KOUFALIA HILL RUN ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ 2022

Ένας νέος αγώνας με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις προς τιμή της αδικοχαμένης Δήμητρας Ιορδανίδου

Share
Hill Run Dimitra Iordanidou
Koufalia Hill Run Dimitra Iordanidou

«Τρέχοντας η ζωή γίνεται πιο συναρπαστική. Αρκεί να έχεις συνεχώς τα μάτια για να την αντικρίσεις»
Ιορδανίδου Δήμητρα

Ο Δήμος Χαλκηδόνας, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Κουφαλίων και η οργανωτική επιτροπή του Koufalia Hill Run Δήμητρα Ιορδανίδου, με την υποστήριξη τοπικών και αθλητικών φορέων, προκηρύσσουν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 τους παρακάτω αγώνες δρόμου και εκδηλώσεις:

  • Αγώνα δρόμου 9 χιλιομέτρων
  • Αγώνα δρόμου 6 χιλιομέτρων
  • Παιδικό αγώνα γονέα-παιδιού

Παράλληλες εκδηλώσεις:

  • Παρουσίαση και επαφή των παιδιών με την αγωνιστική ποδηλασία (18:30)
  • Επίδειξη  βόλεϊ, μπάσκετ και πρακτική άσκηση των παιδιών (16:00-17:00)
  • Εισαγωγή στην προπόνηση του τένις και παρουσίασή με παιχνίδι στα παιδιά (16:00-17:00)
  • Παρουσία του Δήμου Χαλκηδόνας, όπως και των αθλητικών συλλόγων, για την προώθηση του αθλητισμού και του πολιτισμού

Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται ο αγώνας- δρώμενο, που εμπνεύστηκε και υλοποίησε από το 2018 η δημιουργός του αγώνα Δήμητρα Ιορδανίδου. Στόχος μας είναι η ανάδειξη της αγάπης για τον αθλητισμό, η παρακίνηση των νέων να ασχοληθούν με αθλητικές δραστηριότητες και η επαφή των συμπολιτών μας με το όμορφο περιβάλλον των Κουφαλίων. Όλα αυτά στη μνήμη και στα ιδεώδη της Δήμητρας Ιορδανίδου. Ο αγώνας λοιπόν, μετονομάζεται φέτος σε Koufalia Hill Run Δήμητρα Ιορδανίδου και έτσι αποδίδεται η αναγνώριση στο πρόσωπό της.

ΑΓΩΝΕΣ

  1. ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 9 km

      Ώρα εκκίνησης: 18:00

      Περιγραφή Διαδρομής: Η διαδρομή των 9km ταυτίζεται κατά ένα μέρος με την διαδρομή των 6 km και είναι χωμάτινη με μονοπάτια. Ξεκινάει από τα γήπεδα του Ομίλου Αντισφαίρισης Κουφαλίων με πορεία τα 1000 πεύκα του Λόφου Κουφαλίων. Μια στροφή δεξιά οδηγεί στο νέο αναδασωμένο κομμάτι του δάσους, όπου μια έντονη ανηφόρα μέσα από τα πεύκα για 500μ θα χαρίσει την πρώτη εικόνα του μοναστηριού του Γρ.Παλαμά.

Στην κορυφή στρίβει δεξιά και ακολουθούν δύο συνεχόμενες ανηφοροκατηφόρες (μπαλαρίνες) και έπειτα ένα ακόμη ανηφορικό πέρασμα 200μέτρων μέσα στα πεύκα. Στροφή δεξιά σε ευθεία και κατηφόρα που οδηγούν κάτω από το μοναστήρι. Εδώ ο αγώνας διαχωρίζεται και η διαδρομή των 9 km κάνει στροφή δεξιά διασχίζοντας ακόμη ένα δασάκι με μηδενική κλίση όπου οι δρομείς μπορούν να ανακτήσουν δυνάμεις. Στο τέλος της ευθείας στροφή αριστερά και έντονη ανηφόρα για 500μ.

Καθώς συνεχίζεται ο γύρος του λόφου με το μοναστήρι να δεσπόζει στην κορυφή, η κλίση πάλι αλλάζει σε κατηφορική. Φτάνοντας στο 3ο km της απόστασης, η διαδρομή στρίβει δεξιά όπου μια ακόμη έντονη ανηφόρα οδηγεί δίπλα από το σπήλαιο των Κουφαλίων (σπηλιά του Γκαβάνα). Το επόμενο κομμάτι είναι το πιο απαιτητικό τεχνικά καθώς μια απότομη κατηφόρα και η έντονη ανηφόρα που ακολουθεί οδηγούν στο ανώτερο υψομετρικά σημείο της διαδρομής.

Από εκεί η διαδρομή ακολουθεί δασικό δρόμο διασχίζοντας ακόμη ένα μικρό άλσος με κατηφορική κλίση, η οποία γίνεται εντονότερη στο τέλος της, περίπου στο 5ο km. Από το σημείο αυτό και μετά ο αγώνας ακολουθεί αγροτικό χωμάτινο δρόμο όπου μια στροφή δεξιά στο 6ο km φέρνει τους δρομείς στην τελική ευθεία της διαδρομής όπου θα απολαύσουν και το τελευταίο κομμάτι έχοντας θέα στο δεξί τους χέρι τον λόφο των Κουφαλίων και το μοναστήρι. Κατηφορίζοντας προς τα γήπεδα τένις έρχεται και ο τερματισμός

     Τροφοδοσία: Σταθμοί με νερό.

  • ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 6 km

      Ώρα εκκίνησης: 18:15

      Περιγραφή Διαδρομής: Η διαδρομή είναι χωμάτινη με μονοπάτια. Ακολουθεί τα πρώτα χιλιόμετρα των 9 km. Μετά τα 3km, με αναστροφή μπροστά από το μοναστήρι καταλήγει στον τερματισμό.

      Τροφοδοσία: Σταθμός με νερό.

  • ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΟΝΕΑ-ΠΑΙΔΙΟΥ

       Ώρα εκκινησης: 17:00

       Περιγραφή αγώνα: Αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδι που επιτυγχάνονται με τη συνεργασία του γονέα με το παιδί. Έτσι διασκεδάζουν, μαθαίνουν και χαίρονται τη φύση παρέα.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Οι αριθμοί συμμετοχής των αγωνιζόμενων παραλαμβάνονται την ημέρα του αγώνα στα γήπεδα τένις, όπου γίνεται και η εκκίνηση των αγώνων, από 15:00 έως 17:00.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ

Η διαδρομή καλύπτεται από διασώστες και από εθελοντές, που ανά πάσα στιγμή θα παρέχουν τη βοήθεια τους,

Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και αποδέχονται την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκύψει. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί κατά τη διάρκεια των αγώνων.

ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

  1. Online εγγραφή στο   http://www.koufaliahillrun.gr           
  2. πατώντας εδώ
  3. Εγγραφές έως Δευτερά 19 Σεπτεμβρίου (η εγγραφή κατοχυρώνεται με την κατάθεση στην τράπεζα)
  4. Στον αγώνα γονέα παιδιού εγγράφεται το παιδί και δηλώνεται η ηλικία για μέγεθος μπλούζας

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής για τους αγώνες 6 km και 9 km είναι για κάθε συμμετέχοντα 5 ευρώ και όλα τα έσοδα του αγώνα θα δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού. Δεν υπάρχει κόστος συμμέτοχής για τον αγώνα γονέα παιδιού.

Στο πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνεται αναμνηστικό μπλουζάκι και μετάλλιο για όλους τους αθλητές και τα παιδιά συμμετέχοντες

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο site της διοργάνωσης www.koufaliahillrun.gr και στο email: [email protected]

Για οποιοδήποτε πρόβλημα η πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής κ. Ράνια Γκιπατίδου στο τηλέφωνο 6973887972

Συνεχίζουμε έναν δικό της αγώνα, ελάτε να τον τρέξουμε μαζί, να κάνουμε τη μνήμη χαρά και ελπίδα.

Σας περιμένουμε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
B2Run Aθens 2024: Οι εγγραφές ξεκίνησαν!
Το μεγαλύτερο Corporate Running Party έρχεται ξανά στο ΟΑΚΑ στις 18 Ιουνίου
3ος Αγώνας Δρόμου Βαρέα - Aqua Mare
Αναλυτικές πληροφορίες
1o Kalamata Mountain Run
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο