Σκυταλοδρομία Λέσβου – Lesvos Relay 2023

Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης

Share
Σκυταλοδρομία Λέσβου-Lesvos Relay 2023

Το διήμερο 2-3 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η Σκυταλοδρομία Λέσβου – Lesvos Relay 2023. Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης.

Σκυταλοδρομία Λέσβου – Lesvos Relay 2023

Το προσεχές Σαββατοκύριακο 2-3 Σεπτεμβρίου 2023, ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου και το Επιμελητήριο Λέσβου συνδιοργανώνουν την Σκυταλοδρομία Λέσβου 2023, για πέμπτη χρονιά από το 2018.  

Η Σκυταλοδρομία Λέσβου που δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, εκτός από αθλητικό γεγονός με μαζική συμμετοχή όλων των ηλικιών, προβάλει τον πολιτισμό, την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον της Λέσβου, νησιού-γεωπάρκου της UNESCO. Η εκδήλωση αποτελεί το κορυφαίο δρομικό γεγονός που διεξάγεται στη Λέσβο, με τη σκυτάλη να μεταφέρεται νυχθημερόν σε συνολική απόσταση 320 χιλιομέτρων περιμετρικά του νησιού, σε 36 περίπου διαδοχικές διαδρομές μήκους 2 έως 17 χιλιομέτρων.

Η έναρξη θα γίνει το πρωί του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου στις 9.00 στην πλατεία Σαπφούς, στη συνέχεια η σκυτάλη θα κινηθεί βόρεια προς Μανταμάδο και διασχίζοντας το νησί περιμετρικά και αριστερόστροφα θα επιστρέψει στο σημείο εκκίνησης το απόγευμα της Κυριακής περί τις 17.00. Σε επιλεγμένα σημεία αλλαγής της σκυτάλης θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις από τοπικούς φορείς. Στα τελευταία μέτρα της διαδρομής την σκυτάλη θα μεταφέρουν τα παιδιά της Κυψέλης, ενώ στην τελετή λήξης θα συμμετάσχει η Μαρία Κάσσου, πρωταθλήτρια δρόμων μέσων αποστάσεων από τη Λέσβο με σημαντικές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.  

Για δεύτερη χρονιά φέτος, η θέση της σκυτάλης θα παρακολουθείται σε συνεχή χρόνο μέσω κατάλληλης εφαρμογής με χρήση GPS. Ο σύνδεσμος προς την εφαρμογή θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες από τα κοινωνικά μέσα και το δικτυακό τόπο των Lesvos Runners.

Κατεβάστε παρακάτω το σχέδιο της σκυταλοδρομίας με το χρονοδιάγραμμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Skyros Run 2024
Δείτε τις πληροφορίες των αγώνων
Kerkini Lake Run 2024
Δείτε την προκήρυξη του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο