5ος Ξενοδάμειος Δρόμος

Δείτε περισσότερα για τον αγώνα

Share

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ «ΞΕΝΟΔΑΜΟΣ» σε συνεργασία με τον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας προκηρύσσει τον 5ο Αγώνα Δρόμου στην Αντίκυρα με ονομασία: «ΞΕΝΟΔΑΜΕΙΟΣ Δρόμος» στον οποίο περιλαμβάνονται οι παρακάτω επιμέρους αγώνες στις αντίστοιχες αποστάσεις.

1. Αγώνας 12.000 μ. Ανδρών – Γυναικών
2. Αγώνας 5.000 μ. Ανδρών – Γυναικών και Μαθητών/τριών Λυκείου
3. Αγώνας 1.200 μ. μαθητών/τριών Γυμνασίου
4. Αγώνας 1.200 μ. μαθητών/τριών Δημοτικού Σχολείου

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η παρακίνηση για συμμετοχή όλων ανεξάρτητα από την ηλικία σεαθλητικές δραστηριότητες και η ανάδειξη της ιστορικότητας και της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας.

Ημερομηνία : ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
Τόπος : ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Αφετηρία – Τερματισμός : ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ (ΕΛΑΝ)
Ώρα διεξαγωγής: 1η εκκίνηση 09:30 12000μ. θα ακολουθήσουν κατά λίγα λεπτά διαφορά και για τα υπόλοιπα
αγωνίσματα οι εκκινήσεις αντίστοιχα.
Χαρακτηριστικά διαδρομών: 1200μ μαθητών ασφάλτινη , 5000 μ ασφάλτινη , 12000 μ. ασφάλτινη , παράκτιας διαδρομής τριών περιοχών που ενώνει Αντίκυρα-Άσπρα Σπίτια-Άγιο Ισίδωρο.

5ος ΞΕΝΟΔΑΜΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

Οι εγγραφές έχουν ήδη “ανοίξει” και μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας Ε Δ Ω 

Ξενοδάμειος δρόμος από το 2016

Η διοργάνωση της Αντίκυρας ξεκίνησε το 2016 και χάρις στις προσπάθειες τοπικών παραγόντων και την αγάπη των κατοίκων, και χτίζεται αργά και σταθερά με μπροστάρη τον τοπικό αθλητικό σύλλογο «Ξενόδαμο» μια ξεχωριστή αθλητική και όχι μόνο εκδήλωση ενισχύοντας την επισκεψιμότητα και την τόνωση της τοπικής κοινωνίας στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού.

Στόχος, επίσης, των διοργανωτών είναι να παρακινήσουν και να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι σε κάθε μορφής αθλητική δραστηριότητα αλλά και να αναδείξουν την ιστορικότητα και τη φυσική ομορφιά του τόπου τους.
Ο αγώνας  είναι ενταγμένος στο δρομικό καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ.

Ο Ξενόδαμος ο Αντίκυρος (1ος αιώνας μ.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ολυμπιονίκης από την Αντίκυρατης Βοιωτίας, ο οποίος στέφθηκε νικητής στο άθλημα του παγκράτιου στους 211ους (67 μ.Χ.) ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας. Υπήρχε ορειχάλκινος ανδριάντας του στο γυμνάσιο της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

www.xenodamos.gr

Η ΑΝΤΙΚΥΡΑ Μοιάζει με νησί κι ο κόλπος της ως λίμνη.

Απέχει λιγότερο από δυο ώρες από την Αθήνα και είναι ένας από τους ιδανικούς προορισμούς για ηρεμία, ξεκούραση και καλό φαγητό όλες τις εποχές του χρόνου.

Η Αντίκυρα ήταν ένα κλασικό μικρό και γραφικό ψαροχώρι που παρόλο που ότι έχει γίνει πια μια κωμόπολη, διατηρεί πολλά όμορφα στοιχεία από το παρελθόν.

Υπάρχουν αρκετά σημεία για κολύμπι στην περιοχή που το καλοκαίρι γεμίζουν από κόσμο αλλά η πλαζ του Άγιου Ισιδώρου είναι η πιο φημισμένη.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλά παλαιοχριστιανικά μνημεία, όπως η πεντάκλιτη βασιλική με ένα περίτεχνο ψηφιδωτό δάπεδο. Επίσης έχουν αποκαλυφθεί επαύλεις,

κατοικίες και λουτρά από τον 6 αιώνα μ.Χ. Στην Αρχαία Αντίκυρα θα δείτε τα ερείπια των ναών της Αρτέμιδος και της Αθηνάς, αλλά και τμήματα του αρχαίου οικισμού. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2nd Arta City Trail
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
SNF RUN: 2024 First Run
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο