Λιοφίλια – Η νύχτα των 10.000μ. – 2022

Ο αγώνας θα γίνει και φέτος στον Άγιο Δημήτριο

Share

Ο αθλητικός σύλλογος ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ και την εταιρεία ΛΙΟΦΑΓΟΣ – Συστήματα Αλουμινίου.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ

την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Δημητρίου, τον αγώνα στίβου 10.000μ με την ονομασία «ΛΙΟΦΙΛΙΑ – Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ 10.000μ». Ο αγώνας που διοργανώνεται για 10η χρονιά, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίου Δημητρίου και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Δρομείς και θεατές καλούνται να φέρουν προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης συνεισφέροντας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Δεν υπάρχει κόστος συμμέτοχης.

Ημερομηνία – Τοποθεσία

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Δημητρίου.

Πρόγραμμα Αγώνων

Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Ώρα Έναρξης* Αγώνισμα

15:30 2000μ Κοριτσιών 2009-2008-2007-2006

15:45 2000μ Αγοριών 2009-2008-2007-2006

16:00 Εκκίνηση 1ης σειράς

17:00 Εκκίνηση 2ης σειράς

17:50 Εκκίνηση 3ης σειράς

18:45 Εκκίνηση 4ης σειράς

19:35 Εκκίνηση 5ης σειράς

20:15 Εκκίνηση 6ης σειράς

21:00 Τελετή λήξης – Απονομές Επάθλων

*Οι ώρες διεξαγωγής των αγωνισμάτων ενδέχεται να αλλάξουν μετά την τελική επεξεργασία των συμμετοχών.

Δηλώσεις Συμμετοχής

 • Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://bit.ly/liofilia2022 από 14-27 Νοεμβρίου 2022. Μετά την επεξεργασία των δηλώσεων συμμετοχής θα επιλεχθούν οι δρομείς με τις 220 καλύτερες επιδόσεις. Θα υπάρξει και ένας περιορισμένος αριθμός δρομέων που θα συμμετάσχουν με πρόσκληση από την διοργάνωση, ανεξαρτήτου επίδοσης. Στην συνέχεια θα ανακοινωθούν οι αθλητές που έχουν επιλεχθεί. Ο καθορισμός των σειρών θα γίνει βάση της ατομικής επίδοσης των αθλητών.
 • Ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής οι αθλητές δηλώνουν ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ότι αποδέχονται τους όρους της Γενικής και Ειδικής Προκήρυξης των Αγώνων και την εφαρμογή των Κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Λίστες Συμμετοχών

Οι τελικές λίστες συμμετοχών θα ανακοινωθούν στις 2 Δεκεμβρίου 2022.

Έπαθλα

Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους και στις τρεις πρώτες της Γενικής κατάταξης. Επίσης θα γίνει βράβευση του καλύτερου αθλητή των αγώνων. Είναι ο αθλητής (άνδρας ή γυναίκα) που επιτυγχάνει την υψηλότερη βαθμολογία βάσει την επίδοση του, όπως προκύπτει από το σύστημα αξιολόγησης σύμφωνα με τους Κανονισμούς Στίβου της World Athletics.

Παρουσία σε Αίθουσα Κλήσης

 • Οι αθλητές-αθλήτριες θα προσέρχονται αυτοπροσώπως στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ, τουλάχιστον 60΄ πριν από την ώρα διεξαγωγής του αγωνίσματος–σειράς στην οποία έχουν οριστεί να συμμετέχουν, προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους, προσκομίζοντας οι αθλητές ΣΕΓΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ το ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ καθώς και την ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ ενώ οι ιδιώτες δρομείς την ταυτότητα τους.
 • Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα ελέγχουν τα Δελτία των αγωνιζομένων καθώς και την κάρτα Υγείας, δεν θα καταχωρούν στα πινάκια κανένα αθλητή του οποίου η Κάρτα Υγείας Αθλητή δεν είναι θεωρημένη ιατρικώς, σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω.

Γενικές Τεχνικές Διατάξεις

 • Κανονισμοί διεξαγωγής αγώνα. Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους Κανονισμούς Στίβου της World Athletics 2022 – 2023 καθώς και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
 •  Έλεγχοι αθλητών-τριών
 1. Αγωνιστικά παπούτσια. Για τους αθλητές ΣΕΓΑΣ τα αγωνιστικά παπούτσια να έχουν μέγιστο πάχος σόλας 25mm και το μέγιστο μήκος των καρφιών θα πρέπει να είναι 9mm. Οι παραπάνω προδιαγραφές θα ισχύσουν και για τους αθλητές/δρομείς σε περίπτωση επίτευξης ρεκόρ ηλικιακών κατηγοριών.
 2. Αριθμοί συμμετοχής. Κάθε αθλητής θα λαμβάνει έναν (1) προσωπικό αριθμό ο οποίος θα πρέπει να τοποθετείται στο μπροστινό μέρος της αγωνιστικής ενδυμασίας και ένα chip που θα τοποθετεί στο αγωνιστικό παπούτσι του. Ο αριθμός συμμετοχής πρέπει να συγκρατείται με 4 παραμάνες, μία σε κάθε γωνία, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέφτει και, επιπλέον, πρέπει να τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απολύτως ορατός κατά τη διάρκεια του αγώνα. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ, ΝΑ ΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ.
 • Επίλυση τεχνικών θεμάτων. Ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο και τον Αλυτάρχη των Αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Ιατρικές εξετάσεις

 • Στους αγώνες θα υπάρχει πλήρης ιατρική κάλυψη με ιατρό καρδιολόγο καθώς και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
 • Με τη φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξεταστεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες και να έχουν στην κατοχή τους την Κάρτα Υγείας Αθλητή θεωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι ιδιώτες δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική δική τους ευθύνη και έχουν προβεί στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις,
 • Η έκδοση της Κάρτας Υγείας Αθλητή (πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών) είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 του νόμου 4479/2017 και τον Γενικό Κανονισμό Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και Αγώνων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Η Κάρτα Υγείας Αθλητή ισχύει για ένα (1) έτος από την θεώρησή της για αθλητές ΣΕΓΑΣ.
 • ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΤΡΙΩΝ ΣΕΓΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ.

Τεχνικός Υπεύθυνος του Αγώνα

Τεχνικός Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο προπονητής Δημήτρης Θεοδωρίδης με καθήκοντα και αρμοδιότητες που αναφέρονται στο άρθρο 4 (πρώην άρθρο 121) των Κανονισμών Αγώνων Στίβου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics) έκδοσης 2020 – 2021 καθώς και το άρθρο 16 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και Αγώνων Στίβου (έκδοση 2015), σε συνεργασία με τον Αλυτάρχη του πρωταθλήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Karpathos Run 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
MoraitisRun 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Το Δεκάρι του Πάρκου 2024
Δείτε περισσότερα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο