11ος Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί ο 11ος Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας και οι παράλληλοι αγώνες 5 & 1,5χλμ. Ακολουθεί η προκήρυξη.

11ος Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας – Προκήρυξη

Ο Αθλητικός Σύλλογος Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ», με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», διοργανώνει τον 11ο  Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας, καθώς και παράλληλους αγώνες 5 και 1,5 χλμ.

Ημερομηνία Αγώνων: Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023.

Περιγραφή διαδρομής Ημιμαραθωνίου:

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ασφάλτινη, εκτός από ένα μικρό τμήμα 300 μέτρων ομαλού χωματόδρομου και είναι επίπεδη με ελάχιστη υψομετρική διαφορά. Για να δείτε τη διαδρομή του αγώνα πατήστε ΕΔΩ

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα δοθεί στις 10.30 π.μ. από το σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού  και οι δρομείς θα κατευθυνθούν  προς το Αίγιο περνώντας διαδοχικά από τις  τοπικές Κοινότητες, (και ομώνυμα παραλιακά χωριά), Ζαχλωριτίκων, Ελαιώνα, Ροδιάς, Νικολαιΐκων, Ριζομύλου, Βαλιμητίκων, Τεμένης και Διγελιωτίκων. Θα συνεχίσουν  μέσω της οδού παραπλεύρως της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι το ύψος των Σταφιδαλώνων, όπου και θα κατευθυνθούν  δεξιά προς την Αλυκόβρυση – αγροτικός χωματόδρομος 200 περίπου μέτρων,  και ακολουθώντας έπειτα  την παραλιακή οδό, θα καταλήξουν στο χώρο της ανάπλασης της παραλίας Αιγίου, όπου θα γίνει ο τερματισμός  πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου, (12 Βρύσες – ιστορικός πλάτανος του Παυσανία).

Περιγραφή διαδρομής 5χλμ: Η διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ. είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ασφάλτινη και επίπεδη.

Η εκκίνηση του Αγώνα των 5 χλμ. θα δοθεί στις 10.00 π.μ. στο χώρο της Ανάπλασης πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου (12 Βρύσες). Η διαδρομή θα είναι εξ ολοκλήρου παραλιακή, με κατεύθυνση προς την Αλυκή Αιγίου όπου και στο τέρμα Αλυκής θα πραγματοποιηθεί αναστροφή και με κατεύθυνση προς το Λιμάνι οι αθλητές θα επιστρέψουν για να τερματίσουν στο ίδιο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν (Ανάπλαση – 12 βρύσες).

Περιγραφή διαδρομής 1,5χλμ : Η διαδρομή του αγώνα του 1,5 χλμ.  είναι επίσης  εξ ολοκλήρου ασφάλτινη και επίπεδη.

Η εκκίνηση του αγώνα του 1,5 χλμ. θα δοθεί στις 09:15 π.μ. επί της παραλιακής οδού, στο χώρο του πάρκινγκ που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της λίμνης του υδροβιότοπου της Αλυκής.

Όλοι οι συμμετέχοντες μικροί αθλητές και αθλήτριες θα είναι συγκεντρωμένοι στο χώρο των εγγραφών (Ανάπλαση – 12 βρύσες), από όπου θα ξεκινήσουν έως τις 09.00 π.μ., με τη συνοδεία των διοργανωτών, για να μεταβούν περπατώντας στο σημείο της εκκίνησης. Η διαδρομή θα είναι εξ ολοκλήρου παραλιακή με κατεύθυνση από τον υδροβιότοπο της Αλυκής προς την παραλία του Αιγίου και ο τερματισμός θα γίνει στις «12 βρύσες», κοινό σημείο τερματισμού για όλους τους αγώνες.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Στον αγώνα του Ημιμαραθωνίου δικαίωμα συμμετοχής  έχουν μόνο όσοι  έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, στον αγώνα των 5 χλμ όσοι είναι γεννημένοι έως και το έτος 2010 και στον αγώνα του 1,5 χλμ. όσοι είναι γεννημένοι τα έτη 2011,2012,2013,2014 (Γ΄ έως ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου).

Οι ενήλικοι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των γονέων τους. Όλοι οι αθλητές (ενήλικοι και ανήλικοι), με μέριμνα και ευθύνη δική τους οι ενήλικοι και των γονέων τους οι ανήλικοι, θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Για τη συμμετοχή κάθε ανήλικου αθλητή στους αγώνες, θα πρέπει να κατατίθεται στη Γραμματεία των αγώνων σχετική υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα πρέπει να συμπληρωθεί και να υπογραφεί από τους γονείς του ανηλίκου και θα διατίθεται από τους διοργανωτές στην ιστοσελίδα του Α.Σ. Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» (www.athinodoros.gr).

Η συμμετοχή κάθε αθλητή στον αγώνα συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους του όλων των όρων της προκήρυξης των αγώνων.

Κατηγορίες κάθε Αγώνα:
1) Γενική Κατηγορία Ανδρών.
2) Γενική Κατηγορία Γυναικών.

Έπαθλα

  • Για τον Ημιμαραθώνιο: Θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια κατάταξης (χρυσό, αργυρό, χάλκινο)  στους τρεις πρώτους και στις τρεις πρώτες.
    Στις τρεις πρώτες και πρώτους στη γενική κατηγορία γυναικών/ανδρών θα δοθεί ως έπαθλο αθλητικό υλικό (μπουφάν, φόρμα)
  • Για τους Αγώνες των 5 και 1,5 χλμ.: Θα δοθούν κύπελλα και μετάλλιο κατάταξης (χρυσό) στον πρώτο και στην πρώτη κάθε αγώνα και μετάλλια κατάταξης (αργυρό, χάλκινο) στους δεύτερο-η και τρίτο-η.

Σε όλους τους αγώνες θα δοθούν σε αυτούς που θα τερματίσουν αναμνηστικά μετάλλια.

Σταθμοί ανεφοδιασμού: Για τον Ημιμαραθώνιο: στην αφετηρία, στον τερματισμό και κάθε 5 χλμ. θα υπάρχουν νερά και στον τερματισμό θα δοθούν στους δρομείς χυμοί, σάντουιτς, μπανάνες και τοπικά προϊόντα.

Για τους Αγώνες των 5 και 1,5 χλμ., στον τερματισμό θα δοθούν νερά.

Υποστήριξη Δρομέων: Η διοργάνωση των αγώνων θα γίνει με την κάλυψη ασθενοφόρου, της Τροχαίας Αιγίου, καθώς και αρκετών εθελοντών (Παναιγιάλεια Λέσχη Μοτοσυκλέτας , μέλη του Σωματείου μας ) που θα βρίσκονται ιδίως στις διασταυρώσεις της διαδρομής.

Αναχώρηση Αθλητών Ημιμαραθωνίου: Από την παραλιακή οδό (Ζωοδόχου Πηγής) του Αιγίου, μπροστά από το Τουριστικό Περίπτερο («πλάτανος Παυσανία») θα εκκινήσουν λεωφορεία των διοργανωτών με κατεύθυνση το χώρο της εκκίνησης από τις 08.30 π.μ. έως τις 09.00 π.μ.

Οι συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο μπορούν να αφήσουν τον ιματισμό τους, ο οποίος θα έχει αποθηκευτεί προηγουμένως σε δικά τους σακίδια,  σε  οχήματα των διοργανωτών  που θα βρίσκονται στην αφετηρία για το σκοπό αυτό και τα οποία  θα τους υποδειχθούν την ημέρα εκείνη και τα οποία μεταφέρουν τον ιματισμό τους στο χώρο του τερματισμού, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ο οποίος θα φυλάσσεται.  Παρακαλούνται θερμά οι δρομείς πέρα από τα απολύτως απαραίτητα,  να μη φέρουν μαζί τους και να μην αφήσουν χρήματα, τιμαλφή , κινητά τηλέφωνα και εν γένει αντικείμενα αξίας.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα του Ημιμαραθωνίου και τον αγώνα των 5 χλμ. υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά πατώντας ΕΔΩ με τη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας συμμετοχής, μέχρι την Παρασκευή 27.01.2023  εκτός  αν έχει  συμπληρωθεί νωρίτερα το ανώτατο όριο συμμετοχής δρομέων στον  αντίστοιχο αγώνα. Δε θα γίνει καμία εγγραφή στο χώρο της Γραμματείας την ημέρα του αγώνα για τους δυο αυτούς αγώνες (21,1χλμ και 5χλμ) .

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΚΑΙ 5 ΧΛΜ: 5 ΕΥΡΩ

   Για πρώτη φορά φέτος αποφασίστηκε η συμμετοχή κάθε αθλητή, του Ημιμαραθωνίου και των 5 χλμ., να συνοδεύεται με το αντίτιμο των 5€, το οποίο δε θα χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της διοργάνωσης, αλλά θα ενισχύσει αποκλειστικά τον Σύλλογο « Το Χαμόγελο του παιδιού».

Το αντίτιμο το καταβάλετε στον εξής σύνδεσμο :  https://2525support.gr/product/anagki-26-11os-imimarathonios-aigialeias/  

Σε κάθε περίπτωση, για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή σας πρέπει πρώτα να  καταβληθεί το αντίτιμο και μετά να συμπληρωθεί η φόρμα συμμετοχής

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: ΕΔΩ

Η παρούσα προκήρυξη θα  βρίσκεται αναρτημένη και στην ιστοσελίδα μας http://www.athinodoros.gr

Κατεβάστε παρακάτω την πλήρη προκήρυξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Hercules Mountain Series 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
3o Pamvotis View Trail
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
8ο No Finish Line Athens 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο