Xειμωνιάτικος Ενιπέας 2022

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου επιστρέφει ο Xειμωνιάτικος Ενιπέας 2022 με την απόσταση των 24χλμ. να κινείται στο ομώνυμο φαράγγι. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

Xειμωνιάτικος Ενιπέας 2022 – Προκήρυξη

 Κανονισμοί αγώνα Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2022
1. ΟΡΟΙ

Στους κανονισμούς που απαριθμούνται πιο κάτω, οι λέξεις που σημειώνονται εδώ αναφέρονται σε συγκεκριμένους όρους:

– ΑΓΩΝΑΣ στον Χειμωνιάτικος Ενιπέας

– ΑΘΛΗΤΕΣ στους αγωνιζόμενους, αυτούς δηλαδή που νόμιμα έχουν εγγραφεί και συμμετέχουν στον αγώνα

– ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Olympus Marathon

– ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ στην Οργανωτική Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την εκτέλεση του αγώνα και λαμβάνει τις αποφάσεις.

2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Σε συνεργασία με το Δήμο Δίου-Ολύμπου, και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνουν τον 16ο Χειμωνιάτικο Ενιπέα, διεθνή αγώνα ορεινού τρεξίματος στον Όλυμπο, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022.

3. ΓΕΝΙΚΑ

Ο Χειμωνιάτικος Ενιπέας είναι αγώνας ορεινού τρεξίματος στον Όλυμπο, οποίος έχει απόσταση 24χλμ και θετική υψομετρική διαφορά 1650μ. Ο αγώνας πραγματοποιείται τη δεύτερη Κυριακή Δεκεμβρίου κάθε χρόνο με εκκίνηση και τερματισμό στο Δημοτικό πάρκο του Λιτοχώρου.

Χρονικό όριο: 5ω30λ.

4. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών δικαιούνται να συμμετάσχουν στον αγώνα με την προϋπόθεση ότι έχουν έγκυρα τερματίσει την τελευταία τριετία (01/01/2020 έως το τέλος των εγγραφών) έναν τουλάχιστον αγώνα βουνού με μήκος 11χλμ και άνω με 450μ θετικής υψομετρικής διαφοράς  και άνω.

5. ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές ανοίγουν το Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2022 η ώρα 10:00 και θα ολοκληρωθούν στις 21:00 την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022.

Μόνο ατομικές εγγραφές είναι δυνατές. Οι αθλητές πρέπει να παρέχουν τα προσωπικά τους δεδομένα καθώς και τις ακόλουθες πληροφορίες:

1. link από την σελίδα ITRA με βαθμολογία (εφόσον υπάρχει)  (π.χ. https://itra.run/RunnerSpace/…… )

2. αγώνες-κριτήρια με ιστοσελίδα του αγώνα και χρόνο τερματισμού

(π.χ. 2020 / OLYMPUS MARATHON / 8:00 / https://www.olympus-marathon.com/index.php/results-om/2020

Η εγγραφή ολοκληρώνεται εφόσον πληρούνται τα κριτήρια-αγώνες και έχει γίνει η διαδικασία πληρωμής.

Για όσους δεν πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στο Χειμωνιάτικο Ενιπέα 2022, είτε δεν συμπληρώνουν στοιχεία για αγώνες – κριτήρια στην αίτηση εγγραφής, θα απορρίπτεται η αίτηση τους και θα τους επιστρέφεται το 50% του ποσού συμμετοχής που κατέλαβαν.

Το κόστος συμμετοχής είναι 30€ και καταβάλλεται κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγραφής μέσω διαδικτύου αποκλειστικά με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και περιλαμβάνει:

– νούμερο BIB του αγώνα

– πρώτες βοήθειες

– τροφοδοσία και υδροδοσία στη διαδρομή και στον τερματισμό

– πακέτο του αθλητή

– δώρο αθλητή από τη διοργάνωση

– μετάλλιο τερματισμού (στους έγκυρους τερματισμούς)

– ιδιωτική ασφάλιση αθλητών σε περίπτωση ατυχήματος

Ο νικητής και η νικήτρια του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2021 έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στο ΧΕ 2022 δωρεάν. Η Διοργάνωση έχει το δικαίωμα να εγκρίνει τη συμμετοχή του αθλητή που θεωρούν άξιο.

Οι αθλητές που έχουν μπει στη μαύρη λίστα (από παράπτωμα, με βάση τις ποινές της διοργάνωσης του Olympus Marathon γενικά) δεν θα επιτρέπεται να εγγραφούν και να λάβουν μέρος στον αγώνα.

6. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

Εάν κάποιος αθλητής δεν μπορεί να συμμετάσχει στον αγώνα, θα πρέπει να ενημερώσει τη Διοργάνωση μέσω email στην ακόλουθη διεύθυνση: [email protected]

Έχουν καθοριστεί οι ακόλουθες επιστροφές χρημάτων:

– ακύρωση πριν την 31.10.2022: επιστροφή 15€

– ακύρωση μετά από την 01.11.2022: χωρίς επιστροφή χρημάτων.

Οι επιστροφές χρημάτων, χωρίς τραπεζικές χρεώσεις, θα γίνονται αποκλειστικά στην ίδια πιστωτική/χρεωστική κάρτα που χρησιμοποιήθηκε για την πληρωμή της συμμετοχής.

Σε περίπτωση που ο αγώνας ακυρωθεί για λόγους πέραν του ελέγχου της Διοργάνωσης έως και 15 ημέρες πριν από την εκδήλωση, θα επιστραφεί το 50% του ποσού εγγραφής που καταβλήθηκε. Το ποσοστό αυτό καθίσταται απαραίτητο από τα διάφορα έξοδα που έχουν ήδη πραγματοποιήσει οι Διοργανωτές και δεν μπορούν να ανακτηθούν.

Σε περίπτωση διακοπής ή ακύρωσης του αγώνα λόγω καιρικών συνθηκών ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο πέραν του ελέγχου της Διοργάνωσης, δεν θα επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής.

Δεν είναι δυνατή η ανταλλαγή αριθμού BIB αγώνα, η αναβολή της εγγραφής για το επόμενο έτος, η αλλαγή από τον έναν αγώνα της διοργάνωσης στον άλλο.

Οι αθλητές που θα τρέξουν με BIB που ανήκει σε άλλον αθλητή, ακόμη και μετά τον αγώνα, θα αποκλειστούν και θα μπουν στη μαύρη λίστα τους αγώνες της Διοργάνωσης Olympus Marathon.

7. ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Οι αθλητές δεν υποχρεούνται να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση για την κατάσταση υγείας τους. Ωστόσο, οι ίδιοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να γνωρίζουν πλήρως την ικανότητά τους να συμμετάσχουν σε έναν τόσο απαιτητικό αγώνα όπως ο Χειμωνιάτικος Ενιπέας. Πρέπει να είναι σαφές ότι με την υποβολή μιας αίτησης, κάποιος αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, κατά τη διάρκεια ή μετά τον αγώνα.

 8.  ΜΕΓΙΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (DNF)

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος χρόνος για να φτάσει αθλητής/αθλήτρια στη γραμμή τερματισμού είναι 5ω30λ. Η «σκούπα» θα ακολουθεί τον τελευταίο δρομέα, προκειμένου να βοηθήσει τους αθλητές που εγκαταλείπουν από τον αγώνα και να εξασφαλίσει βοήθεια για όποιον τραυματιστεί ή χρειάζεται βοήθεια.

Σε περίπτωση εγκατάλειψης ο αθλητής είναι υποχρεωμένος να παραδώσει το νούμερο ΒΙΒ στον υπεύθυνο του σταθμού είτε στην «σκούπα».

Υπάρχει ένα σημείου αποκλεισμού στον αγώνα και είναι σταθμός «Μύλοι» (12ο χλμ) σε 2ω45λ από την εκκίνηση του αγώνα.

Το σημείο αποκλεισμού βρίσκεται αμέσως μετά τον σταθμό τροφοδοσίας, δηλαδή την ώρα που αθλητής/αθλήτρια αποχωρεί από το σταθμό τροφοδοσίας. Οι αθλητές που δεν θα φτάσουν στα σημεία αυτά εντός των καθορισμένων χρονικών ορίων δεν θα επιτρέπεται να συνεχίσουν τον αγώνα. Τα σημεία αποκλεισμού ορίζονται για την ασφάλεια των ίδιων των αθλητών καθώς και για την ομαλή λειτουργία του αγώνα. Προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των συμμετεχόντων, οι ιατρικοί εκπρόσωποι της διοργάνωσης στα σημεία ελέγχου έχουν την εξουσία να εμποδίζουν τους δρομείς που κρίνονται ακατάλληλοι να συνεχίσουν τον αγώνα. Οι υπεύθυνοι του αγώνα διατηρούν το δικαίωμα να αποκλείσουν αθλητές που δεν σέβονται τους κανόνες.

Αν εγκαταλείψουν στο σταθμό «Σταυρός» θα υπάρχει όχημα της διοργάνωσης που θα τους παραλάβει και θα τους πάει πίσω στο Λιτόχωρο.

Σε περίπτωση εγκατάλειψης στο σταθμό «Μύλοι, οι αθλητές θα ενημερωθούν από την «σκούπα» και τον υπεύθυνο του σταθμού και θα πρέπει να μετακινηθούν με τα πόδια, εφόσον ο σταθμός βρίσκεται σε απόσταση 1,5χλμ από το κέντρο του Λιτοχώρου.

Σε περίπτωση εγκατάλειψης στην Καστάνα, οι αθλητές πρέπει να μετακινηθούν με τα πόδια μόνοι τους μέχρι το Λιτόχωρο, ακολουθώντας τη διαδρομή του αγώνα.

Για τεχνικούς λόγους, οι αθλητές που έχουν σταματήσει τον αγώνα μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να τους παραλάβει το όχημα της διοργάνωσης από τα καθορισμένα σημεία περισυλλογής πριν συνοδευτούν στον χώρο τερματισμού.

Οποιοσδήποτε αθλητής/αθλήτρια που εγκαταλείπει τον αγώνα σε οποιοδήποτε σημείο εκτός από τα καθορισμένα σημεία ελέγχου θα πρέπει να επιστρέψει στο Λιτόχωρο και να ενημερώσει αμέσως τους Διοργανωτές του αγώνα.

9. ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ BIB ΚΑΙ ΠΑΚΕΤΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ

Οι αριθμοί BIB και η διανομή πακέτων αθλητών γίνονται στο Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου όπου βρίσκεται EXPO Area. Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αργότερα.

Η παραλαβή αριθμούς BIB του αγώνα και πακέτων των αθλητών γίνεται μόνο τις ώρες λειτουργείας Γραμματείας. Οι αθλητές πρέπει να προσκομίσουν έγκυρο έγγραφο ταυτοποίησης και ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) για να παραλάβουν το αριθμό BIB.

Τα νούμερα των δρομέων που παραλαμβάνονται για τον αγώνα θα πρέπει να φορεθούν αναλλοίωτα από όλους τους συμμετέχοντες στο μέτωπο της φανέλας τους και δεν πρέπει να διπλωθούν, να κοπούν ή να διπλωθούν.

Ο αριθμός πρέπει να φορεθεί από το πρόσωπο για το οποίο έγινε η εγγραφή στον αγώνα.

Σε περίπτωση που ο συμμετέχοντας / η συμμετέχουσα δεν θα πάρει μέρος στον αγώνα αλλά επιθυμεί να παραλάβει το πακέτο αθλητή, η διοργάνωση μπορεί να το αποστέλλει ΜΟΝΟ με τη χρέωση του παραλήπτη. Ο αθλητής πρέπει να ενημερώσει τη Διοργάνωση με το email το αργότερο μέχρι το κλείσιμο λειτουργείας Γραμματείας του ΧΕ 2022. Σε διαφορετική περίπτωση, κανένα πακέτο δεν θα σταλθεί.

10. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Για την αντιμετώπιση όλων των διαφορετικών πιθανών κλιματικών συνθηκών την ημέρα του αγώνα, κατά την κρίση τους και με βάση την πρόγνωση καιρού που παρέχεται από τον αρμόδιο φορέα, οι Διοργανωτές μπορούν να τροποποιήσουν τη λίστα του υποχρεωτικού εξοπλισμού. Οποιεσδήποτε αλλαγές μπορούν να κοινοποιηθούν έως και 12 ώρες πριν την εκκίνηση του αγώνα, επομένως όλοι οι αθλητές καλούνται να έχουν όλο τον υποχρεωτικό εξοπλισμό.

Οι αθλητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον παρακάτω εξοπλισμό για όλη τη διάρκεια του αγώνα:

– απόθεμα νερού τουλάχιστον 0.5 λίτρου (προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση πλαστικού, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ)

– ο αριθμός BIB του αγώνα να είναι ορατός καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα

– παπούτσια κατάλληλα για τρέξιμο στο έδαφος του Ολύμπου (πέτρες, βράχοι, χαλίκι)

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Συνιστάται στους συμμετέχοντες στον αγώνα να φέρουν μαζί τους τον ακόλουθο εξοπλισμό:

– σκούφος

– αντιανεμικό μπουφάν

– γάντια

Χρήση του μπατόν ΔΕΝ επιτρέπεται.

11. ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Οι αθλητές υποχρεούνται να τρέχουν σε ημιαυτόνομη λειτουργία και πρέπει να έχουν μαζί τους τουλάχιστον 0.5 λίτρα υγρού (νερό, ισοτονικό) στο δικό τους παγούρι.

Η ημι-αυτονομία ορίζεται ως η ικανότητα να είσαι αυτόνομος μεταξύ δύο σταθμών τροφοδοσίας σε σχέση με τα τρόφιμα, τον εξοπλισμό και την ασφάλεια και να μπορείς να προσαρμοστείς σε τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν (κακές καιρικές συνθήκες, σωματικές παθήσεις, τραυματισμοί…).

Αυτό συνεπάγεται τους ακόλουθους κανόνες:

– οι αθλητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους όλο τον υποχρεωτικό εξοπλισμό για όλη τη διάρκεια του αγώνα.

– όταν φεύγουν από ένα σταθμό τροφοδοσίας, οι αθλητές θα πρέπει να έχουν αρκετό νερό για να φτάσουν στον επόμενο σταθμό τροφοδοσίας.

– στους σταθμούς τροφοδοσίας θα είναι διαθέσιμη μια περιορισμένη ποικιλία σνακ και ροφημάτων που οι Διοργανωτές κρίνουν κατάλληλα για να εγγυηθούν μια σωστή διατροφή για τους αθλητές του αγώνα. Οποιεσδήποτε ειδικές διατροφικές απαιτήσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται αυτόνομα από τους αθλητές.

Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν 3 σταθμοί τροφοδοσίας/υδροδοσίας:

1. καταφύγιο Σταυρός (7ο χλμ, υψόμετρο 930μ)

2. «Μύλοι» (12ο χλμ, υψ.350μ) – κεντρικός σταθμός

3. ρέμα Καστάνα (17ο χλμ, υψόμετρο 700μ)

Μόνο αθλητές με ορατό αριθμό BIB του αγώνα θα έχουν πρόσβαση σε σταθμούς τροφοδοσίας.

Στους σταθμούς τροφοδοσίας, σνακ και νερά θα σερβίρονται μόνο από το προσωπικό του σταθμού. Τα σκουπίδια πρέπει να τοποθετούνται στα κατάλληλα δοχεία.

Στη γραμμή τερματισμού θα υπάρχει αναψυκτικό, νερό και φρούτα για τους τερματίζοντες του αγώνα.

12. ΣΥΝΟΔΙΑ/ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η βοήθεια που παρέχεται σε αθλητές από μέλη της οικογένειας ή της ομάδας επιτρέπεται μόνο στους ακόλουθους σταθμούς τροφοδοσίας:

– καταφύγιο Σταυρός (7ο χλμ)

– «Μύλοι» (12ο χλμ)

Δεν επιτρέπονται pacer σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Επιτρέπεται η συνοδεία του αθλητή από οικεία πρόσωπα ΜΟΝΟ λίγα μέτρα πριν το τερματισμό.

13. ΤΣΑΝΤΕΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Κάθε αθλητής θα λάβει μια τσάντα με το BIB του αγώνα στην οποία μπορεί να τοποθετήσει μια αλλαξιά για τη γραμμή τερματισμού σε περίπτωση που ο αθλητής το επιθυμήσει. Οι αθλητές πρέπει να τοποθετήσουν το αυτοκόλλητο με τον αριθμό που έλαβαν με το BIB του αγώνα τους στην τσάντα. Οι τσάντες πρέπει να παραδοθούν στη Γραμματεία τις ώρες της λειτουργείας της.

Σε καμία περίπτωση οι Διοργανωτές δεν θα στείλουν τσάντες που δεν έχουν παραλάβει στις κατοικίες των αθλητών. Συνιστάται στους αθλητές να μην τοποθετούν αντικείμενα αξίας στις τσάντες τους. Σε κάθε περίπτωση, οι Διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν κλοπή, απώλεια ή ζημιά σε σακούλες ή στο περιεχόμενό τους.

14. Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εκκίνηση του Χειμωνιάτικου Ενιπέα δίνετε στο θεατράκι στο Δημοτικό πάρκο του Λιτοχώρου την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 στις 09:00 το πρωί.

Σε περίπτωση διαδοχικών εκκινήσεων (block) ο αριθμός του block καθώς και η θέση σε αυτό, θα ορίζεται αποκλειστικά και μόνο με βάση την βαθμολογία στην ITRA.

15. ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η αναλυτική περιγραφή της διαδρομής του αγώνα υπάρχει στο τμήμα «διαδρομή».

Η σήμανση της διαδρομής θα είναι πυκνή με χρωματιστές ταινίες, μπογιά (μικρής διάρκειας) σε έντονα χρώματα (ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΣΦΑΛΤΙΝΑ ΜΕΡΗ) και μικρές πινακίδες που θα έχουν το λογότυπο του αγώνα.

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται κατά μήκος του μονοπατιού χωρίς να σχηματίζουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, αποτρέποντας άλλους που θα ήθελαν να κάνουν προσπέραση.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (ιδιαίτερα επικίνδυνες καιρικές συνθήκες) οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή, ώστε κανένας αθλητής να μην εκτεθεί σε κίνδυνο. Εναλλακτική διαδρομή θα ανακοινωθεί, αν χρειαστεί, στην ενημέρωση πριν την έναρξη του αγώνα.

Τα αγωνιστικά χιλιόμετρα δεν σημειώνονται. Οι αθλητές θα πρέπει να τηρούν αυστηρά τη σηματοδοτημένη διαδρομή του αγώνα και να μην κόβουν τμήματα της διαδρομής. Οποιεσδήποτε αποχωρήσεις από την επίσημη διαδρομή θα οδηγήσουν σε αποκλεισμό.

16. ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Οι Διοργανωτές ασφαλίζουν τους αθλητές σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη διάρκεια του αγώνα από ιδιωτική εταιρία ασφάλισης.

17. ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οι Διοργανωτές σε συνεργασία με την ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών τμήματος Κατερίνης θα τοποθετηθούν κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα. Τα ασθενοφόρα με παραϊατρικό προσωπικό θα τοποθετούνται στον τερματισμό σε κατάσταση αναμονής, όπου θα υπάρχει γιατρός και προηγμένη ιατρική μονάδα.

18. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο αγώνας διεξάγεται στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου με το φυσικό οικολογικό σύστημα. Λόγω της εξαιρετικής φυσικής και πολιτιστικής σημασίας του, ο Όλυμπος χαρακτηρίστηκε ως Αποθεματικό Βιόσφαιρας το 1981 με την ένταξή του στο Πρόγραμμα της UNESCO για τον άνθρωπο και τη βιόσφαιρα (MAB). Ως εκ τούτου, απαιτείται από τους συμμετέχοντες να σέβονται πλήρως το ορεινό περιβάλλον, ιδίως με το να μην αφήνουν σκουπίδια, να μαζεύουν λουλούδια ή να ενοχλούν την άγρια ​​ζωή. Όποιος βρεθεί να αφήνει σκουπίδια κατά μήκος της διαδρομής θα αποκλείεται από τον αγώνα και θα υφίσταται τις κυρώσεις που προβλέπονται από τους δημοτικούς κανονισμούς.

Για να μειωθεί η κατανάλωση πλαστικού, τα ποτήρια μιας χρήσης δεν θα μοιράζονται, επομένως ο αθλητής πρέπει να φέρει το δικό του παγούρι /κύπελλο εάν θέλει να πιει.

19. ΚΑΙΡΟΣ

Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών (πυκνή ομίχλη, δυνατή βροχή, χιονόπτωση ή καταιγίδες), οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να κάνουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής, ακόμη και κατά τη διάρκεια του αγώνα, στη διαδρομή του αγώνα, προκειμένου να εξαλειφθούν πιθανοί κίνδυνοι ή συνθήκες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν δυσκολίες για τους συμμετέχοντες. Οι συμμετέχοντες θα ενημερώνονται από τους Διοργανωτές για τυχόν αλλαγές. Οι διοργανωτές διατηρούν επίσης το δικαίωμα να διακόψουν ή να ακυρώσουν τον αγώνα εάν οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που θέτουν σε κίνδυνο αθλητές, προσωπικό, εθελοντές ή ιατρικές ομάδες.

20.  ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ, ΠΟΙΝΕΣ, ΕΦΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

 Οι ακόλουθες παραβιάσεις θα οδηγήσουν σε άμεσο αποκλεισμό και απόσυρση του αριθμού BIB του αθλητή:

– αποφυγή σημείου ελέγχου

– χρήση μπατόν

– κοψίματα διαδρομής

– αφήνοντας σκουπίδια κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα

– άρνηση να βοηθήσει έναν συμμετέχοντα που αντιμετωπίζει δυσκολίες

– προσβολή ή απειλή προσωπικού ή εθελοντών

– χρήση μεταφοράς κατά τη διάρκεια του αγώνα

– απώλεια του αριθμού BIB

 Θα επιβληθεί ποινή 30λ για τις ακόλουθες παραβάσεις:

– εάν ο αθλητής είχε pacer κατά τη διάρκεια του αγώνα (εκτός από τα τελευταία 100 μέτρα πριν τη γραμμή τερματισμού, όπου ο αθλητής μπορεί να συνοδεύεται από μέλη της οικογένειας) 

– χρήση μη εξουσιοδοτημένης βοήθειας ή βοήθειας εκτός των περιοχών που ορίζονται στον κανονισμό.

Η ποινή μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως μόλις διαπιστωθεί η παράβαση ή στο τέλος του αγώνα.

Οι ποινές ή ο αποκλεισμός μπορούν να υποβληθούν γραπτώς στους διοργανωτές του αγώνα εντός 30 λεπτών από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του αγώνα. Οι προσφυγές θα αξιολογηθούν και θα απαντηθούν στον απαραίτητο χρόνο, οι αποφάσεις είναι τελικές, χωρίς έφεση.

Τα προσωρινά αποτελέσματα του αγώνα θα είναι διαθέσιμα, εντός 24 ωρών από το πέρας του αγώνα. Η κατάταξη των αθλητών θα γίνει βάση χρόνου net time.

Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης το αργότερο 5 μέρες μετα της διεξαγωγή του αγώνα.

21. ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Το αναμνηστικό μετάλλιο δίνεται μόνο στους αθλητές που πέρασαν τη γραμμή τερματισμού εντός του καθορισμένου χρονικού ορίου αγώνα (5ω30λ).

Οι 3 πρώτοι άνδρες και 3 γυναίκες της γενικής κατάταξης θα λάβουν τα κύπελλα.

Οι πρώτοι 3 άνδρες και 3 γυναίκες κάθε ηλικιακής κατηγορίας θα λάβουν κύπελλα νικητών ηλικίας (σε περίπτωση που η ηλικιακή κατηγορία έχει λιγότερους από 6 τερματίζοντες, θα βραβευτεί μόνο ο 1ος  ηλικιακός νικητής / 1η ηλικιακή νικήτρια).

Ακολουθούν οι ηλικιακές κατηγορίες:

κατηγορίαηλικίες ανδρώνκατηγορίαηλικίες γυναικών
M1818-23 χρ.W1818-23 χρ.
M24-39 χρ.W24-39 χρ.
M4040-49 χρ.W4040-49 χρ.
M5050-59 χρ.W5050-59 χρ.
M6060-69 χρ.W6060-69 χρ.
M7070-79 χρ.W7070-79 χρ.

Η απονομή θα γίνει την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 15:00 το μεσημέρι στο Πάρκο Λιτοχώρου (στον χώρο του τερματισμού).

Σε καμία περίπτωση τα βραβεία δεν θα αποστέλλονται ή θα μοιράζονται εκ των προτέρων.

22. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Κατά την εγγραφή, οι αθλητές εξουσιοδοτούν τους Διοργανωτές να χρησιμοποιούν ελεύθερα οποιεσδήποτε ακίνητες ή κινούμενες εικόνες που τους απεικονίζουν κατά τη συμμετοχή τους στους αγώνες Olympus Marathon χωρίς εδαφικά ή χρονικά όρια.

Κατά την εγγραφή, οι αθλητές συμφωνούν στη χρήση ή διάθεση της δηλωθείσας διεύθυνσης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας με σκοπό την ενημέρωση για τον αγώνα, δράσεις ή έρευνες σχετικά με τον αγώνα και ότι μπορούμε να δημοσιεύσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία ως μέρος της λίστας συμμετοχών και των αποτελεσμάτων της διοργάνωσης και να τα διαβιβάσουμε στον ΣΕΓΑΣ – ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ή σε οποιεσδήποτε υπηρεσίες για την παροχή ιστοφιλοξενίας (web hosting) της Ιστοσελίδας του αγώνα, υπηρεσίες εμπορικής προώθησης των υπηρεσιών μας, υπηρεσίες φωτογράφησης/βιντεοσκόπησης των εκδηλώσεων και Μέσα μαζικής ενημέρωσης με σκοπό την ασφάλιση, τις άδειες ή τη δημοσίευση συμμετοχών / αποτελεσμάτων, είτε για τη συγκεκριμένη διοργάνωση μόνο είτε σε συνδυασμό ή σε σχέση με άλλες διοργανώσεις. Οι λίστες συμμετοχής και τα αποτελέσματα μπορεί να περιλαμβάνουν (αλλά χωρίς να περιορίζονται σε αυτά) το ονοματεπώνυμο, το σύλλογο ή την ομάδα, την επίδοση των αγώνων και το έτος γέννησης ή την ηλικιακή κατηγορία.

23. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η εθελοντική εγγραφή και η μετέπειτα συμμετοχή στον αγώνα υποδηλώνει την πλήρη αποδοχή των κανόνων και των κανονισμών του αγώνα και τυχόν μεταγενέστερες αλλαγές που έγιναν σε αυτούς. Με την εγγραφή τους, οι συμμετέχοντες απαλλάσσουν τους Διοργανωτές από οποιαδήποτε αστική ή ποινική ευθύνη για ζημιές σε πρόσωπα ή/και περιουσιακά στοιχεία που προκαλούνται από ή σε αυτούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αγώνες Ανωμάλου Δρόμου «Αίγαγρος» 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Vavdos Trail Run 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο