11ος Βαλλιάνειος Αγώνας Δρόμου

Δείτε την προκήρυξη του αγώνα

Share
Βαλλιάνειος
φωτο: portoni.gr

Στις 26 Μαρτίου ημέρα Κυριακή, έρχεται ο 11ος Βαλλιάνειος Αγώνας Δρόμου, με κάθε γνώριμη «επισημότητα». Το πιστοποιημένο 10 άρι της ΙΑF, στην οικεία διαδρομή των 5 χιλιομέτρων μετ΄ επιστροφής, επιστέφει με την πλήρη δυναμική του, προκαλώντας και προσκαλώντας σας να συμμετέχετε τρέχοντας ή περπατώντας.

Οι κατηγορίες διάκρισης είναι: 13-18 , 19-34, 35-49, 50-60 και 61+ χωριστά άνδρες- γυναίκες. Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, θα δοθούν μετάλλια σε όλους, ενώ θα διεξαχθούν και παιδικοί αγώνες όπως πάντα συνηθίζεται. Οι τρείς πρώτοι άνδρες και γυναίκες της γενικής κατατάξεως εξαιρούνται, των ανά κατηγορία βραβεύσεων.

Το μήνυμα της φετινής διοργάνωσης είναι ο ίδιος ο Αγώνας!

«Δεν θα πάψεις ποτέ να αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο, θα βγεις στους δρόμους θα παλέψεις…..»,, είπε ο σπουδαίος Τάσος Λειβαδίτης, αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος ασφαλώς.

Σε μία εποχή που η καθημερινότητα θέτει σε λήθαργο, την σκέψη, την δράση και την αντίδραση, που κινητοποιεί προσωρινά και εκτονωτικά τον άνθρωπο και  εν συνεχεία, -την ώρα του δια ταύτα- μεθοδικά τον αποκοιμίζει, ο αγώνας παραμένει, ένα πάγιο και διαρκές ζητούμενο. Ο αγώνας και η διατήρηση της μνήμης, ακέραιης και ζωντανής.

Ο αθλητισμός  και δει ο ομαδικός/μαζικός αφυπνίζει, πνεύμα, σώμα και συνειδήσεις, δημιουργεί από κοινού-στόχους, διατηρεί σε εγρήγορση, «προπονεί» προς την συνέχιση της προσπάθειας, την υγιή υπέρβαση, διδάσκει πως η ήττα αποτελεί απλά το προοίμιο της νίκης, όταν η θέληση είναι ισχυρή.

Το σώμα που αθλείται θυμάται…. Ας μη ξεχνούμε λοιπόν , όπως κι εμείς 11 χρόνια τώρα δεν ξεχάσαμε ποτέ να ανανεώσουμε το ραντεβού μας την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου. Διότι ο αγώνας επιμένοντας θα συνεχίζεται για όσο υπάρχουν εμπνευσμένοι ή ζωτικοί στόχοι

Σας περιμένουμε όλους στον κοινό μας αγώνα λοιπόν στις 26 Μαρτίου.

Σε προσεχείς ανακοινώσεις θα δοθούν περαιτέρω διευκρινήσεις το Link των εγγραφών τα παράλληλα δρώμενα και η ακριβής ώρα διεξαγωγής.

Φέτος  ο Βαλλιάνειος αποτελεί συνδιοργάνωση της ΠΙΝ-ΠΕ Κεφαλληνίας και του Δήμου Αργοστολίου, με την αιγίδα πάντα του Βαλλιανείου Κληροδοτήματος.

11ος Βαλλιάνειος Αγώνας Δρόμου – Προκήρυξη

Ο πολύ αναμενόμενος «11οs ΒΑΛΛΙΑΝΕΙΟΣ» λαϊκός αγώνας δρόμου, είναι προ των πυλών. Ημερομηνία διεξαγωγής του, η 26η Mαρτίου 2023. Σας περιμένουμε και φέτος να συμμετάσχετε στην κοινή μας προσπάθεια, προετοιμασμένοι, δυναμικοί, με βελτιωμένες επιδόσεις, διάθεση για τρέξιμο, περπάτημα, ψυχαγωγία.

Αφετηρία- τερματισμός η Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου

Κατά τα άλλα τρέχουμε στην κλασσική διαδρομή του αγώνα, από την πλατεία, στον δρόμο με τους Φοίνικες, στο ορφανοτροφείο, προς Φανάρι, όπως την γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε αλλά στο ύψος του Βιολογικού, μπροστά από το εστιατόριο του Όσκαρ, με επιτόπου ανατροπή επιστρέφουμε στην πλατεία από την ίδια ακριβώς πορεία. Η διαδρομή είναι βατή, ενδιαφέρουσα, με εξαιρετική θέα, σε ένα ειδυλλιακό πάντρεμα πλούσιας βλάστησης και θαλάσσιου στοιχείου σε μία περιοχή τουριστική και προσφιλής σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Διαδρομές για τα παιδιά.

Συγκεκριμένα:

Παιδικοί Αγώνες:
50 Μ
Νήπια έως 5 ετών κορίτσια
Νήπια έως 5 ετών αγόρια

100 Μ
6 και 7 ετών κορίτσια
6 και 7 ετών αγόρια

100 + Μ
8-10 ετών κορίτσια
8-10 ετών αγόρια
11 και 12 ετών κορίτσια
11 και 12 ετών αγόρια

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 10ΚΜ

– 13-18 ΕΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
– 13-18 ΕΤΩΝ ΑΓΟΡΙΑ
– 19- 34 ΕΤΩΝ ΑΝΔΡΕΣ
– 19-34 ΕΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
– 35-49 ΕΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
– 35-49 ΕΤΩΝ ΑΝΔΡΕΣ
– 50-60 ΕΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
– 50-60 ΕΤΩΝ ΑΝΔΡΕΣ
– 61 + ΕΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
– 61+ ΕΤΩΝ ΑΝΔΡΕΣ
– 61 + ΕΤΩΝ ΑΝΔΡΕΣ

Ο αγώνας όπως κάθε χρονιά πλαισιώνεται από μουσικές, χορευτικές και αθλητικές εκδηλώσεις για το κοινό με πλούσιο θέαμα για όλους. Για τις παράλληλες εκδηλώσεις και τα άλλα αγωνιστικά γεγονότα θα υπάρξουν και άλλες προσεχείς αναρτήσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δείτε αναλυτικά:

10.30-11.15 Συμπληρωματικές εγγραφές ενηλίκων και παραλαβή αριθμών όσων δεν τους έχουν παραλάβει την προηγούμενη του αγώνα. Γράφονται έως 50 ενήλικες επιπλέον της ηλεκτρονικής εγγραφής με επίσημη χρονομέτρηση και όσοι θέλουν να συμμετάσχουν επιπλέον λαμβάνουν μέρος χωρίς καταγραφή χρόνου. Υπογραφή υπευθύνων δηλώσεων για αγώνες ανηλίκων-ενηλίκων. ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ 10ΚΜ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο ενώ οι νικητές των κατηγοριών βραβεύονται ξεχωριστά.

Ο αγώνας πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση της ΠΙΝ-ΠΕ Κεφαλληνίας, του Δήμου Αργοστολίου και τελεί πάντα υπό την Αιγίδα του Βαλλιανείου Κληροδοτήματος, με την υποστήριξη χορηγών. Όλοι οι φορείς και όσοι με οποιονδήποτε τρόπο συνδράμουν στην προσπάθειά μας, θα δημοσιοποιούνται κατά περίπτωση σε επόμενες ανακοινώσεις μας, κατά τον αγώνα ή μετά το πέρας αυτού .

Προθεσμία εγγραφών 21/3/2023

Για εγγραφές πατήστε εδώ.

Για τους εκτός νησιού αθλητές προβλέπεται διαμονή και διατροφή δωρεάν για πεπερασμένο αριθμό ατόμων.

Δηλώστε συμμετοχή έως 17/3/2023 στο [email protected]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3ος Νυχτερινός Αγώνας Κουρκούλας - KOYRKOYLA NIGHT RUN
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Lake Plastiras Trail 2024 by “ΘΕΟΝΗ”
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο