Retzakas Trail Run 2023

Ορεινοί αγώνες στην Κρήτη

Share
Retzakas Trail Run 2023

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο ορεινός αγώνας Retzakas Trail Run 2023 στα Πλοκαμιανά Ιναχωρίου στην Κρήτη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

– Retzakas Challenge 27,1χλμ.
Μια νέα, ανασχεδιασμένη, μεγαλύτερη και πιο απαιτητική διαδρομή θα σας περιμένει να την ανακαλύψετε για πρώτη φορά στον αγώνα του 2023

– Retzakas Entry 8,3χλμ.
Η κλασσική κυκλική διαδρομή του 2022 των 8,3 χιλιομέτρων με υψηλότερο σημείο τον καταρράκτη “Ρέτζακα” στα 492μ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://retzakas.gr/

Retzakas Trail Run 2023 – Προκήρυξη

 ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 

ΠΛΟΚΑΜΙΑΝΑ, Δ.Ε. ΙΝΑΧΩΡΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ, Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ, ΚΡΗΤΗ 

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Πλοκαμιανών Κισάμου, η Ομάδα Δρομέων Υγείας Κισάμου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Δήμος Κισάμου διοργανώνουν εκδήλωση – γιορτή τρεξίματος / δυναμικού βαδίσματος στην ημιορεινή περιοχή των χωριών Πλοκαμιανά, Βάθης, Παππαδιανών, Κεφαλίου, Περιβολίων και Τζιτζιφιάς της Δ.Ε. Ιναχωρίου του Δήμου Κισάμου που θα περιλαμβάνει αγώνα 23 χιλιομέτρων, αγώνα 8 χιλιομέτρων, παιδικό αγώνα 1450μ και παράλληλες εκδηλώσεις. Το Ρέτζακας Trail Run απευθύνεται σε αθλητές, δρομείς βουνού ή δρόμου σε περιπατητές και λάτρεις της φύσης. Οι διαδρομές μας είναι αφορμή ώστε ο κόσμος από όλη την Κρήτη και την Ελλάδα να γνωρίσει την ενδοχώρα της περιοχής μας, τα μονοπάτια, τις κρυφές ομορφιές, την παράδοση, τα τοπικά προϊόντα, την χλωρίδα και την πανίδα, τα γύρω χωριά και θα σας δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψετε τον καταρράκτη “Ρέτζακα”. 

Ακολουθούν λεπτομέρειες & κανονισμοί για την διεξαγωγή του Ρέτζακας Trail Run 2023 

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 05 Φεβρουαρίου 2023 

2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ημιορεινή Περιοχή Πλοκαμιανών, Βάθης, Παππαδιανών, Κεφαλίου, Περιβολίων, Τζιτζιφιάς (Δ.Ε. Ιναχωρίου, Δήμου Κισάμου, 10 χλμ. πριν το Λαφονήσι) 

3. ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Πλοκαμιανών (Δείτε εδώ: https://bit.ly/trailrun22start ) 

4. ΤΥΠΟΙ ΑΓΩΝΑ: Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος (ανωμάλου δρόμου) αλλά και δυναμικού βαδίσματος. Περιλαμβάνονται 2 + 1 διαδρομές: 

Ρέτζακας ENTRY των 8Χλμ και ±400μ υψομετρικά. 
Ρέτζακας CHALLENGE των 23Χλμ και ±1240μ υψομετρικά 
• Παιδικός αγώνας 1450μ με την ονομασία «Αγρουλιδάκι Trail για παιδιά» 

5. ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 

• ΕΚΚΙΝΗΣΗ Ρέτζακας CHALLENGE (23Χλμ): 10:00 π.μ. 
• ΕΚΚΙΝΗΣΗ Ρέτζακας ENTRY (8χλμ): 10:30 π.μ. 
• ΕΚΚΙΝΗΣΗ Αγρουλιδάκι Trail για παιδιά: 12:00 μ.μ. 
• ΑΠΟΝΟΜΕΣ Ρέτζακας ENTRY (8χλμ): 13:00 μ.μ. 
• ΑΠΟΝΟΜΕΣ Ρέτζακας CHALLENGE (23χλμ): 14:00 μ.μ. 
• ΛΗΞΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ Ρέτζακας CHALLENGE (23χλμ): 14:30 μ.μ. (4,5 ώρες μετά την εκκίνηση) 
• ΛΗΞΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: 16:00 μ.μ. 

Σε ενδεχόμενη αλλαγή στις ώρες θα υπάρχει ενημέρωση. 

6. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για το ΡΕΤΖΑΚΑΣ CHALLENGE (αγώνας 23Χλμ) δικαίωμα συμμέτοχης έχουν ενήλικοι άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 ετών και άνω. Για το ΡΕΤΖΑΚΑΣ ENTRY (αγώνας 8Χλμ ) μπορούν να συμμετάσχουν ενήλικες και παιδιά από 12 ετών και άνω (Τα παιδιά συμμετέχουν με υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα). Για το ΑΓΡΟΥΛΙΔΑΚΙ TRAIL δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά Δημοτικού. Οι αγώνες γενικά απευθύνονται σε αθλητές και μη, δρομείς και περιπατητές, σε απλό κόσμο που τους αρέσει το τρέξιμο στο βουνό, αλλά και σε όλους εσάς που απολαμβάνετε το δυναμικό βάδισμα στην φύση.

Συνιστάται στους συμμετέχοντες να είναι καλά στην υγεία τους και αναλαμβάνουν προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου, πριν τον αγώνα και υποχρεούται να αποδεχτούν τους ορούς συμμέτοχης κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής εγγραφής. Επίσης για την συμμετοχή στον αγώνα θα ισχύουν οδηγίες-υποχρεώσεις που αναφέρονται και ισχύουν με βάση τις διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης. ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ επιτρέπονται αλλά πρέπει να είναι υπό συνεχή επιτήρηση και ευθύνη του αφεντικού τους. Πρέπει να είναι δεμένα ή να κινούνται με λουρί διότι υπάρχουν σημεία στην διαδρομή όπου βόσκουν αιγοπρόβατα. 

7. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά από εδώ και θα ολοκληρωθούν την ΔΕΥΤΕΡΑ 30 Ιανουαρίου 2023 στις 14:00. Η κάθε εγγραφή – συμμετοχή είναι ονομαστική και μοναδική για το κάθε άτομο και δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλο άτομο για κανένα λόγο. Δυνατότητα για χειρόγραφες εγγραφές ΔΕΝ θα υπάρχει όπως και εγγραφές στη γραμματεία τη μέρα του αγώνα ΔΕΝ θα γίνουν, (με εξαίρεση τον παιδικό αγώνα που εγγραφές θα γίνονται επιτόπου και πριν την διεξαγωγή του) 

8. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ: Το κόστος συμμέτοχης για το Ρέτζακας ENTRY ορίζεται στα 12€ και για το Ρέτζακας CHALLENGE στα 20€. Στον παιδικό αγώνα Αγρουλιδάκι Trail είναι δωρεάν η συμμετοχή. 

Το πακέτο των 12€ περιλαμβάνει (για το ΡΕΤΖΑΚΑΣ ENTRY): 

• Φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής με 4 παραμάνες, chip χρονομέτρησης 
• Αναμνηστικό μπλουζάκι 
• Αναμνηστικό Μετάλλιο Συμμετοχής (θα δοθεί κατά τον Τερματισμό) 
• Υδροδοσία σε συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής 
• Υγειονομική κάλυψη 
• Τροφοδοσία, Υδροδοσία, Κέρασμα μετά τον αγώνα 
• Φωτογραφικό υλικό 

Το πακέτο των 20€ περιλαμβάνει (για το ΡΕΤΖΑΚΑΣ CHALLENGE): 

• Φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής με 4 παραμάνες, chip χρονομέτρησης 
• Τεχνικό μπλουζάκι 
• Αναμνηστικό Μετάλλιο Συμμετοχής (θα δοθεί κατά τον Τερματισμό) 
• Υδροδοσία, Τροφοδοσία σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής 
• Υγειονομική κάλυψη 
• Τροφοδοσία, Υδροδοσία, Κέρασμα μετά τον αγώνα 
• Φωτογραφικό υλικό 

Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η πληρωμή του αντίτιμου συμμετοχής 

• με τραπεζική κατάθεση στο: GR 2001104890000048929602901 (Εθνική Τράπεζα, Δικαιούχος ΘΗΣΕΥΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ) με σημείωση στην αιτιολογία, ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα/ων και αγώνα συμμετοχής (παράδειγμα: Γιώργος Παπαδόπουλος, Ρέτζακας Challenge). Παρακαλούμε όπως καταθέσετε το ακριβές αντίτιμο (ΣΗΜ: + το κόστος μεταφοράς για όσους επιθυμούν μεταφορά με το δρομολόγιο λεωφορείου, βλ.10). Σε περίπτωση που προχωρήσετε σε κατάθεση μέσω άλλης τράπεζας, τα έξοδα Εμβάσματος επιβαρύνουν τον συμμετέχοντα (παράδειγμα: Αν σε 

κατάθεση των 20€ μέσω τράπεζας Πειραιώς προς την Εθνική Τράπεζα, προκύπτουν έξοδα εμβάσματος 3€, τότε ο συμμετέχοντας χρεώνεται 23€). • με επιτόπου πληρωμή τις ΔΕΥΤΕΡΕΣ 16, 23 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 Ιανουαρίου στο Αθλητικό Κέντρο Χαρωδιάς στα Περιβόλια Χανίων, 18:00 με 20:00. 

Επιστροφή χρημάτων από την ηλεκτρονική πληρωμή αλλά και στην επιτόπου πληρωμή δεν γίνεται για οποιονδήποτε λόγο. Να σημειωθεί ότι η διοργάνωση δεν έχει καμία υποχρέωση και καμία ευθύνη για όποιον δεν έχει κάνει ηλεκτρονική εγγραφή και προσέλθει στον αγώνα. Όποιος δεν έχει κάνει ηλεκτρονικά την εγγραφή, δεν έχει πληρώσει το αντίτιμο και δεν έχει αριθμό συμμέτοχης (bib) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ούτε έχει δικαίωμα για οποιοδήποτε αναμνηστικό. 

9. ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Παραλαβή των πακέτων συμμέτοχης θα μπορεί να γίνει: 

ΧΑΝΙΑ – ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 και ώρες 19:00 με 21:00 ΧΑΝΙΑ, Αθλητικό Κέντρο Χαρωδιάς, Περιβόλια Χανίων. 

ΚΙΣΑΜΟΣ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 και ώρες 18:00 με 19:00 στο Δημαρχείο Κισάμου 

ΠΛΟΚΑΜΙΑΝΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 και ώρες 14:00 με 18:00 στο Δημοτικό Σχολείο Πλοκαμιανών 

ΠΛΟΚΑΜΙΑΝΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022, 08:15 με 10:00 (έως 09:30 για το CHALLENGE) στην Γραμματεία όπου θα υπάρχει στο σημείο Εκκίνησης- Τερματισμού 

Καλό θα είναι όσοι μπορούν να παραλάβουν τις προηγούμενες ημέρες πριν τον αγώνα για να αποφευχθεί συνωστισμός και τυχόν καθυστερήσεις την ημέρα της διοργάνωσης. Σε περίπτωση αλλαγών στα προγράμματα θα υπάρχουν ενημερώσεις. 

10. ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Αναλυτικές οδηγίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ: https://retzakas.gr/prosvasi/ . Επίσης θα υπάρξει δρομολόγιο λεωφορείου για την διαδρομή ΧΑΝΙΑ – ΚΙΣΑΜΟΣ – ΠΛΟΚΑΜΙΑΝΑ με επιστροφή με κόστος 5€. Όσοι θέλουν να μετακινηθούν με λεωφορείο θα μπορούν να το δηλώσουν κατά την ηλεκτρονική δήλωση του αγώνα. Το δρομολόγιο θα ξεκινήσει από τα ΧΑΝΙΑ (ΚΤΕΛ) στις 07:00 π.μ. ακριβώς, και στις 07:45 π.μ. από την ΚΙΣΑΜΟ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ) και αναμένεται άφιξη στα Πλοκαμιανά στις 08:40 π.μ. Αναχώρηση από τα Πλοκαμιανά στις 15:30 μ.μ. για επιστροφή σε Κίσαμο και Χανιά αντίστοιχα. Προπληρωμή του αντίτιμου των 5€ μπορεί να γίνει με την τραπεζική κατάθεση ή με την επιτόπου πληρωμή στην Χαρωδιά για την πληρωμή της συμμετοχής σας (βλ.8). Το δρομολόγιο ΔΕΝ θα έχει ενδιάμεσες στάσεις και οι ώρες αναχώρησης θα τηρηθούν αυστηρά. 

11. ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ: Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης. 

Για το ΡΕΤΖΑΚΑΣ ENTRY των 8χλμ: https://retzakas.gr/retzakas-entry/ 

Για το ΡΕΤΖΑΚΑΣ CHALLENGE των 23χλμ: https://retzakas.gr/retzakas-challenge/ 

12. ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 

• Για τον αγώνα Ρέτζακας ENTRY (8χλμ) υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού 2 ώρες (έγκυρες χρονομετρήσεις έως τις 12:30)

• Για τον αγώνα Ρέτζακας CHALLENGE (23χλμ) χρονικό όριο τερματισμού είναι οι 4,5 ώρες (ολοκλήρωση αγώνα στις 14:30 μ.μ.). Στην μεγάλη διαδρομή θα υπάρχει και ενδιάμεσο σημείο χρονομέτρησης με χρονικό όριό αποκλεισμού για την ασφάλεια των αθλητών και την εύρυθμη διεξαγωγή των αγώνων. 

Στον Κύριο Σταθμό 2 – Περιβόλια, Σχολείο στα 12,3Χλμ, χρονικό όριο 2ω:15λ 

Θα υπάρχει “σκούπα” από άτομα της διοργάνωσης και στις 2 διαδρομές όπου θα συνοδεύουν τους τελευταίους δρομείς και περιπατητές ώστε να μην παραμείνει κανείς μόνος στην διαδρομή. Για τυχόν μικροαλλαγές στα όρια θα υπάρξει ενημέρωση. 

13. ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η διοργάνωση θα έχει μεριμνήσει για την επαρκή σηματοδότηση της διαδρομής με βελάκια, ταμπέλες, χρωματική σήμανση, κορδέλες & ταινίες έργου που θα υποδεικνύουν την σωστή πορεία του κάθε δρομέα και περιπατητή και στις δυο διαδρομές. Σε αρκετά σημεία του αγώνα θα υπάρχουν και εθελοντές όπου θα καθοδηγούν προς την σωστή πορεία. Θα υπάρχει χρωματικός διαχωρισμός των δυο διαδρομών. Οι συμμετέχοντες στο Ρέτζακας ENTRY ακολουθούν την πράσινη (λαχανί) διαδρομή, πράσινες κορδέλες, βελάκια με πράσινο κύκλο. Οι συμμετέχοντες στο Ρέτζακας Challenge ακολουθούν την πορτοκαλί διαδρομή, πράσινες κορδέλες, βελάκια με πορτοκαλί ρόμβο. Οι ταινίες έργου (λευκό – κόκκινο) θα είναι σε σημεία όπου απαγορεύεται η διέλευση. Σε όσα τμήματα διαδρομής είναι κοινά και για τους δυο αγώνες θα υπάρχει σήμανση και με τα δυο χρώματα (βελάκια, σπρέι, κορδέλες). 

14. ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Για το Ρέτζακας ENTRY σημείο ελέγχου και υποχρεωτικής διέλευσης θα είναι ο καταρράκτης Ρέτζακας. Για το Ρέτζακας CHALLENGE σημεία ελέγχου θα είναι ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ. Εκεί θα υπάρχουν εθελοντές όπου θα σημειώνουν τον ατομικό αριθμό συμμέτοχης του κάθε αθλητή (bib) ως επιβεβαίωση ότι είχαν διέλευση από τα σημεία οπότε θα πρέπει ο αριθμός συμμετοχής να είναι σε εμφανές σημείο. Όποιος δρομέας τερματίσει αλλά δεν έχει πέρασμα από τα ενδιάμεσα σημεία ελέγχου, ο τερματισμός θεωρείται ΑΚΥΡΟΣ. 

15. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης. 

Για το ΡΕΤΖΑΚΑΣ ENTRY των 8χλμ: https://retzakas.gr/retzakas-entry/ 

Για το ΡΕΤΖΑΚΑΣ CHALLENGE των 23χλμ: https://retzakas.gr/retzakas-challenge/ 

16. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους συμμετέχοντες, όμως συνίσταται η χρήση παπουτσιών τύπου trail αφού το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής είναι χωμάτινο με αρκετές πέτρες. Επιτρέπεται και η χρήση μπατόν σε όποιον συμμετέχοντα το επιθυμεί. Η χρήση γαντιών, αντιανεμικών, ισοθερμικών είναι στην ευχέρεια του κάθε συμμετέχοντα και θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες την ημέρα της διοργάνωσης. Τις τελευταίες μέρες – ώρες πριν την διοργάνωση θα υπάρξει ενημέρωση για οποιαδήποτε ειδική απαίτηση λόγω καιρικών συνθηκών. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε χρήση τεχνικού μέσου από τους συμμετέχοντες στην διαδρομή (ποδήλατο, μηχανάκι, πατίνι). 

17. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ & ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: 

• Στο Ρέτζακας ENTRY θα υπάρχουν: Γενική Κατηγορία Ανδρών, Γενική Κατηγορία Γυναικών, Αγόρια έως 18ετων, Κορίτσια έως 18ετων. 

• Στο Ρέτζακας CHALLENGE θα υπάρχουν: Γενική Κατηγορία Ανδρών, Γενική Κατηγορία Γυναικών, έως 39 Ανδρών, έως 39 Γυναικών, 40 έως 49 Ανδρών, 40 έως 49 Γυναικών, 50+ Ανδρών, 50+ Γυναικών. 

Οι νικητές των γενικών κατηγοριών ΔΕΝ βραβεύονται και στην επιμέρους ηλικιακή. Βραβεύσεις στις επιμέρους ηλικιακές κατηγορίες θα πραγματοποιηθούν ΜΟΝΟ ΑΝ υπάρχουν τουλάχιστον 3 άτομα στην κατηγορία αυτή. 

18. ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ: Σε περιπτώσεις όπου συμμετέχοντας πετάξει μπουκάλι η οποιοδήποτε άλλο απόρριμμα στο περιβάλλον θα επισύρει ποινή αποκλεισμού. Επίσης απαγορεύεται και επισύρει αποκλεισμό το κόψιμο (συντόμευση, κονταρίδα) της διαδρομής όπως και οποιαδήποτε αντιαθλητική συμπεριφορά (σπρώξιμο, βιαιοπραγία, ρατσισμός, κλπ.). Ακύρωση θα έχουμε όταν γίνει υπέρβαση ενδιάμεσου χρονικού ορίου ή ορίου τερματισμού (βλ.11) ενώ άκυρος θεωρείται και ο τερματισμός από δρομέα που δεν έκανε έγκυρη διέλευση από τα σημείο ελέγχου (βλ.13) 

19. 

ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν κανονικά σε περίπτωση βροχής. Εξαιρείται στην πιθανότητα να υπάρχει απόφαση από την Πολιτική Προστασία για ακύρωση υπαίθριων δραστηριοτήτων 

20. ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Σε οποιαδήποτε περίπτωση αναβληθεί ο αγώνας χωρίς υπαιτιότητα των διοργανωτών (ακραία καιρικά φαινόμενα) ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 την ίδια ώρα στην ίδια τοποθεσία. Σε περίπτωση που αναβληθεί ξανά θα υπάρχει νεότερη ανακοίνωση. 

21. ΠΡΟΣΩΠΙΚA ΕΙΔH: Στον χώρο εκκίνησης τερματισμού (Παλιό Δημοτικό Σχολείο Πλοκαμιανών) θα υπάρχει σημείο όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αφήσουν τα προσωπικά τους είδη για φύλαξη όσο διαρκεί το τρέξιμο. 

22. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: Οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει στο να πραγματοποιηθεί ένας ασφαλής αγώνας με την συμβολή του τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής ενώ θα υπάρχει γιατρός και ασθενοφόρο σε αναμονή. Επίσης υπάρχει πρόβλεψη να αφαιρεθούν τμήματα της διαδρομής ακόμα και την τελευταία στιγμή αν αυτό κριθεί απαραίτητο για την ασφάλεια των συμμετεχόντων σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Η διοργάνωση δεν ασφαλίζει τους συμμετέχοντες αθλητές. Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες δεν αναλαμβάνουν την ομαδική ασφάλιση υπαίθριων δραστηριοτήτων με βαθμό επικινδυνότητας για ευνόητους λόγους. Είναι στην ευχέρεια του καθενός αθλητή να πραγματοποιήσει σε κάποια άλλη χρονική στιγμή ατομικό συμβόλαιο ασφάλισης ζωής, που να καλύπτει -εφόσον είναι εφικτό- και την περίπτωση ατυχήματος υπό τις συνθήκες διεξαγωγής ενός αγώνα αντοχής σε ορεινό πεδίο. 

Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τους κανόνες ή την διαδρομή χωρίς προειδοποίηση, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για λόγους ασφαλείας. Επίσης για ότι δεν προβλέπεται στην προκήρυξη – κανονισμό η διοργάνωση θα εκδώσει νέα ενημέρωση – ανακοίνωση ή θα αποφασίζει επιτόπου. 

Από την οργανωτική ομάδα του Ρέτζακας Trail Run 2023 

Για απορίες & διευκρινίσεις στο: [email protected] 

ή Τηλεφωνικά: 

6976517472 (Παπαδημητράκης Μενέλαος), 6973761676 (Πλοκαμάκης Μανόλης) & 6974228787 (Κολοκοτρώνης Δήμος) 

Περισσότερες Πληροφορίες & Λεπτομέρειες στο: www.retzakas.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4oι Αγώνες Vasiliki Lefkada Road & Mountain Race
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
25ος «Κολοκοτρώνιος Δρόμος»
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Κρόνιον Πέρασμα 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο