Filerimos Mountain Run 2023

Share
Filerimos Mountain Run

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο αγώνας Filerimos Mountain Run 2023. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

Filerimos Mountain Run 2023 – Προκήρυξη

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο φετινός Δάφνινος Αγώνας, που διοργανώνει ο ΔΕΑΣ Δάφνη, ο Α.Ο. Ανταίος και το αθλητικό κατάστημα Vargas Sport, με την επωνυμία «FIlerimos Mountain Run». Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την προκήρυξη του αγώνα, με τα σημαντικότερα άρθρα να αναφέρουν τα ακόλουθα: Ο ΔΕΑΣ Δάφνη Ρόδου συνδιοργανώνει με τον Α.Ο. Ανταίο και το αθλητικό κατάστημα Vargas Sport τον αγώνα ‘’FIlerimos Mountain Run’’, με την στήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, του Συνδέσμου Κριτών Δωδεκανήσου, της Π.Ν.ΑΙ. (Τμήμα Αθλητισμού), του Δήμου Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023.

Πρόκειται για αγώνα ορεινού δρόμου στην περιμετρική διαδρομή της Φιλερήμου Ιαλυσού, σύμφωνα με τους κανόνες και τις προδιαγραφές του ΣΕΓΑΣ, της WA (IAAF), και της ITRA.

Ο Αγώνας Ορεινού Δρόμου ‘’FILERIMOS MOUNTAIN RUN’’ θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

ΑΦΕΤΗΡΙΑ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Η εκκίνηση θα δοθεί στον δρόμο μπροστά στον υπαίθριο σταθμό της πυροσβεστικής που βρίσκεται πριν τον δρόμο προς τον Φιλέρημο και ο τερματισμός θα γίνει στο ίδιο σημείο.

-ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Αγώνας Ορεινού Δρόμου 8.222μ. Παιδικός Αγώνας Ορεινού Δρόμου 1.000μ.

-ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:30 για τα 8,222μ. Ο παιδικός αγώνας 1,000μ. θα αρχίσει στις 12:50 περίπου.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ – ΔΗΛΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
Κατηγορίες Ηλικίες Έτη Γέννησης Απόσταση Αγώνα ‘’FILERIMOS MOUNTAIN RUN’’
Κ18 – Κ20 – Κ23 – Α-Γ Κ18 ΚΑΙ ΠΑΝΩ 2007-2006-2005- Κ.Ο.Κ 8,222 μέτρα
Κ16 – Κ14 – Κ12 – Κ10 & με συνοδεία ενηλίκων Κ16 και κάτω 2008-2009 και μικρότερα παιδιά 1,000 μέτρα

Για όσες-όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση του γονέα τους, μαζί με την υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86 (πιστοποίηση υγείας)* ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΙΒΟΥ.
Εάν είναι αθλήτριες-αθλητές σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. τότε υπεύθυνο για την συμμετοχή είναι το σωματείο και η κάρτα υγείας τους θα πρέπει να είναι σφραγισμένη και θεωρημένη το τελευταίο έτος. Η ισχύς του είναι για ένα (1) έτος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ανεξάρτητοι δρομείς, τα αθλητικά σωματεία άλλων αθλημάτων και οι διάφορες οργανωμένες κοινωνικές ομάδες, συμμετέχουν με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.

-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΗ – ΠΛΗΡΩΜΗ – ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Έναρξη εγγραφών έχει οριστεί η ημερομηνία, 22η Ιανουαρίου 2023, ημέρα Κυριακή.
Λήξη των εγγραφών έχει οριστεί η Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023.

Οι εγγραφές γίνονται με τους παρακάτω 4 τρόπους:

Ηλεκτρονικά μέσω της ATHLETOPIA στον παρακάτω σύνδεσμο https://event.athletopia.com/vargasantaiosfilerimosmountainrun?step=1.

Hλεκτρονικά με κατάθεση στον λογαριασμό της ALPHA BANK GR7301406420642002101085870 ή και με μεταφορά, με την αιτιολόγηση (ονοματεπώνυμο – έτος γέννησης – email- τηλέφωνο, για τον αγώνα). Να μας στείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης με την αίτηση συμμετοχής.

Στο αθλητικό κατάστημα VARGAS SPORT (2241039025 – Καναδά 54)

Στα αθλητικά σωματεία Α.Ο. Ανταίος (6973611311) & ΔΕΑΣ Δάφνη (6940990197).

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΓΩΝΑ 8,222μ.: 10 ΕΥΡΩ.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 1,000m.: 1 παιδί 4 ΕΥΡΩ, 2+ αδέρφια 5 ΕΥΡΩ

Σημείωση: Σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κ. ΠΟΤΣΟ ΣΑΒΒΑ, Διευθυντή του Αγώνα (6973611311), ή με τον κ. ΔΙΑΚΟΝΙΚΟΛΑ ΣΑΒΒΑ, Τεχνικό Διευθυντή (6942475735) ή με τον κ. VARGA JOHAN, General Manager (6946565882).
Ταυτόχρονα με την Υποβολή της Δήλωσης Συμμετοχής Δηλώνεται ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους της Γενικής και Ειδικής Προκήρυξης και την εφαρμογή των κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ καθώς και την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένα.

-ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 8,222 μέτρων & 1,000μ παιδικού αγώνα
Η εκκίνηση θα δοθεί στον δρόμο μπροστά στον υπαίθριο σταθμό της πυροσβεστικής που βρίσκεται πριν το δρόμο προς τον Φιλέρημο και ο τερματισμός θα γίνει στο ίδιο σημείο. Είναι χωμάτινη κυκλική διαδρομή μήκους 8222 μέτρων με συνολική θετική υψομετρική διαφορά να φτάνει τα 410 μέτρα, με ψηλότερο σημείο τα 115 μέτρα.

Ο αγώνας ξεκινάει στα πρώτα μέτρα ανηφορικά με μεγάλη κλήση, αλλά όμως με μικρό μήκος όπου μετά γίνεται ποιο ομαλή η διαδρομή. Στην συνέχεια ακολουθεί η πρώτη μεγάλη ανηφόρα πριν από το 2ο χιλιόμετρο, συνεχίζοντας σε ακόμα μία απότομη ανηφόρα που φτάνει τα 112 μέτρα. Αυτό ήταν και το δυσκολότερο σημείο. (Το περπάτημα είναι αναγκαίο).

Έπειτα, στην συνέχεια ακολουθούν δύο κατηφόρες με ενδιάμεσα ένα κομμάτι χωρίς υψομετρική διαφορά. Ακολουθώντας τον γύρο του Φιλερήμου υπάρχει η πρώτη διασταύρωση πριν από το 4ο χιλιόμετρο και η πορεία είναι στροφή αριστερά. Μετά την στροφή ακολουθεί η δεύτερη μεγάλη ανηφόρα της διαδρομής για να δοκιμάσει τις δυνάμεις και αντοχές των δρομέων. Αυτή φτάνει τα 115 μέτρα!

Στην συνέχεια η διαδρομή είναι κατηφορική και πάντα ακολουθεί την αριστερή μεριά του χωματόδρομου σε όλες τις διασταυρώσεις! Πριν το τελευταίο χιλιόμετρο υπάρχουν μερικές ανηφορο-κατηφόρες μεσαίας δυσκολίας με τα τελευταία 100 μέτρα οι δρομείς να εισέρχονται στην κατηφόρα του Φιλερήμου για τον τερματισμό.

Το υψόμετρο που θα δοθεί η εκκίνηση, είναι στα 40 μέτρα περίπου. Στην συνέχεια ανεβαίνει στα 112 μέτρα μέχρι το 2.4ο χλμ. Στην συνέχεια μέχρι το 3.5ο χλμ. πέφτει στα 62μ. και ξανά ανεβαίνει μέχρι το 4.7ο χλμ στα 115μ. Από εκεί και πέρα μέχρι 7.0 περίπου χλμ. είναι κατηφορική η διαδρομή και φτάνει στα 40μ. Στα τελευταία 1.222μ ανεβοκατεβαίνει ομαλά μέχρι την άσφαλτο και τον τερματισμό.

Η διαδρομή που περιγράψαμε είναι κυκλική κλειστή 8.222μ. με ελάχιστο ύψος τα 35μ. μέσο ύψος τα 69 μέτρα και μέγιστο ύψος τα 115 μέτρα. Η μέγιστη κλίση είναι στο +28.1%, -22.8% και μέση κλίση +6.7%, -6.1% Η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη.
Τα 1,000 μέτρα παιδικού αγώνα θα έχουν το ίδιο σημείο εκκίνησης και τερματισμού. Τα παιδιά μόνα τους ή και με τους συνοδούς τους μπορούν να τρέξουν ή να περπατήσουν μέχρι τα 500 μέτρα που θα είναι η αναστροφή και θα επιστρέψουν στο τερματισμό.

-ΕΠΑΘΛΑ
Ο 1ος , 2ος , 3ος του αγώνα θα λάβουν κύπελλο και μετάλλιο.
Η 1η , 2η , και 3η του αγώνα θα λάβουν κύπελλο και μετάλλιο.
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής.
Σε όλα τα παιδιά του αγώνα θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο του παιδικού αγώνα.

– ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΩΝ & ΠΑΚΕΤΩΝ ΑΓΩΝΑ
Οι αριθμοί και τα πακέτα αγώνα, θα παραλαμβάνονται από την Αίθουσα Κλήσης – Γραμματεία, 30΄ πριν την έναρξη του αγώνα ορεινού δρόμου. Οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στην Γραμματεία μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα δρόμου ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ.

-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑ
GENERAL MANAGER: VARGAS JOHAN
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: ΠΟΤΣΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΔΙΑΚΟΝΙΚΟΛΑΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Ε.Α.Σ. ΔΑΦΝΗ ΡΟΔΟΥ: ΔΙΑΚΟΝΙΚΟΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Ο. ΑΝΤΑΙΟΣ: ΒΟΛΑ ΜΑΡΙΑ
-ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Τεχνικοί Υπεύθυνοι ορίζονται: Ο Πότσος Σάββας, Διευθυντής του αγώνα και προπονητής του Α.Ο. Ανταίος και ορισμένος από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ως μέλος της διευρυμένης τεχνικής επιτροπής Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και ο Διακονικόλας Σάββας, Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα, υπεύθυνος αθλητικών προγραμμάτων του Δ.Ε.Α.Σ. ΔΑΦΝΗ ΡΟΔΟΥ, πρώην Τεχνικός Σύμβουλος της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων Δωδεκανήσου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και Αναπληρωτής Τεχνικός Διευθυντής του Διεθνή Μαραθωνίου της Ρόδου, σύμφωνα με τους κανονισμούς Αγώνων Στίβου και Τεχνικών Διατάξεων του ΣΕΓΑΣ και της WA (ΙAAF), και σε συνεργασία με τον Αλυτάρχη των αγώνων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολύγυρος Run Χαλκιδική 2024
Δείτε τις πληροφορίες του αγώνα
12ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - Zeniθ
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Karpenissi Trail 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο