεί στη Λιμίνη και μπαίνουμε ξανά στο μονοπάτι αυτή τη φορά στην ανατολική πλευρά του λόφου Περάνθης με κατεύθυνση αντίθετα προς την Άρτα. Φτάνοντας στο ύψος του σπηλαίου της κουδουνότρυπας παίρνουμε τον χωματόδρομο προς το πυροφυλάκιο. Συνεχίζουμε στο μονοπάτι ως τα γραφεία του Συλλόγου Δρομέων στη παλιά χωματερή. Μέσω δασικού δρόμου οδηγούμαστε ξανά στο μονοπάτι πάνω από τεχνικά σχολεία όπου ακoλουθούμε κυκλική διαδρομή. Στη συνέχεια ,περνάμε στο μονοπάτι που βρίσκεται κάτω από το νοσοκομείο κάνουμε ξανά κυκλική διαδρομή και περνάμε στο μονοπάτι με τα πολυβολεία και από κει τερματίζουμε στον Προφήτη Ηλία.

Η διαδρομή των 6 χλμ έχει και αυτή ως αφετηρία και τερματισμό τον Προφήτη Ηλία στο λόφο Περάνθης. Έχοντας ως κατεύθυνση προς την Λιμίνη. Στο ύψος της αντιπυρικής ζώνης μπαίνουμε στο νέο μονοπάτι και το διασχίζουμε κατά μήκος της δυτικής πλευράς του λόφου Περάνθης με θέα τον κάμπο της Άρτας και τον Αμβρακικό. Στο ύψος της παλιάς τσιμεντένια δεξαμενής περνάμε απέναντι στο μονοπάτι στη ανατολική πλευρά του λόφου με κατεύθυνση προς Άρτα .Περνώντας μέσα από το γραφείο του Συλλόγου(Παλιά χωματερή) περνάμε στο μονοπάτι με τα πολυβολεία κάνοντας μια κυκλική διαδρομή και τερματίζουμε στο Προφήτη Ηλία..
Θετική υψομετρική : 630 μέτρα

Περισσότερες πληροφορίες στο facebook: Σύλλογος Δρομέων Άρτας 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3ο Koutouki Trail Run
Δείτε περισσότερα
Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Karpathos Run 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο