2ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Ipsilantis Trail» 2023

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
Ipsilantis trail λογότυπο

Την Κυριακή 14 Μαΐου θα διεξαχθεί ο 2ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Ipsilantis Trail» 2023. Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα.

2ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Ipsilantis Trail» 2023 – Προκήρυξη

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Υψηλάντη, με συν διοργανωτές τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων, την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας,  τον Ο.Π.Α.Σ.Τ.Ε. (Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος) την τοπική κοινότητα, τον σύλλογο δρομέων Αλιαρτίστας, την Αθλητική Ένωση Κωπαίδος, τον Αθλητικό Κολυμβητικό Όμιλο Λιβαδειάς (Α.Κ.Ο.Λ.) και υπό την αιγίδα  της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς

προκηρύσσουν:              

τον 2ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου¨IPSILANTIS TRAIL¨  2023
(1αγώνας  διαδρομή μήκους 21,5 χλμ.)
(2ος αγώνας  διαδρομή μήκους 11,5 χλμ .)
(3ος μαθητών -τριών Δημοτικών σχολείων μήκους 1000μ.)

Όλη η διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Αναστάσιου Σταμούλη

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Τόπος διεξαγωγής: Κοινότητα Υψηλάντης Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων  στο νομό Βοιωτίας.

Ώρα διεξαγωγής: Για τον 1οαγώνα  των 21,5 χλμ η εκκίνηση θα δοθεί στις 08:30 για τον 2ο αγώνα διαδρομή των 11,5 χλμ. στις 09:15 για τον 3ο αγώνα των δημοτικών σχολείων στις 09.30.

Πληροφορίες Διαδρομής

Οι δύο διαδρομές έχουν αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο, την κεντρική πλατεία της κοινότητας Υψηλάντης . Οι διαδρομές του αγώνα ξεκινούν από υψόμετρο 210 μέτρων και φθάνουν στο υψηλότερο σημείο τα 865 μ. για την 1ηδιαδρομή και τα 775μ. για τη 2η διαδρομή.

Στη 1η διαδρομή τα 18,5 χλμ. είναι μονοπάτια, τα 2 χλμ. δασικοί δρόμοι και τα 1000 μ. άσφαλτος με θετική υψομετρική που ξεπερνά τα 1.300μ.

Στη 2η διαδρομή  τα 8,5 χλμ. είναι μονοπάτια, τα 2χλμ. δασικός δρόμος και τα1000 μ. άσφαλτος με τη θετική υψομετρική να ξεπερνά τα 750μ.

Οι διαδρομές θα έχουν σήμανση με:

  • Μεταλλικές πινακίδες με  βελάκι κατεύθυνσης.
  • Πινακίδες προσαρμοσμένες σε ευδιάκριτα σημεία.
  • Ταινία έργου  σε εμφανή σημεία των διαδρομών.

Μετά τον τελευταίο δρομέα και στις δύο διαδρομές θα ακολουθεί έμπειρος συνοδός (σκούπα) έχοντας μαζί του υγρά, τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες, που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας τους. Οι διαδρομές προτείνονται και σε δρομείς που δεν έχουν εμπειρία, από αγώνες ορεινού τρεξίματος καθώς ο συντελεστής δυσκολίας δεν είναι πολύ υψηλός.

Ο κάθε αθλούμενος αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου, πριν τον αγώνα και υποχρεούται να συμπληρώσει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής εγγραφής. 

Στον  αγώνα των 1.000 μ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι και όσες είναι γεννημένοι από το 2014 και μεγαλύτεροι (δηλαδή από 9 ετών) μαθητές-τριες Δημοτικών Σχολείων με προσκόμιση κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα ή συλλόγου του οποίου είναι μέλη.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ  &  ΚΟΣΤΟΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι εγγραφές ανοίγουν  την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 04 Μαΐου 2023 ώρα  22:00

Οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν: Μόνο ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στο Site: aliartistas.gr

Κόστος συμμετοχής :

  • Για την 1ηδιαδρομή των 21,5 χλμ., είναι 15 €, και περιλαμβάνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρία CHRONOLOG, τεχνικό μπλουζάκι, τροφοδοσία σε πέντε (5) σταθμούς και μετάλλιο για όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν στον προβλεπόμενο χρόνο.
  • Για τη 2ηδιαδρομή των 11,5 χλμ., είναι 12 και περιλαμβάνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρία CHRONOLOG, τεχνικό μπλουζάκι , τροφοδοσία σε τρεις (3) σταθμούς και μετάλλιο για όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν.

Σημειώσεις:

  • Οι πληρωμές γίνονται δεκτές μόνο με χρήση κάρτας (Χρεωστική, Πιστωτική ή Προπληρωμένη)
  • Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής γίνονται επιστροφές χρημάτων έως 10 ημέρες πριν  (04 Μαΐου 2023) με επιβάρυνση 2,00  ευρώ.
  • Αντικατάσταση θέσης θα γίνεται δεκτή  από άλλον αθλούμενο μόνο με εξουσιοδότηση, αυστηρά μέχρι την ημερομηνία αυτή.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η παράδοση-παραλαβή των αριθμών, από τη γραμματεία του αγώνα, θα γίνει στο πνευματικό κέντρο της κοινότητας και η φύλαξη των ρούχων στον ίδιο χώρο.

α. Το Σάββατο 13/05/2023 από τις 18:00  μέχρι 21:00

β. Την Κυριακή 14/05/2022, από τις 06:30 π.μ. μέχρι 08:15 π.μ.

Για την αποφυγή συγχρωτισμού  δεν θα γίνει τεχνική ενημέρωση των αγώνων .

Το χρονικό όριο αποκλεισμού, για την 1η διαδρομή των 21,5 χλμ., είναι οι 5 ώρες και είναι κοινό για άνδρες και γυναίκες, με ενδιάμεσο όριο τις 3 ώρες στο 11ο χλμ., στη θέση ¨ΚΡΥΦΟΒΡΥΣΗ.¨ Όσοι αθλούμενοι φτάσουν εκπρόθεσμα στο σημείο αποκλεισμού είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τον αριθμό συμμετοχής τους, στους υπευθύνους του σταθμού ελέγχου και η επιστροφή τους στο χώρο του τερματισμού θα γίνει μέσω της Οργανωτικής Επιτροπής. Σε τρία σημεία της διαδρομής, άτομα της διοργάνωσης θα  καταγράφουν το πέρασμα των αθλητών και αθλητριών.

Στη 2ηδιαδρομή των 11,5χλμ., δεν υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού, αλλά όριο 3 ωρών για την ολοκλήρωση.

Αθλούμενος που τυχόν εγκαταλείψει τον αγώνα, πρέπει να απευθυνθεί στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου, να παραδώσει τον αριθμό συμμετοχής του, όπου θα ενημερωθεί για τον τρόπο επιστροφής του στον τερματισμό.

ΣΤΑΘΜΟΙ  ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

1ηδιαδρομή των 21,5 χλμ.,θα υπάρχουν  σταθμοί τροφοδοσίας:

  1. 2oχλμ.νερό
  2. 4ο χλμ. πλήρης
  3. 10,2 χλμ. πλήρης
  4. 15,5 χλμ.πλήρης
  5. 18ο χλμ.νερό.

2ηδιαδρομή των 11,5 χλμ.,θα υπάρχουν τρεις σταθμοί τροφοδοσίας:

  1. 2ο χλμ.νερό.
  2. 4ο χλμ. πλήρης
  3. 8ο χλμ.νερό

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές και τις αθλήτριες, συστήνεται όμως να έχουν ελάχιστο εξοπλισμό, όπως καπέλο, υδροδοχείο.

Όσοι αθλούμενοι εκτιμούν ότι θα βοηθηθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα η χρήση Baton θα επιτρέπεται από το 3ο χλμ .

Νερό θα προσφέρεται μόνο σε υδροδοχείο και ισοτονικά ,κόκα κόλα σε κύπελλο μίας χρήσης.

ΕΠΑΘΛΑ

Αναμνηστικά – έπαθλα:

α.      Για τους τρεις πρώτους νικητές Γενικής Κατάταξης, άνδρες & γυναίκες και των δύο διαδρομών: Κύπελλο – Μετάλλιο τερματισμού και δώρα χορηγών.

β.      Για όσους τερματίσουν στη 2η διαδρομή των 11,5 χλμ., καθώς και όσοι τερματίσουν εμπρόθεσμα στην 1η διαδρομή των 21,5 χλμ.  μετάλλιο.

γ.      Για τον παιδικό αγώνα μετάλλιο για όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν.

Κατηγορίες
Μόνο για την 1η διαδρομή των 21,5 χλμ. ανδρών.

Ηλικιακές κατηγορίες
1. 18 έως 39 ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτοι.
2. 40 έως 49 ετών: Κύπελλα  οι τρεις πρώτοι.
3. 50 ετών και μεγαλύτεροι: Κύπελλα  οι τρεις πρώτοι.

Μόνο για την 1η διαδρομή των 21,5 χλμ. γυναικών.

1 18 έως 39 ετών: Κύπελλα  οι τρεις πρώτες
2 40 έως 49 ετών: Κύπελλα οι τρεις πρώτες
3 50 ετών και μεγαλύτερες: Κύπελλα οι τρεις πρώτες       

Σημείωση: Εξαιρούνται από τις ηλικιακές κατηγορίες οι 3 πρώτοι – πρώτες, γενικής κατάταξης και για να  ισχύει η κατηγορία θα πρέπει να υπάρχουν το λιγότερο 6 αθλούμενοι.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. 

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου .

H διοργανώτρια αρχή δεν ευθύνεται σε περίπτωση τραυματισμού, όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση, για τον καλύτερο έλεγχο και την παροχή άμεσης βοήθειας, θα υπάρχει κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης.

Την αποκλειστική ευθύνη για την ασφάλεια των αθλητών, θα εγγυάται η  παρουσία της ομάδας Ελληνικής Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς, που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά μήκος της διαδρομής και στον χώρο του τερματισμού θα υπάρχει γιατρός.

 Ο κάθε αθλούμενος οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια και να παραχωρεί τη σειρά του σε πιο γρήγορους , που ζητούν να προσπεράσουν. Σε περίπτωση τραυματισμού, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η οργανωτική επιτροπή, από δρομείς που αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό. Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε τυχόν προβλήματα υγείας ή σωματικής ακεραιότητας των αθλούμενων που θα μετάσχουν στον αγώνα.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ- ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Η  οργανωτική επιτροπή ,αν αλλάξουν οι συνθήκες με τον covid -19, μετά τη δημοσίευση της     προκήρυξης ,θα προσαρμόσει όλα τα δεδομένα στο ισχύον πρωτόκολλο την ημέρα τέλεσης του αγώνα   που  θα εγγυάται σε μέγιστο βαθμό την ασφάλεια και την υγιεινή όλων των συμμετεχόντων.

Δικαίωμα συμμετοχής για τους δύο αυτούς αγώνες θα έχουν όσες και όσοι αποδεχθούν τους όρους της διοργάνωσης ,που θα προβλέπονται από τα ισχύοντα πρωτόκολλα την περίοδο διεξαγωγής του αγώνα.  

ΠΟΙΝΕΣ

Αθλούμενοι που δεν περάσουν από τα σημεία ελέγχου θα ακυρωθούν, μετά τον τελικό έλεγχο του ενδιάμεσου αποτελέσματος και τα ονόματά τους θα αφαιρεθούν από τον πίνακα αποτελεσμάτων. Αποκλεισμός προβλέπεται για εκούσια απόρριψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό) στις διαδρομές του αγώνα, όπως επίσης και  για άρνηση σε υποδείξεις ατόμων της Οργανωτικής Επιτροπής.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενστάσεις θα γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλούμενο, μέχρι & 30 λεπτά μετά τον τερματισμό. Η απόφαση της επιτροπής, η οποία αποτελείται από τον Διευθυντή του αγώνα, τον υπεύθυνο χάραξης της διαδρομής και τον υπεύθυνο της γραμματείας, είναι τελική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα η Οργανωτική Επιτροπή θα ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

ΦΥΛΑΞΗ ΡΟΥΧΩΝ

Στο χώρο της γραμματείας θα υπάρχει φροντίδα φύλαξης προσωπικών αντικειμένων.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

Για αυθημερόν μετακίνηση από Αθήνα – Αλίαρτος και επιστροφή, με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Λιβαδειά

Ο σταθμός βρίσκεται στην οδό Στρατηγού Δαγκλή 26, στην περιοχή Τρεις Γέφυρες

Τηλέφωνα επικοινωνίας :    
Αθήνα – 2108317173
Λιβαδειά – 2261028336

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

• Σάββατο 13-05-2023, από 18.00  έως  21:00  παράδοση αριθμών
• Κυριακή 14-05-2023, από 06:30  μέχρι 08:15  παράδοση αριθμών

  • Κυριακή 14-05-2023, στις 08:30  εκκίνηση 1ου αγώνα των 21,5 χλμ.
  • Κυριακή 14-05-2023, στις 09:15  εκκίνηση 2ου αγώνα των 11,5 χλμ..
  • Κυριακή 14-05-2023, στις 09:30  εκκίνηση 3ου αγώνα των 1000 μέτρων
  • Κυριακή 14-05-2023, στις 13:00  απονομές στον χώρο του τερματισμού
  • Κυριακή 14-05-2023, στις 14:00 κλείσιμο αγώνα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: Στον Κο Χρήστο Πολατσίδη τηλ. 6932222453, για τεχνικές πληροφορίες &  Κο Τσιώλη Γιώργο τηλ.6934553978, για πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίμνηα 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Tihiorace Trail Running 2024
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των αγώνων
4ος Νυχτερινός Αγώνας Θράκης - Thrace Night Run
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο