6ος Ορειβατικός αγώνας Τσαριτσάνης – Ολύμπου

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα

Share
6ος Ορειβατικός αγώνας Τσαριτσάνης – Ολύμπου

Το διήμερο 1-2 Απριλίου θα διεξαχθεί ο 6ος Ορειβατικός αγώνας Τσαριτσάνης – Ολύμπου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα 30χλμ., 8χλμ. και παιδικός αγώνας για παιδιά. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

6ος Ορειβατικός αγώνας Τσαριτσάνης – Ολύμπου – Προκήρυξη

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Ελασσόνας και την Κοινότητα Τσαριτσάνης, συνδιοργανώνουν τον
6ο Ορειβατικό αγώνα Τσαριτσάνης- Ολύμπου στις
01-02/04/2023 (ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΥΤΈΣ ΓΙΝΟΥΝ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 08 & 09/04/2023).

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι εξής αθλητικές δράσεις 1) Ορεινός αγώνας 30 χλμ. 2) Σέγκια trail 8χλμ. 3) Αγώνας 1.000μ. για παιδιά, «Κρυόβρυση fun run» και 4)Πεζοπορία 4,5.χλμ.

Οι αθλητές και οι πεζοπόροι θα απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, όπως τους πανέμορφους και μοναδικούς κάκτους, τα βότανα, τους παλιούς νερόμυλους, τη Σμίξη , την Μυκηναϊκή Ακρόπολη Όρθη, την πηγή Κρυονέρι, τον βράχο του Αϊ- Σωτήρα (Περραιβικό ορθόλιθο), τη λίμνη Φάβα, της Διάβας (Ντιάβας) το Κουκούλι, τον παλαιό οικισμό Παλιοχώρι.

Κατά την διάρκεια των αγώνων θα έχουμε την υποστήριξη των εθελοντών που θα βρίσκονται στα σημεία ελέγχου της διαδρομής, του Δασαρχείου Ελασσόνας, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κισσάβου-Ελασσόνας, του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Τσαριτσάνης, του Ιππικού Ομίλου Τσαριτσάνης του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, το παράρτημα Ερυθρού Σταυρού Ελασσόνας, των αθλητών-τριών,των επαγγελματιών, αλλά και των τοπικών εθελοντικών ομάδων και Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ελασσόνας.

ΑΓΩΝΑΣ 30 χλμ. (+1.600μ.)

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 02 Απριλίου 2023 (ή Κυριακή 09 Απριλίου 2023)

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 09:00 πμ.

ΕΓΚΥΡΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ (6 ώρες), στις 15:00μμ.

ΟΡΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: 150 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

ΛΗΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 13/03/2023

Παραλαβή πακέτου συμμετοχής από 07:00 έως 08:30 (Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης). Αφετηρία και τερματισμός : Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
Απόσταση 30χλμ (υψομετρική +1.600μ.), μέτριας δυσκολίας διαδρομή, σε τεχνικά μονοπάτια με εμφανή σήμανση και με ελάχιστους συνδετήριους δασικούς δρόμους.
Την διαδρομή του αγώνα μπορείτε να την δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο : https://connect.garmin.com/modern/activity/8247618005…

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ- ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
Θα υπάρχουν 7 σταθμοί στον αγώνα οι οποίοι περιγράφονται παρακάτω:
1. Δέση στα 3,8 χλμ. (νερό)
2. Βράχος Αϊ- Σωτήρα στα 8,4χλμ. (νερό, ισοτονικό και σνακ)
3. Σέγκια διπλός στα 10 χλμ. και στα 24,5χλμ.(νερό, ισοτονικό, ξηρά τροφή, σταφίδες . Ο σταθμός είναι και check point
4. Γκορτσιά στα 12,5 χλμ. (νερό)
5. Της Ντιάβας το Κουκούλι στα 16,10 χλμ. (νερό)
6. Παλαιοχώρι στα 19χλμ. (νερό, πατάτα βραστή, αλμυρά σνακ, μπανάνες ισοτονικό)
7. Σέγκια στα 24,50 χλμ. (νερό, ισοτονικό, ξηρά τροφή, σταφίδες. Ο σταθμός είναι και check point

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές αλλά θεωρείται απαραίτητη η χρήση παπουτσιών ορεινού τρεξίματος. Συστήνεται επίσης να έχουν υδροδοχείο, αδιάβροχο ή αντιανεμικό, καπέλο ή σκούφο, γάντια. Η εγκατάλειψη εξοπλισμού κατά μήκος της διαδρομής στα σημεία σταθμών γίνεται με ευθύνη του αθλητή.-τριας

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 20€ και θα περιλαμβάνει: Ανάγλυφο μετάλλιο,BUFF με το λογότυπο του Εξωραϊσττικού συλλόγου και ιστορικά –πολιτιστικά απομεινάρια της ιστορικής και Μαρτυρικής Κοινότητας Τσαριτσάνης καθώς επίσης και ζευγάρι κάλτσες τρεξίματος με το λογότυπο του αγώνα, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, σακούλα,του αθλητή-τριας,που εκτός των άλλων περιέχει και παραδοσιακά τοπικά προϊόντα

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

ΑΓΩΝΑΣ 8 Χλμ.(Σεγκια trail )(+500μ)

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 2 Απριλίου 2023(ή Κυριακή 09 Απριλίου 2023)
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 10:30 πμ.
ΕΓΚΥΡΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ (2 ώρες), στις 12:30
ΟΡΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: 200 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
ΛΗΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: 17-03-2023
Παραλαβή πακέτου συμμετοχής από 09:00 έως 10:00 (Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης). Αφετηρία και τερματισμός : Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
Απόσταση 8,0χλμ. (υψομετρική +500μ.). Μέτριας δυσκολίας διαδρομή σε μονοπάτια με εμφανή σήμανση και μόνο δύο συνδετήριους δασικούς δρόμους

Ένας (1) σταθμός,Υποστήριξης-Τροφοδοσίας στα Σέγκια 3,8 χλμ.(νερό). Ο σταθμός είναι και check point

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 10€ και θα περιλαμβάνει:
Ανάγλυφο μετάλλιο, BUFF με το λογότυπο του Εξωραϊστικού συλλόγου και μέρη-κτίσματα ,απομεινάρια της ιστορικής και Μαρτυρικής Κοινότητας Τσαριτσάνης,
ηλεκτρονική χρονομέτρηση και σακούλα του αθλητή.-τριας

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ :

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η κατάθεση του ποσού εγγραφής για τους αγώνες θα γίνεται μέσου τραπεζικού λογαριασμού στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΒΑΝ : GR 70 0110 3410 0000 3410 0124 592 Δικαιούχος : Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης, (ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΠΌ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΘΕΤΗ).
(ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ –ΤΡΙΑΣ, ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ Νο ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ) Μετά την καταχώρηση της δήλωσης συμμετοχής και την πληρωμή του αντίστοιχου ποσού, θα πρέπει να σταλεί με e-mail φωτοτυπία του αποδεικτικού κατάθεσης στο [email protected]

ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ FUN RUN
Αγώνας 1.000 μ. για παιδιά που θα διεξαχθεί το Σάββατο 01/4/2023(ή το απόγευμα του Σαββάτου 08 Απριλίου 2023)το απόγευμα στις 18:00μμ. με τερματισμό και εκκίνηση την πλατεία Τσαριτσάνης. Σε όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και έπαινοι συμμετοχής .

ΕΠΑΘΛΑ
Στους 3 πρώτους νικητές των αγώνων (ανδρών και γυναικών) θα δοθούν εκτός από μετάλλια και κύπελλα, ενώ σε όλους τους αθλητές-τριες που τερματίζουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνεται ηλεκτρονικά, τα δε αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του αγώνα. Οι αγωνιζόμενοι που δεν εμφανίζονται στα σημεία ελέγχου δεν θα κατατάσσονται.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Οι Σταθμοί υποστήριξης-Τροφοδοσίας, είναι ταυτόχρονα και Σημεία Ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής-τρια φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό. Όποιος αθλητής –τρια δεν περάσει από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος-η.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές, οι εθελοντές και οι υποστηρικτές των αγώνων δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και καρδιολογικό έλεγχο.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ
Η Τσαριτσάνη βρίσκεται στο Νομό Λάρισας. Όσοι θα έρθουν από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη αφού φθάσουν στη Λάρισα παίρνουν το δρόμο Λάρισας-Κοζάνης. Στο 35ο χλμ. βρίσκεται η Τσαριτσάνη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Θάνος Βαθράκης κιν.6974083557 e-mail: [email protected]
Πλατίκας Μιχάλης κιν.6980309691 e-mail : [email protected]

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Voio Race Series 2024 - Avgerinos
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
2ος Οινιάδειος δρόμος
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο