1ος ΑΓΩΝΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΠΑΛΑΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟΥ

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
1ος ΑΓΩΝΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΠΑΛΑΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟΥ

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο 1ος ΑΓΩΝΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΠΑΛΑΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟΥ. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

1ος ΑΓΩΝΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΠΑΛΑΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟΥ – Προκήρυξη

Ο Δήμος Ευρώτα
Το Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ευρώτα
η Τοπική Κοινότητα Βρονταμά Δήμου Ευρώτα
΄΄οι Βρονταμίτες ζωντανοί, Τούρκους δεν προσκυνάνε΄΄

Σας προσκαλούν για 1η φορά, στον αγώνα Μνήμης Παλαιομονάστηρου, αφιερωμένο, στα θύματα από τις ορδές του Ιμπραήμ, το 1825, που μαρτύρησαν στην Ιερά Μονή Παλαιομονάστηρου Βρονταμά!

Ημερομηνία διεξαγωγής: Πέμπτη 14/09/2023

Απόσταση: 15χλμ.

Διαδρομή: Βρονταμάς Λακωνίας(Κεντρική Πλατεία) – Παλαιμονάστηρο – Βρονταμάς

Ώρα εκκίνησης: Aγώνας δρομέων: 17.30

Περιπατητές: 17.00

Εκκίνηση: Κοινότητα Βρονταμά Δήμου Ευρώτα Λακωνίας

Η ΣΗΜΑΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αρωγή του Δήμου Ευρώτα, και αφιερώνεται στα 400 περίπου θύματα κυρίως από τον γειτονικό Βρονταμά, που κάηκαν ζωντανοί, από τις ορδές του Ιμπραήμ Πασά, στις 15/09/1825, όταν αρνήθηκαν να παραδωθούν σε αυτόν! Τα εν λόγω άτομα, είχαν κλειστεί, προκειμένου να σωθούν από τις ορδές των Αιγυπτίων του Ιμπραήμ Πασά, ο οποίος είχε ερημώσει ολόκληρη σχεδόν την Περιφέρεια της Λακωνίας, οπότε έντρομοι κλείστηκαν στην οχυρή θέση του Παλαιομονάστηρου! Εκεί όταν αντιλήφθηκε ο Ιμπραήμ ότι είχαν αποκλειστεί, τους ζήτησε να παραδωθούν εις μάτην! Τότε από ένα άνοιγμα της οροφής, πέταξαν αναμένα στουπιά, καίγοντας όλους σχεδόν τους Βρονταμίτες ζωντανούς, και μόνο 2 Ελληνίδες σώθηκαν, και πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής! Ο Δήμος Ευρώτα κάθε χρόνο, τιμώντας την Μνήμη των συμπατριωτών μας, διοργανώνει εκδηλώσεις, και από φέτος το 2023 , την παραμονή του Ολοκαυτώματος, δηλαδή στις 14 Σεπτεμβρίου του κάθε έτους, θα διεξάγεται και ο εν λόγω αγώνας δρόμου Βρονταμάς – Παλαιομονάστηρο – Βροντάμας, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙ ΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!!!

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η διαδρομή είναι περίπου 15χλμ., και διεξάγεται με την μέθοδο του πέρα δώθε, και σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, διεξάγεται επί ασφάλτου! Η εκκίνηση θα δωθεί στις 17.30, από την Κεντρική Πλατεία Βροντάμα Δήμου Ευρώτα Λακωνίας! Οι δρομείς αφού ξεκινήσουν από την Κεντρική Πλατεία Βρονταμά, θα πάρουν τον επαρχιακό δρόμο, Βρονταμα – Σκάλας! Εκεί στο 3,5χλμ. όπου υπάρχει και η ένδειξη με την πινακίδα ΠΡΟΣ ΠΑΛΑΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟ, θα στρίψουν δεξιά, και θα κατευθυνθούν προς τον τόπο της Μνήμης του μαρτυρικού Παλαιομονάστηρου! Στην στροφή των 3,5χλμ. θα υπάρχει ο 1ος σταθμός ανεφοδιασμού, τον οποίο θα συναντήσετε και κατά την επιστροφή σας – θα είναι δηλαδή διπλός και θα αποτελεί και τον 3ο σταθμό! Στο Παλαιομονάστηρο όπου θα το βρείτε στο 7,5ο χλμ., όπου θα υπάρχει η αναστροφή του αγώνα, θα βρείτε και τον 2ο σταθμό! Επιστρέφετε από την ίδια διαδρομή, και καλείστε να φτάσετε στην Κεντρική Πλατεία Βρονταμά μέχρι τις 19.30 –2 ώρες όριο αγώνα!

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

  • 1ος Σταθμός: 3,5χλμ.
  • 2ος Σταθμός: 7,5χλμ.
  • 3ος Σταθμός: 11,5χλμ.

ΕΠΑΘΛΑ

Οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες του αγώνα, θα βραβευτούν με κύπελλα! Μετάλλια θα λάβουν όλοι οι τερματίσαντες!

ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΩΝΑ

Ο αγώνας είναι ΔΩΡΕΑΝ, και δεν απαιτείται κάποιο κόστος εγγράφης! Για να γραφτείτε ηλεκτρονικά παρακαλούμε κάντε την εγγραφή σας, πατήστε εδώ μέχρι και την Τρίτη 12/09/2023! Εγγραφές θα πραγματοποιηθουν και την ημέρα του αγώνα!

ΑΝΟΙΓΜΑ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Η γραμματεία θα λειτουργήσει από τις 16.00 , στην Κεντρική Πλατεία Βρονταμά, όπου θα σας δωθεί ο αριθμός συμμετοχής σας και το τσιπάκι της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα διεξαχθεί και η καθιερωμένη πορεία από τον Βροντάμα, μέχρι το Παλαιομονάστηρο, όπου διεξάγεται και το καθιερωμένο μνημόσυνο! Μπορείτε είτε να φτάσετε μέχρι το Παλαιομονάστηρο κάνοντας, 7,5χλμ. και να παρακολουθήσετε την καθιερωμένη δοξολογία και θα σας γυρίσουν πίσω οχήματα της διοργάνωσης, είτε να επιστρέψετε πίσω, από τον ίδιο δρόμο! Όλοι οι περιπατητές, θα λάβουν ειδικό αριθμό συμμετοχής, όπου θα το λάβουν από την γραμματεία του αγώνα, από τις 16.00 και μετά επάνω στην Κεντρική Πλατεία Βρονταμά! Όλοι όσοι συμμετάσχουν στην περιπατητική πορεία θα λάβουν το μετάλλιο του αγώνα, είτε φτάσουν μέχρι το Παλαιομονάστηρο, ειτε επιστρέψουν από αυτό και φτάσουν πάλι πίσω στον Βροντάμα!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον διοργανωτή και εμπνευστή του αγώνα κο Γορανίτη Παύλο στα 6955985506/ 6936853165!

Η Οργανωτική Επιτροπή

Πρόεδρος: Καρκά Ελένη – Πρόεδρος Τ.Κ. Βρονταμά Λακωνίας

Τεχνικός Διευθυντής αγώνα: Γορανίτης Παύλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Grammos Mountain Run 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Ειρηνοδρομία 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο