Olympus GeoTrail 2023

Share
Olympus GeoTrail logo

Το τριήμερο 25-27 Αυγούστου θα διεξαχθεί ο αγώνας: Olympus GeoTrail 2023. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

Olympus GeoTrail 2023 – Προκήρυξη

Η OlympusGeotrail, σε συνεργασία με το δήμο ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει για δεύτερη φορά στις 26 και 27 Αυγούστου 2023 τρεις αγώνες ορεινού τρεξίματος με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Παλαιά Βροντού Πιερίας!

Απώτερος σκοπός της διοργάνωσης των αγώνων OlympusGeoTrail αποτελεί τόσο η διατήρηση των παλιών μονοπατιών του Βορείου Ολύμπου, όσο και η ανάδειξη του εγκαταλελειμμένου οικισμού της Παλαιάς Βροντούς (του σημείου εκκίνησης και τερματισμού των αγώνων), με προοπτική να αποτελέσει στο μέλλον κέντρο πολυήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά την περίοδο διεξαγωγής των αγώνων.

1.Χρόνος διεξαγωγής: Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Αυγούστου 2023 και περιλαμβάνει τις εξής διαδρομές:

“alOu” Alpine Olympus ULTRA 65χλμ. με 5000μ. υψομετρική
“Μπαρμπαλάς” 20χλμ. με 1600μ. υψομετρική
“Κρεβάτια” 12χλμ. με 750μ. υψομετρική.

2.Όριο συμμετεχόντων: Στον κάθε αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν 300 δρομείς.

3. Η εκκίνηση του αγώνα των 65χλμ.″alOu″ θα δοθεί στις 23:59 ( με χρονικό όριο 20 ώρες χωρίς σημεία αποκλεισμού ) της Παρασκευής 25 Αυγούστου 2023.

Η εκκίνηση του αγώνα των 20 χλμ. “Μπαρμπαλάς” θα δοθεί στις 08:30 (με χρονικό όριο 6 ώρες) της Κυριακής 27 Αυγούστου 2023.

Η εκκίνηση των 12χλμ.”Κρεβάτια” θα δοθεί στις 08:45 (με χρονικό όριο 4 ώρες) της Κυριακής 27Αυγούστου 2023.

4. Χώρος διεξαγωγής: Ο αγώνας έχει εκκίνηση και τερματισμό την Παλαιά Βροντού Πιερίας.

5. Διαδρομή αγώνα 65 χλμ.: Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει από την Παλαιά Βροντού. Η διαδρομή ξεκινάει με 1χλμ. ασφάλτινο δρόμο και συνεχίζει με μονοπάτι. Στην διάρκεια της διαδρομής οι αθλητές θα συναντήσουν μερικά κομμάτια δασικού χωματόδρομου.

6. Διαδρομή αγώνα 20 χλμ.: Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει από την Παλαιά Βροντού. Ηδιαδρομή ξεκινάει με 1χλμ ασφάλτινο δρόμο και 19χλμ. μονοπάτι μέσα σε δάσος.

7. Διαδρομή αγώνα 12χλμ.: Εκκίνηση από την Παλαιά Βροντού Πιερίας. Η διαδρομή ξεκινάει με μονοπάτι 11χλμ. μέσα σε δάσος και τελειώνει με 1χλμ.ασφάλτινο δρόμο.

8. Κατηγορίες: Περιλαμβάνει τις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών τόσο στα αποτελέσματα όσο και στις απονομές.

9. Απονομές: Κύπελλα στους 3 πρώτους νικητές της γενικής κατηγορίας (Ανδρών – γυναικών και στους τρεις αγώνες) και βράβευση στους πρώτους νικητές στις ηλικιακές κατηγορίες των δυο αγώνων :

65χλμ.
Κατηγορία ανδρών έως 50 ετών
Κατηγορία ανδρών 51+
Κατηγορία γυναικών έως 50 ετών
Κατηγορία γυναικών 51+

20χλμ.
Κατηγορία ανδρών έως 40 ετών
Κατηγορία ανδρών 41 – 50 ετών
Κατηγορία ανδρών 51 – 60 ετων
Κατηγορία ανδρών 60+
Κατηγορία γυναικών έως 40 ετών
Κατηγορία γυναικών 41 – 50 ετών
Κατηγορία γυναικών 51 – 60 ετων
Κατηγορία γυναικών 60+

10. Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των 20χλμ.και 65χλμ.έχουν όσοι την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα θα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 12 χλμ έχουν και όσοι κατά την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους με την έγγραφη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα.

11. Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για κάθε αθλητή/αθλήτρια είναι
60 ευρώ για τον αγώνα των 65 χλμ.
25 ευρώ για τον αγώνα των 20 χλμ.
15 ευρώ για τον αγώνα των 12 χλμ.

12. Εγγραφές αθλητών: Οι εγγραφές των αθλητών θα ξεκινήσουν στις 15/6/2023 και θα ολοκληρωθούν στις 15/8/2023 ή με τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού συμμετοχών.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά πατώντας εδώ

Η πληρωμή μπορεί να γίνει με κατάθεση στους λογαριασμούς :

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 37300704758
Δικαιούχοι GrbovicJasminka, Γεωργούλης Ιωάννης, Γεωργούλης Γαβριήλ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5255060782969
Δικαιούχος GrbovicJasminka

ΠΡΟΣΟΧΗ στην αιτιολογία: Να αναγράφεται ονοματεπώνυμο και απόσταση.

Η πληρωμή θα πρέπει να γίνει εντός 3 ημερών από την ηλεκτρονική εγγραφή.

Σε περίπτωση μεταφοράς από άλλη Τράπεζα τα έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

13. Δήλωση Υγείας: Δηλώνετε ότι έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είστε απολύτως υγιής για να συμμετάσχετε στον αγώνα OlympusGeotrail. Αποδέχεστε πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα ή θάνατο που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ό,τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας στον αγώνα, όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες), κακές καιρικές συνθήκες κτλ.

Παραιτείστε από οποιαδήποτε απαίτηση από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχεστε ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ό,τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας.

14. Το υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΑ.

15. Αποδοχή φωτογράφισης- βιντεοσκόπησης: Δίνετε την έγκρισή σας στους διοργανωτές, να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες σας ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή, χωρίς να έχετε καμία οικονομική απαίτηση.

16. Παροχές:
• Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chip χρονομέτρησης)
• Αναμνηστικό μετάλλιο
• Αριθμός συμμετοχής
• Τροφοδοσία και υδροδοσία κατά τον αγώνα (12χλμ. – 20χλμ – 65χλμ)
• Σνακ, φρούτο, χυμός και νερό στον τερματισμό
• Αναμνηστικό δώρο: ανδρικό αθλητικό σορτσάκι με σπασουάρ και γυναικείο αθλητικό σορτσάκι κολλητό

17. Υποστήριξη αθλητών-υγειονομική κάλυψη
• Διαδρομή των 12 χλμ. με δύο σταθμούς υδροδοσίας.
• Διαδρομή των 20 χλμ. με τρεις σταθμούς υδροδοσίας-τροφοδοσίας.
• Διαδρομή των 65 χλμ. με οκτώ σταθμούς υδροδοσίας-τροφοδοσίας.
• Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από γιατρούς καθώς και από εθελοντές διασώστες.

18. Παραλαβή Αριθμών

• Την Παρασκευή25 Αυγούστου (μόνο για τον αγώνα των 65χλμ.) το βράδυ στην αφετηρία του αγώνα από τις 22:00 – 23:30 ή κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 6946954259.

Την Κυριακή 27 Αυγούστου το πρωί στην αφετηρία του αγώνα από τις 7:30 – 8:15 μπροστά στην εκκλησία της Παλαιάς Βροντούς ή κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 6946954259.

• Για τον αγώνα των 65χλμ θα υπάρχει δυνατότητα drop-bags για το σταθμό Χριστάκη.

Οι αθλητές που επιθυμούν να αφήσουν τα drop-bags τους πρέπει να επικοινωνήσουν με τη διοργάνωση στο τηλέφωνο 6946954259 . Η drop-bag του αθλητή θα είναι δικής του επιλογής συσκευασία ( πλαστική σακούλα, σακίδιο πλάτης κλπ.) και δικής του ιδιοκτησίας.

Πάνω στην drop-bag τσάντα ο αθλητής πρέπει να γράψει το όνομά του με ευδιάκριτα κεφαλαία γράμματα. Συνιστάται στους αθλητές να μην τοποθετούν αντικείμενα αξίας στις τσάντες τους. Σε κάθε περίπτωση η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν κλοπή, απώλεια ή ζημιά σε συσκευασία ή στο περιεχόμενό τους.

• Οι αθλητές κατά την παραλαβή των αριθμών οφείλουν να προσκομίσουν επίσημο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο).

• Αν ένας αθλητής/αθλήτρια εγκαταλείψει την προσπάθειά του κατά τη διάρκεια του αγώνα, τότε οφείλει να παραδώσει τον αριθμό του στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου.

• Οι αθλητές/αθλήτριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του αγώνα, χωρίς παραλείψεις, προσθέσεις, παραλλαγές εκτός διαδρομής.

• Οι αθλητές υποχρεούνται να περάσουν απ’ όλα τα σημεία τροφοδοσίας και υδροδοσίας καθώς και απ’ όλα τα σημεία ελέγχου των αθλητών.

• Οι αθλητές οφείλουν να διατηρούν καθαρό το φυσικό περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και να αφήνουν σκουπίδια μόνο στους σταθμούς τροφοδοσίας.

Παρατηρήσεις:

• Η διοργάνωση μπορεί να τροποποιήσει μέρος της διαδρομής, να αφαιρέσει ή να προσθέσει μέρος διαδρομής ή να αλλάξει τις ώρες εκκίνησης για λόγους ασφαλείας των αθλητών και για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

• Ενστάσεις γίνονται στη γραμματεία της διοργάνωσης στο τέλος του αγώνα και αφορούν προσωπικές επιδόσεις και όχι επιδόσεις και συμπεριφορές άλλων αθλητών.

• Ο αγώνας είναι ημιαυτόνομος, οπότε οι αθλητές θα πρέπει να μεταφέρουν μαζί τους τα επιπλέον υλικά τροφοδοσίας αν αυτοί κρίνουν ότι χρειάζονται.

• Απαγορεύεται κάθε εξωτερική βοήθεια σε αθλητή από άτομα ή σταθμούς που δεν ανήκουν στη διοργάνωση.

• Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει, που δεν προβλέπεται στην προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η οργανωτική επιτροπή.

Επικοινωνία στο τηλέφωνο: 6946954259 Αθανάσιος Γεωργούλης

Δείτε περισσότερα στη σελίδα στo facebook: Olympus GeoTrail

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run for the Kids with Disabilities 2024 - “Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία”
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
1ος Σολύγειος αγώνας δρόμου
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Επιδαύριος Δρόμος 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο