Family strollers Run 2023

Στις 10 Σεπτεμβρίου ο φετινός αγώνας

Share

Δείτε περισσότερα για τον αγώνα:

To Aquabirth,pregnancy and family fitness place, υπό την αιγίδα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και της Περιφέρειας Αττικής, διοργανώνει για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, έναν πρωτότυπο αγώνα δρόμου για γονείς με παιδιά 0-4 ετών σε καρότσι, τρίκυκλο, πατίνι ή και περπατώντας την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 10.00π.μ.

Στόχος του αγώνα είναι η προώθηση του αθλητισμού, της υγείας μέσω της φυσικής κατάστασης και του ευ αγωνίζεσθαι. Πάνω απ᾽ όλα είναι μία ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε και να περάσουμε σημαντικά μηνύματα για την ανάγκη αυτοφροντίδας ως απάντηση στην εξάντληση της πρώιμης γονεϊκότητας καθώς και την ανάδειξη του ρόλου της άσκησης στη μείωση του κινδύνου επιλόχειας κατάθλιψης. 

Ο αγώνας είναι συμβολικός και δεν παρακινούμε ή επιβραβεύουμε όποιους τερματίσουν πρώτοι αλλά όλους τους συμμετέχοντες καθώς σημασία έχει η συμμετοχή, η δικτύωση και η ψυχαγωγία.

Αντίστοιχοι αγώνες πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια στο εξωτερικό και έχουν αποτελέσει έμπνευση και για εμάς. Δείτε περισσότερα σε αυτό το άρθρο.

Το Family strollers Run πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο για πρώτη φορά, με μεγάλη επιτυχία. Μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από εδώ!

Ο αγώνας θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στην Ομπρέλα, στο Άλσος Παπάγου, ενώ στο σημείο έναρξης και λήξης θα έχει δραστηριότητες για παιδιά, γονείς, εγκύους και μουσική.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Τριανταφύλλου!

Συμμετοχές

Στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος, ομάδες που μπορούν ν’ απαρτίζονται από γονείς, μεγαλύτερα αδέλφια, φροντιστές, γιαγιάδες, παππούδες, νονοί, πάντα με τη συνοδεία παιδιού 0 έως 4 ετών. Η κάθε ομάδα απαρτίζεται από τουλάχιστον ένα παιδί και ένα ενήλικα.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023.

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ ανά άτομο

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Με κάθε εγγραφή στον αγώνα οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν την μπλούζα της διοργάνωσης και το προσωπικό νούμερο της συμμετοχής τους ενώ έχουν πρόσβαση σε παροχές και μικρά δώρα από τους χορηγούς μας. Τρεις τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν δώρα από το Τρίκυκλο κατόπιν κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του αγώνα. Επίσης το Τρίκυκλο θα προσφέρει σ’ όλες τις εγκύους που θα συμμετέχουν στο Family strollers Run, είτε περπατώντας τη διαδρομή είτε/και στο mini workshop άσκησης του Aquabirth, pregnancy and family fitness place, μια ζώνη εγκυμοσύνης αυτοκινήτου Besafe.

Λίγα λόγια για το Aquabirth:

Τo AquabirthPregnancy & Family Fitness Place, είναι το μοναδικό ολοκληρωμένο και εξειδικευμένο κέντρο άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης και της λοχείας.

Στόχος μας είναι, η γυναίκα να μπορεί να βρει σε μας ότι χρειάζεται για να έχει μια υγιή και ισορροπημένη σωματικά και ψυχικά εγκυμοσύνη! Πρωταρχικό μας μέλημα το σώμα της! Να διατηρείται σε μια καλή φυσική κατάσταση στην εγκυμοσύνη και να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για τον τοκετό, όποια έκβαση και αν πάρει, ώστε να είναι καλά ψυχολογικά και σωματικά!

Αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα του ρόλου του πατέρα και στον τοκετό και στην εγκυμοσύνη, πρακτικά αλλά και ψυχολογικά, διοργανώνουμε πρακτικά σεμινάρια που μπορούν να συμμετέχουν τα ζευγάρια αλλά και θεωρητικά μαθήματα από την μαία μας.

Γνωρίζοντας τη σημασία της αποκατάστασης της λεχωίδας μετά τον τοκετό, τα μαθήματα μας ξεκινάνε από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες είτε η γυναίκα έχει γεννήσει με κολπικό τοκετό είτε με καισαρική τομή, αφού το ασκησιολόγιό μας είναι εξειδικευμένο και απόλυτα ασφαλές γι αυτή!

Τα μωράκια είναι πάντα πρωταγωνιστές στα μαθήματά μας αφού η νέα μητέρα μπορεί να έχει μαζί της το μωρό, εφόσον το επιθυμεί.

Αλλά και με ιδιαίτερα επιλεγμένα προγράμματα για τα βρεφάκια μας, προάγοντας την κοινωνικοποίηση, την ενίσχυση του δεσμού με τους γονείς και την κινητική και συναισθηματική τους ανάπτυξη!   

Τέλος, το Aquabirth είναι πάροχος  εκπαιδευτικών σεμινάριων pre/postnatal fitness για επαγγελματίες της άσκησης και της υγείας με την πιστοποίηση της National Academy of Sports Medicine – NASM – και της Athletics & Fitness Association of America – AFAA, καθώς και prepostnatal aqua fitness του Ευρωπαϊκού Mητρώου Επαγγελματιών της άσκησης, EREPS.

Μηνύματα του αγώνα:

  • Ένας αγώνας για όλους! Μαμάδες, μπαμπάδες και παιδιά!
  • Γίνε πρότυπο για το παιδί σου!
  • Μπορείς να αγωνιστείς για το έπαθλο ή για δικτύωση, διασκέδαση, χαρά με την οικογένειά σου!
  • Καν’ το για σένα! Φρόντισε τον εαυτό σου και την οικογένειά σου! Ο αγώνας προσφέρει, άθληση, χαλάρωση, διασκέδαση!
  • Η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο επιλόχειας κατάθλιψης όπως και η συμμετοχή σε ομαδικές δράσεις
  • Πραγματοποίησε ένα στόχο μαζί με το παιδί σου! Ακόμα και αν προβληματίζεσαι αν το μωρό θα κάτσει στο καρότσι ή  θα είναι ανήσυχο! Δώσε την ευκαιρία και το χώρο να δοκιμαστείτε μαζί! Όσο μακριά και να πάτε… θα έχετε πάει μαζί! Και το συναίσθημα είναι υπέροχο!
Family strollers Run 2023
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
The Lake Plastira 2024
Όσα όσα έγιναν στον αγώνα, οι νικητές και τα αποτελέσματα
Ladies Run 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Διακοπή για τον Ηoka Val d'Aran 100 - Οι Έλληνες στη διοργάνωση
Δείτε τις επιδόσεις των Ελλήνων
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο