10ος Δρόμος Σέϊχ Σου

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα

Share
Δρόμος Σέϊχ Σου

Την Κυριακή 14 Μαΐου θα διεξαχθεί ο 10ος Δρόμος Σέϊχ Σου. Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης.


Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης διοργανώνει τον επετειακό  “10ος Δρόμος Σέιχ Σου”, με  αγώνα 16 χιλιομέτρων και Λαϊκό Δρόμο 4 χιλιομέτρων, με την υποστήριξη του ΚΕΘΕΑ – Ιθάκη και της Ο.Μ.Α.Κ.Καλαμαριάς, στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης.
Ο σκοπός της διοργάνωσης είναι η γνωριμία των πολιτών με το περιαστικό δάσος της πόλης μας, η εξοικείωση τους με τις προκλήσεις και την ωφελιμότητα της άσκησης μέσα από το ήπιο ορεινό τρέξιμο, καθώς και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ημερομηνία διεξαγωγής : Κυριακή 14 Μαϊου 2023.

Τόπος Διεξαγωγής :
 Περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης, Σέϊχ Σου
* Αγώνας 16 χλμ για δρομείς μέσης και ανώτερης εμπειρίας.
* Λαϊκός δρόμος 4 χλμ για παιδιά, αρχάριους δρομείς και πεζοπόρους.

Ώρα Εκκίνησης:

– 9:00 π.μ. για τον αγώνα των 16 χιλιομέτρων.
– 9:10 π.μ. για τον λαϊκό δρόμο των 4 χιλιομέτρων.

Χρονικό όριο Δρόμου 16 χιλιομέτρων:

Για τον αγώνα των 16 χιλιομέτρων, χρονικό όριο διέλευσης από τον 2ο σταθμό ανεφοδιασμού ορίζονται η 1 ώρα και 30 λεπτά και χρονικό όριο τερματισμού οι 2 ώρες και 30 λεπτά.

Περιγραφή Δρόμου 16 χιλιομέτρων :

Ο αγώνας έχει εκκίνηση και τερματισμό στο κιόσκι της εισόδου του Σέιχ Σου, 100 μέτρα μετά την γέφυρα στην προέκταση της οδού Περραιβού πάνω από τον περιφερειακό δρόμο στην Άνω Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 16 χλμ από τα οποία τα 14,5 χλμ είναι δασικός δρόμος και 1,5 χλμ είναι μονοπάτι.

Η συνολική θετική υψομετρική διαφορά είναι 400 μέτρα. Από την εκκίνηση, που βρίσκεται στα 180 μ., η διαδρομή είναι ήπια συνεχόμενη ανηφορική έως το 3,5 χλμ. Ακολουθεί επίπεδη και κατηφορική διαδρομή ως το 4,5 χλμ, που βρίσκεται ο πρώτος σταθμός τροφοδοσίας (μόνο νερό).

Στη συνέχεια, η διαδρομή έχει κατηφορικά και ήπια ανηφορικά διαστήματα ως το 6,5 χλμ, όπου οι δρομείς αφήνουν τον δασικό δρόμο (αριστερή στροφή) και ακολουθούν σημαδεμένο ανηφορικό μονοπάτι για 1,5 χλμ περίπου. Από το 8ο χλμ, που βρίσκεται στα 360 μέτρα οι δρομείς  ξαναμπαίνουν σε δασικό δρόμο (αριστερή στροφή) με δυτική κατεύθυνση. Στο 8,5 χλμ βρίσκεται ο δεύτερος σταθμός τροφοδοσίας με νερά, ισοτονικά και ξηρούς καρπούς. Στο 12,5 χλμ υπάρχει ο τρίτος σταθμός τροφοδοσίας μόνο με νερά και σε 50 μέτρα οι δρομείς συναντούν τον αρχικό δασικό δρόμο, που τους οδηγεί στον τερματισμό.

Περιγραφή Λαϊκού Δρόμου 4 χιλιομέτρων:

Η εκκίνηση και ο τερματισμός του λαϊκού δρόμου είναι το κιόσκι εισόδου του Σέιχ Σου, 100μ μετά την αερογέφυρα του Περιφερειακού, στην προέκταση της οδού Περραιβού στην Άνω Τούμπα. Η διαδρομή περιλαμβάνει δασικό δρόμο και μονοπάτι του περιαστικού δάσους του Σεϊχ Σου, με διαδοχή ανηφορικού και κατηφορικού τμήματος.
Δεν υπάρχει  σταθμός νερού στην διαδρομή.

Χρονικό όριο λαϊκού δρόμου 4 χιλιομέτρων:

Το χρονικό όριο για τον αγώνα των 4 χιλιομέτρων είναι 2 ώρες.

Ασφάλεια – Διευκολύνσεις:

Την ασφάλεια και την υγιειονομική κάλυψη των δρομέων θα έχει η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΟΜ.Α.Κ) Καλαμαριάς με 12 διασώστες, τρία οχήματα και ιατρική υποστήριξη στον χώρο της εκκίνησης.
Θα υπάρχουν δύο χημικές τουαλέτες μετά την πεζογέφυρα της Περραιβού.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος ΕΙΧ μετά την γέφυρα της οδού Περραιβού. Τα οχήματα θα σταθμεύουν πριν από τη γέφυρα της Περραιβού και τα μόνα οχήματα στα οποία επιτρέπεται η διέλευση είναι τα οχήματα των διασωστών, της διοργάνωσης και των υπηρεσιών άμεσης ανάγκης. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες να τηρούν την απαγόρευση.

Δικαίωμα συμμετοχής :

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών.

Οι αγωνιζόμενοι, συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι τρέχουν με ατομική ευθύνη, ότι έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό, ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν και ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για ιατρικό συμβάν κατά την διάρκεια του αγώνα και δεν έχουν καμία απαίτηση από τον διοργανωτή.

Στον λαϊκό δρόμο των 4 χιλιομέτρων μπορούν να συμμετέχουν και ανήλικοι 12-18 ετών, εφόσον δηλωθούν με ευθύνη του κηδεμόνα τους, ο οποίος θα υπογράψει στην αίτηση συμμετοχής την ημέρα του αγώνα.

Κόστος και Δηλώσεις Συμμετοχής:

Το αντίτιμο συμμετοχής στον δρόμο των 16 χλμ είναι 10 €.
Το ποσό θα πρέπει να κατατεθεί ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ (πριν τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης που βρίσκεται στο τέλος της ανακοίνωσης) στον λογαριασμό   GR1401722730005273093915393, (Δικαιούχος : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) της τράπεζας Πειραιώς.
Στην αιτιολογία της κατάθεσης στην Τράπεζα Πειραιώς, θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να γράψετε το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ του ΑΘΛΗΤΗ – ΑΓΩΝΑΣ, (π.χ. ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ-ΑΓΩΝΑΣ).
Στην συνέχεια θα πρέπει να καταχωρήσετε τον αριθμό κατάθεσης στην αίτηση συμμετοχής.

***Προσοχή η μεταφορά χρημάτων ηλεκτρονικά από άλλη τράπεζα θεωρείται έμβασμα και επιβαρύνεται από την τράπεζα με προμήθεια από 3 έως 5 ευρώ, την οποία πρέπει να υπολογίσει ο καταθέτης***

Μπορείτε επίσης να πληρώνετε το ποσό των 10 ευρώ στο γραφείο του Σ.Δ.Υ.Θ. στο Καυτανζόγλειο στάδιο, Θύρα 16 (αριστερά από το κυλικείο) κάθε Τετάρτη απόγευμα, από τις 18:00 έως τις 19:00.

Η συμμετοχή στον λαϊκό δρόμο των 4 χιλιομέτρων είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται στο τέλος της ανακοίνωσης.
Η αίτηση συμπληρώνεται από τον κηδεμόνα όταν πρόκειται για συμμετοχή ανηλίκου.
Στον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής θα συμπληρώσετε (τη λέξη) ΔΩΡΕΑΝ για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας μόνο για τον αγώνα των 4 χλμ.

Όριο συμμετεχόντων για δικαίωμα στις παροχές, ο αριθμός των 300 (τριακοσίων) δρομέων στον δρόμο των 16 χιλιομέτρων.

Όριο συμμετοχών για τον λαϊκό δρόμο των 4 χιλιομέτρων είναι οι 200 δρομείς.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον δρόμο των 16 χιλιομέτρων θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Κυριακή 7 Μαϊου 2023, εφόσον υπάρχουν ακόμη ελεύθερες θέσεις συμμετοχής.

Η Αίτηση Συμμετοχής θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω της Ηλεκτρονικής Φόρμας Εγγραφής, που βρίσκεται στο τέλος αυτού του κειμένου.

Στην περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας παρακαλείσθε να την γνωστοποιήσετε με μήνυμα, έως την Κυριακή 7 Μαϊου 2023 στο e-mail του ΣΔΥΘ: [email protected].

Η θέση συμμετοχής στον αγώνα είναι προσωπική, δεν μεταβιβάζεται σε άλλον αθλητή και το ποσό εγγραφής των 10 ευρώ δεν επιστρέφεται.

Ηλικιακές κατηγορίες & Έπαθλα:

Στον δρόμο των 16 χιλιομέτρων θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες για άνδρες και γυναίκες : 19-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60 και άνω.

Για να γίνει απονομή σε μια κατηγορία πρέπει να έχουν συμμετάσχει από 3 δρομείς και άνω. Σε μη συμμετοχή τριών αθλητριών ή αθλητών σε μια κατηγορία αυτή συγχωνεύεται με την προηγούμενη.  Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο, μικρό γεύμα, φρούτο, γλυκό, χυμός και νερό.

Στον λαϊκό δρόμο των 4 χιλιομέτρων δεν θα γίνουν βραβεύσεις κατηγοριών, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες (δρομείς, μικροί και μεγάλοι, πεζοπόροι και αρχάριοι) θεωρούνται νικητές και θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο, φρούτο, χυμό, μικρό γεύμα και γλυκό στον τερματισμό.
Θα βραβευθεί όμως η μεγαλύτερη Ομαδική Συμμετοχή, (π.χ. σχολείων, γυμναστηρίων, συλλόγων, γειτονιάς κλπ), εφόσον δηλωθεί πριν τον αγώνα, στο email του ΣΔΥΘ [email protected] , στα γραφεία του συλλόγου, ή στην γραμματεία του αγώνα την ημέρα του αγώνα.

Ώρα προσέλευσης και Παραλαβή αριθμών:

Η παραλαβή των αριθμών των δρομέων θα γίνει την Κυριακή 14/5/2023 στην Γραμματεία από τις 08:00 έως τις 08:45.  Η γραμματεία του αγώνα θα κλείσει 15 λεπτά πριν την εκκίνηση δηλαδή στις 08:45, γι’ αυτό και οι δρομείς παρακαλούνται να προσέλθουν εγκαίρως και όχι αργότερα από τις 08:30.

Παράδοση και παραλαβή προσωπικών αντικειμένων:

Η παράδοση των προσωπικών αντικειμένων των δρομέων θα γίνει το αργότερο έως τις 08:45, δίπλα από την γραμματεία, σε ειδικό χώρο της διοργάνωσης, όπου θα φυλάσσονται μέχρι την παραλαβή τους.

Σε περίπτωση που ισχύει υγειονομικό πρωτόκολλο που απαγορεύει την ισότιμη συμμετοχή όλων των αθλητών ή υπάρξουν άλλοι λόγοι έκτακτης ανάγκης, η εκδήλωση θα αναβληθεί και το αντίτιμο συμμετοχής θα επιστραφεί.

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 40.615746, 22.988083

Η εκκίνηση βρίσκεται στο τέλος της οδού Περραιβού στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά την πεζογέφυρα που περνάει επάνω από τον περιφερειακό.
Πρόσβαση από την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη και άνοδος στην οδό Περραιβού.
Από τον περιφερειακό δρόμο έξοδος για Μαλακοπή – Κωνσταντινουπολίτικα (κόμβος 10).
Αστικό Λεωφορείο Νο 14,  Σιδ. Σταθμός – Άνω Τούμπα, Στάση Βαρνάβα.

***ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Προς τους συμμετέχοντες στον αγώνα των 16 χλμ
Σας παρακαλούμε να ΜΗΝ συμπληρώσετε την Αίτηση Συμμετοχής (Ηλεκτρονική Φόρμα Εγγραφής), εάν δεν έχετε πληρώσει ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ το αντίτιμο συμμετοχής των 10 ευρώ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 16 ΧΛΜ) και δεν έχετε αριθμό κατάθεσης ή απόδειξης.***

Δηλώστε συμμετοχή στον αγώνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2ο Γίδι των Μεθάνων
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
16ο Greece Race for the Cure®
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο