Μεσόγεια 2022 – 1ο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού

Παρούσα και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Share
Μεσόγεια 2022 - 1ο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού

Το τριήμερο 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το 1ο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια 2022». Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης.

Μεσόγεια 2022 – 1ο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού

Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στην Ελλάδα ένα φεστιβάλ κλασικού αθλητισμού για παιδιά και η, δύο φορές, πρωταθλήτρια Ευρώπης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή τη συνάντηση καθώς, μέσα από τις επιτυχίες και τη στάση ζωής, αποτελεί ίνδαλμα για τα παιδιά. Πρόκειται για τη διοργάνωση «Μεσόγεια» που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου και το «χρυσό» κορίτσι του βάδην θα βρεθεί στο στάδιο των Σπάτων όπου θα δώσει την εκκίνηση στον αγώνα δρόμου «Ελπίδα». Στόχος των διοργανωτών είναι να εξελιχθούν τα «Μεσόγεια» σε θεσμό που θα αναδεικνύει τις διαχρονικές αξίες του κλασικού αθλητισμού.

«Θα ήθελα, αρχικά, να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές για αυτή την πρωτοβουλία. Τα «Μεσόγεια» θα αποτελέσουν μία μεγάλη αθλητική και όχι μόνο γιορτή που θα βοηθήσει και στην προβολή της περιοχής. Ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά, που σε λίγες ημέρες θα αγωνιστούν και θα διασκεδάσουν στο στάδιο των Σπάτων, ίσως να βρίσκονται κάποιοι από τους πρωταθλητές του μέλλοντος. Πρέπει να στηρίζουμε αυτές τις δράσεις», υπογράμμισε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Τα «Μεσόγεια» θα είναι ένα φεστιβάλ πολυπολιτισμικού ενδιαφέροντος με πολλές παράλληλες δράσεις. Διάσημοι καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής και του θεάτρου, πρωταθλητές του κλασικού αθλητισμού, πίστες μάχης, θεαματικές επιδείξεις αθλημάτων, αγώνες, όπως «Τρέξε με το παιδί σου», αλλά και επιδείξεις μαγειρικής για την ανάδειξη της μεσογειακής κουζίνας θα συνθέσουν ένα τριήμερο όπου ο αθλητισμός θα συναντήσει τη ψυχαγωγία. 

«To 1o παιδικό φεστιβάλ «Μεσόγεια» 2022 αποτελεί μια φιλόδοξη προσπάθεια να αναδείξει και να γνωρίσει την ομορφιά του κλασικού αθλητισμού στα παιδιά μας και συγχρόνως να αναδείξει την ιδιαίτερη ταυτότητα των Μεσογείων στον πολιτισμό, στην κοινωνική προσφορά, στην μεσογειακή διατροφή. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Σπάτων-Αρτέμιδος, κ. Δημήτριο Μάρκου για την φιλοξενία στο όμορφο στάδιο των Σπάτων, τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου και τον αγαπητό ευεργέτη Θανάση Μαρτίνο και φυσικά τα πέντε σωματεία της Ανατολικής Αττικής για την συνδιοργάνωση της πρωτόγνωρης αυτής διοργάνωσης που ξεκινάμε σε λίγες ημέρες και έχει ως στόχο να γίνει θεσμός», δήλωσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Αττική Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος έχει εμπνευστεί τη διοργάνωση.

Ο νυχτερινός αγώνας «Ελπίδα» θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου (19.30) με σημείο εκκίνησης τη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Οι αγωνιζόμενοι θα προσφέρουν σχολικά είδη για τα άπορα παιδιά των Μεσογείων σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Μεσογαίας Λαυρεωτικής. Παράλληλα με τις αθλητικές και τις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και δράσεις που θα αναδεικνύουν τον Ολυμπισμό και θα στηρίξουν το εθελοντικό κίνημα. Έτσι, μεταξύ άλλων,  θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία σε συνεργασία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με την Περιφέρεια Αττικής.    

Τα «Μεσόγεια» διεξάγονται με «χρυσό» χορηγό την Admiral S.A. Βασικοί χορηγοί είναι η  ΧΗΤΟΣ ΑΕΒΕΕ, η εθνική ασφαλιστική και συγκεκριμένα  η επιθεώρηση  Γ. Φουφόπουλου, η εταιρεία Σκλαβενίτης. Μεγάλος  υποστηρικτής  ο Ερυθρός Σταυρός.

Το φεστιβάλ κλασικού αθλητισμού «Μεσόγεια» αποτελεί μία συνδιοργάνωση των αθλητικών συλλόγων Α.Σ. Ήλιος Σπάτα, Α.Ο. Βάρης Δρομέας, Αμεινίας ο Παλληνεύς ΑΕ Μεσογείων, Δρομείς Κερατέας, του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, της Περιφέρειας Αττικής, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση: https://www.festivalmesogeia.gr/

Κατεβάστε παρακάτω την προκήρυξη:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
10ος Επετειακός Δρόμος Αθανάτων
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού 2024 - OPAP Limassol Marathon
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Το Δεκάρι του Πάρκου 2024
Δείτε περισσότερα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο