15ος Αγώνας Δρόμου Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
Αγώνας Δρόμου Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο 15ος Αγώνας Δρόμου Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

15ος Αγώνας Δρόμου Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού – Προκήρυξη

Για 15η χρονιά ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Αιτωλικού σε συνεργασία με το Δήμο της Ι. Π. Μεσολογγίου διοργανώνει τον καθιερωμένο “Αγώνα Δρόμου Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού” την ημέρα της “Γιορτής του Ψαριού”. Οι αθλητικές πολιτιστικές εκδηλώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ο αγώνας δρόμου που ξεκίνησαν πριν από 16 χρόνια γίνονται κάθε χρόνο τον μήνα Σεπτέμβριο.

Στις αθλητικές εκδηλώσεις αυτές συμμετέχουν πλήθος (περίπου 500) αθλουμένων αλλά και δρομείς υψηλού επιπέδου από όλη την Ελλάδα καθώς και μεγάλος αριθμός παιδιών στη διαδρομή για μικρά παιδιά (1000 μέτρα). Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται στην Ανατολική Παραλία του Αιτωλικού.

Το Αιτωλικό, η νερένια πόλη, είναι γνωστό και σαν τη μικρή Βενετία της Ελλάδας. Η πόλη του Αιτωλικού είναι ανεπτυγμένη σ’ ένα μικρό νησάκι ριζωμένο στο νερό στο μέσον περίπου της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού. Συνδέεται ανατολικά και δυτικά με την ξηρά με δύο πέτρινα τοξοτά γεφύρια αρχικού μήκους περίπου 300 μέτρων το καθένα. Συναντάμε έντονα λοιπόν το φυσικό στοιχείο που μαγεύει τον καθένα στο πέρασμα του, πόσο μάλλον τους αθλητές που σε όλη τη διαδρομή του αγώνα περιβάλλονται από αυτό!

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 5.00 μμ.

Μετά το τέλος των δρομικών αγωνισμάτων θα γίνει η τελετή βράβευσης των αθλητών και η απονομή επάθλων. Μετά το πέρας της απονομής επάθλων οι αθλητές και συνοδοί μπορούν να επισκεφθούν τη Γιορτή Ψαριού που θα διεξαχθεί στην κεντρική πλατεία Αιτωλικού.

Αγώνες

10km, 5km και 1000m για παιδιά

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΑΓΩΝΑ: Η εκκίνηση και ο τερματισμός των αγώνων θα γίνει στη δυτική γέφυρα Αιτωλικού.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 5 ΕΥΡΩ (θα καταβληθεί την ημέρα του αγώνα με την παραλαβή του αριθμού).

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης ή πατώντας ΕΔΩ ή ανοίγοντας τον σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/1mJFpWUHqiN0boAaprdaPQp87eHXuITN_GIIkJTvAHE0/edit?usp=sharing έως την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου. Ελάχιστες (30-40) θα πραγματοποιηθούν στις 15:00 πριν τον αγώνα.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Θα δοθεί μετάλλιο σε όλους τους τερματίζοντες.
Κύπελλα οι πρώτοι κάθε κατηγορίας καθώς και οι 3 πρώτοι/τες των 10 και 5 km και 1000m.
Σταθμοί νερού στα 3.5 στα 7km (για τον αγώνα των 10km) και στον τερματισμό

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

10km: ΑΝΔΡΩΝ/ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 18-34, 35-49, 50-59, 60+

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Π.Σ.Δ. Αιτωλικού

ΣΑΡΑΝΤΑΡΑΣ ΜΑΚΗΣ

Πληροφορίες διοργάνωσης: Σαραντάρας Μάκης Τηλ. Επικοινωνίας: 6977532960 & 2632300858

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tihiorace Trail Running 2024
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των αγώνων
12ος Χορτιάτης Trail Run 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο