Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα 2023

Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης

Share
8ος Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα 2023. Ακολουθούν οι πληροφορίες της διοργάνωσης.

Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα 2023 – Πληροφορίες

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνα (Κ.Ε.Δ.Μ.Α ), υπό την Αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα και της Περιφέρειας Αττικής, προκηρύσσει και διεξάγει την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 τον επετειακό 8ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο (21,098 m.)

«Αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την γέννηση της Μαρία Κάλλας»

Η διοργάνωση περιλαμβάνει:

Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου 21.098 χλμ.

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου δρόμου ξεκινάει από την αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου επί της Λεωφ. Μαραθώνος με κατεύθυνση προς την Νέα Μάκρη.  Στο ύψος της διασταύρωσης  του Τύμβου Μαραθωνομάχων, στρίβουν αριστερά, διατρέχουν κυκλικά  τον Τύμβο (Λεωφ. Αγίας Παρασκευής ) και έπειτα κινούνται και πάλι προς την Λεωφ . Μαραθώνος. Στην συνέχεια στρίβουν αριστερά, επί της Λεωφ. Μαραθώνος και συνεχίζουν με κατεύθυνση την Νέα Μάκρη. Στο σημείο όπου η Λεωφ. Μαραθώνος διασταυρώνεται με την Σ. Τζιλάβη, οι δρομείς πραγματοποιούν αναστροφή και κατευθύνονται προς τον Μαραθώνα. Στο ύψος της διασταύρωσης του Τύμβου Μαραθωνομάχων, στρίβουν δεξιά, διατρέχουν για δεύτερη φορά κυκλικά τον Τύμβο (οδός Αγίας Παρασκευής) με κατεύθυνση και πάλι προς την Λεωφ. Μαραθώνος, και στην συνέχεια στρίβουν δεξιά, επί της Λεωφ. Μαραθώνος με κατεύθυνση την Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου όπου και τερματίζουν.

Αγώνα Δρόμου 10 χλμ.

Οι αθλητές ξεκινούν από την Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου και κατευθύνονται προς την Νέα Μάκρη. Στο ύψος της διασταύρωσης  του Τύμβου Μαραθωνομάχων, στρίβουν αριστερά, διατρέχουν κυκλικά  τον Τύμβο (Λεωφ. Αγίας Παρασκευής) με κατεύθυνση και πάλι προς την Λεωφ. Μαραθώνος, και στην συνέχεια στρίβουν δεξιά, επί της Λεωφ. Μαραθώνος και τερματίζουν στο σημείο εκκίνησης (Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου).

Αγώνα Δρόμου 5 χλμ.

H διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ. περιλαμβάνει την Λεωφόρο Μαραθώνα,  από την Αφετηρία με κατεύθυνση προς την Νέα Μάκρη . Οι δρομείς τρέχουν επί  την λεωφόρο Μαραθώνος, φθάνουν στο ύψος της  διασταύρωσης Λεωφ. Μαραθώνα με οδό  Πλαταιών, πραγματοποιούν αναστροφή και συνεχίζουν την πορεία τους και πάλι επί της Λεωφ. Μαραθώνος με κατεύθυνση προς τον Μαραθώνα και την ιστορική αφετηρία, και συνεχίζουν μέχρι τον τερματισμό (Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου).

Αγώνα Δρόμου 1 χλμ.

Η διαδρομή του αγώνα περιλαμβάνει την Λεωφόρο Μαραθώνος από την αφετηρία με κατεύθυνση προς την Νέα Μάκρη για 750μ περίπου οι δρομείς τρέχουν επί της Λεωφόρου Μαραθώνος , πραγματοποιούν αναστροφή και συνεχίζουν την πορεία  τους και πάλι επί της Λεωφ. Μαραθώνος με κατεύθυνση προς  τον Μαραθώνα και την Ιστορική Αφετηρία, και συνεχίζουν μέχρι τον τερματισμό.

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 ή μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.

Προσοχή: Δεν θα πραγματοποιούνται εγγραφές (ηλεκτρονικές on-line) την εβδομάδα που προηγείται και την ημέρα του αγώνα.

Τρόποι εγγραφής

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:

  • Με on-line εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kedmarahon.gr (Ιστοσελίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μαραθώνος)

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα https://marathonhalfmarathon.gr/

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο