Syrrako Trail Run 2023

Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης

Share
Syrrako Trail Run

Την Κυριακή 9 Ιουλίου θα διεξαχθεί ο ορεινός αγώνας Syrrako Trail Run 2023. Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης.

Syrrako Trail Run 2023 – Πληροφορίες

To Syrrako Trail Run επιστρέφει για 5η χρονιά στο δρομικό μας καλεντάρι. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στις 9 Ιουλίου 2023 και θα διεξαχθεί στα μονοπάτια της χαράδρας του Χρούσια και Καλαρρύτικου. Η ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης αποτελεί ημέρα μνήμης για την καταστροφή του Συρράκου και τον βίαιο ξεριζωμό των χιλιάδων κατοίκων του από τις πατρογονικές εστίες, κατά την εξέγερση ενάντια στον Τουρκικό ζυγό τον Ιούλιο του 1821.

Το συνολικό μήκος του αγώνα είναι 11.080 μ., με υψομετρική διαφορά +746 μέτρα. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει 1.800 μ. άσφαλτο, 950 μ. λιθόστρωτο καλντερίμι εντός οικισμών, 3.330 μ. χωματόδρομο μέσα στο δάσος και 5.000 μ. χωματόδρομο στη χαράδρα του Χρούσια και Καλαρρύτικου.

Ένας εξαιρετικά ιδιαίτερος αγώνας που συνδέει την ιστορία με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Η διαδρομή περνά μέσα από το δάσος της «Πάντζας», εκεί ακριβώς που Συρρακιώτες και Καλαρρυτινοί αγωνίσθηκαν, πολέμησαν και στην συνέχεια προφυλάχθηκαν και έσωσαν τελικά το γένος τους, το θλιβερό για τα δύο χωριά καλοκαίρι του 1821.

Μια διοργάνωση που υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία στους δρομείς που θα λάβουν μέρος, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να απολάυσουν το πανέμορφο φυσικό τοπίο της διαδρομής, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, καθώς αποτελεί ιδανικό προορισμό για αυτούς που αναζητούν μια εναλλακτική ορεινή εξόρμιση.

Mια διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, με συνδιοργανωτές την Τοπική Κοινότητα Συρράκου, τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Συρράκου, τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων και τον Ορειβατικό Όμιλος Συρράκου (ΟΡ. Ο. Σ.) .Ελάτε να γνωρίσουμε την ιστορία του τόπου μας, να τρέξουμε και να διασκεδάσοουμε.

Ελάτε για να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία!

Για δηλώσεις συμμετοχής κάντε κλιk στον παρακάτω σύνδεσμο: https://event.athletopia.com/syrrako-trail.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα στο facebook: Syrrako Trail Run

Δείτε παρακάτω τη διαδρομή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6ος Αγώνας Κάστρου Διδυμοτείχου
Δείτε τις πληροφορίες του αγώνα
Run for the Kids with Disabilities 2024 - “Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία”
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
7ος Δρόμος Καραθώνας Αρβανιτιάς
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο