1ο «Olympic Day Park»

Μία Γιορτή για τον Αθλητισμό και το Περιβάλλον!

Share
OLYMPIC DAY PARK 2023

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου,  το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θέρμης, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟ.Δ.Σ.Α) υλοποιεί για πρώτη φορά στη χώρα το 1οOlympic Day Park, τον νέο Ολυμπιακό θεσμό που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια με στόχο τη μεταλαμπάδευση των Ολυμπιακών αξιών.

Το καινοτόμο φεστιβάλ πολιτισμού και αθλητισμού, ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα της Ολυμπιακής Ατζέντας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) για την προώθηση των Ολυμπιακών αξιών, ενώ υλοποιείται ως παράλληλη δράση του “Olympic Day RunGreece, του Επίσημου Ολυμπιακού Αγώνα Δρόμου που καθιέρωσε η ΔΟΕ για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας 2023.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ημέρα / International Olympic Day, καθιερώθηκε από τη ΔΟΕ με στόχο τη διάδοση της Ολυμπιακής ιδέας και αποτελεί τον παγκόσμιο επετειακό εορτασμό για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων (ΑΘΗΝΑ, 1896), με επίσημη εκδήλωση εορτασμού το “Olympic Day Run”σε όλες τις χώρες του κόσμου.

To “Olympic Day Park” υπόσχεται ένα διασκεδαστικό ταξίδι στον κόσμο του Ολυμπισμού, γεμάτο κίνηση, δράση, παιχνίδι, ανακάλυψη και ψυχαγωγία για όλη την οικογένεια. Περιλαμβάνει υπαίθριες κινητικές δραστηριότητες και παιχνίδια που φέρνουν τη νέα γενιά κοντά στον ενεργό τρόπο ζωής και στον θετικό τρόπο σκέψης και δράσης, ακολουθώντας την προτροπή του Ολυμπισμού για την ολόπλευρη ανάπτυξη “ψυχής, σώματος και πνεύματος”. Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αθλοπαιδιές, να δοκιμάσουν Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα όπως Ρυθμική & Ενόργανη Γυμναστική, Στίβο, Τάε Κβο Ντο, Πινγκ Πονγκ, Μπάντμιντον, Τζούντο, να παίξουν Σκάκι, να πάρουν μέρος σε παιχνίδια δοκιμασιών, να γνωρίσουν την Ολυμπιακή ιστορία και τις Ολυμπιακές αξίες, και να απολαύσουν μουσικές του κόσμου σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Παράλληλα, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια τα παιδιά θα κατανοήσουν την έννοια της ανακύκλωσης, και θα γνωρίσουν τον ‘’Ήρωα του Καφέ Κάδου’’.

Μια γιορτή για τον Αθλητισμό και το Περιβάλλον.

Μια γιορτή ευεξίας για κάθε ηλικία!

Άσκηση σε φυσικό περιβάλλον,  υγεία, ποιότητα ζωής,  περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και YouTube και μάθετε πρώτοι τα νέα μας!!!

Hashtags:#OlympicDayPark

#olympicday_greece 

#OlympicDay      

#Θέρμης_Δρώμενα_2023

INFO:

1ο “OLYMPIC DAY PARK”

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΟ.Δ.Σ.Α. ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΕΣ: 17:00-20:00

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ο Chios HardStone Trail: Οδηγίες
Πρόγραμμα και τεχνική ενημέρωση
Μονοπάτι Παρνασσού 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσμτα του αγώνα
Την Κυριακή ο Haspa Marathon Hamburg!
Κορυφαίες συμμετοχές και Έλληνες στον αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο