2ος Δρόμος Ωραίας Ελένης – Ακύρωση

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
Λογότυπο Δρόμου Ωραίας Ελένης

Προσοχή: Ο αγώνας έχει ακυρωθεί. Δείτε εδώ την ανακοίνωση της διοργάνωσης.


Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο 2ος Δρόμος Ωραίας Ελένης. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

2ος Δρόμος Ωραίας Ελένης – Προκήρυξη

Ημερομηνία Αγώνα: 3 Σεπτεμβρίου 2022, Ημέρα Σάββατο

Τόπος διεξαγωγής: Σπάρτη – Νήσος Κρανάη Γυθείου

Απόσταση: 59 χλμ.(ακριβής μέτρηση 58,7χλμ.)

Ώρα εκκίνησης από Σπάρτη: 08.30 πρωινή

Εκκίνηση Αγώνα: Σπάρτη – Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης, Μπροστά από το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα

Τερματισμός αγώνα: Νήσος Κρανάη Γυθείου(η Νήσος Κρανάη, είναι προς το τέρμα του Γυθείου, και ενώνεται με στενή γέφυρα, με το κυρίως μέρος του Γυθείου. Στην Νήσο Κρανάη βρίσκεται και ο Φάρος του Γυθείου καθώς και ο Πύργος Τζανετάκη που φιλοξενεί το λαογραφικό Μουσείο της Μάνης)

Όριο Αγώνα: 9 ½ ώρες – ο τερματισμός είναι στις 18.00 πάνω στην Νήσο Κρανάη

Διοργανωτές: Aθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης, Δήμος Σπάρτης, Δήμος Ευρώτα, Δήμος Ανατολικής Μάνης)

Τεχνική υποστήριξη αγώνα: ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ

Υψομετρικά: 500 μέτρα θετική περίπου

ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ιδέα του αγώνα, είναι εμπνευσμένη, από την αρπαγή της Ωραίας Ελένης, από τον Πρίγκηπα της Τροίας, Πάρη! Ο Πάρης, όταν έκλεψε την Ωραία Ελένη, από τον Βασιλιά Μενέλαο της Σπάρτης, κατευθύνθηκε με άρμα, προς το Γύθειο – το αρχαίο επίνειο της Σπάρτης – προκειμένου να επιβιβαστει στο καράβι του για την Τροία! Εκεί  πάνω στην Νήσο Κρανάη σύμφωνα με την Μυθολογία, συνευρέθη ερωτικά με την Ωραία Ελένη, και μετά προκειμένου να μην τους πιάσουν οι άντρες του Μενελάου , επιβιβάστηκαν στο καράβι, για την Τροία! Πάνω στην βιασύνη τους, για να φύγουν, λέγεται ότι έπεσε το κράνος του Πάρη – και εξού το νησάκι, ονομάστηκε Κρανάη, από ένα αρχαίο κράνος που βρέθηκε σε ανασκαφή, και σημειολογικά το απέδωσαν ότι ήταν του Πάρη, που του έπεσε πάνω στην βιασύνη του!  Εν κατακλείδι λοιπόν, η διαδρομή καθώς και η ονομασία του αγώνα, έχει να κάνει με την αρπαγή και τη  φυγή της Ωραίας Ελένης!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ –

 ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Μάνης, όπου κάηκαν πάνω από 100 χιλιάδες στρέμματα Μανιάτικης γης, ο αγώνας μας, ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΑΘΗΣ ΑΠΟ ΦΩΤΙΕΣ, ΜΑΝΗΣ! Έτσι αρκετά πράγματα που σχετίζονται με τους χρωματισμούς(διαγραμμιση δρόμων, μπλουζάκια αθλητών, ενδύματα , αναμνηστικά, αριθμοί συμμετοχής κλπ), θα είναι συμβολικά με πράσινο χρώμα που θα παραπέμπουν στην πράσινη αναγέννηση της Μάνης μας!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Ο αγώνας είναι 59χλμ(58,7 ακριβής μέτρηση) και κινείται ολόκληρος επάνω σε ασφαλτο! Ξεκινάμε ακριβώς μπροστά από το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη, στο Δημοτικό Στάδιο της πολης! Διασχίζουμε ολόκληρη την Παλαιολόγου – τον κεντρικό δρόμο της Σπάρτης, και στρίβουμε επανω δεξιά μετα τα Γυμνάσια, κατευθυνόμενοι προς Άη Γιάννη! Μετά από 4,6 περίπου χιλιόμετρα από την εκκίνηση, στρίβουμε αριστερά προς Τσερεμιό, και αρχίζουμε να τρέχουμε παράλληλα με τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου – στην ουσία βρισκόμαστε στους πρόποδες του μεγάλου αυτού βουνού! Διασχίζουμε διαδοχικά τα χωριά Καλύβια Σοχάς, Ανώγεια, Παλαιοπαναγιά, Ξηροκάμπι, Ποταμιά και στο 26ο περίπου χιλιόμετρο της διαδρομής, έχουμε εξέλθει στην Επαρχιακή Οδό Σπάρτης – Γυθείου! Πλέον αρχίζουμε να εξερχόμαστε του Δήμου Σπάρτης, και εισερχόμαστε στον Δήμο Ευρώτα! Το κομμάτι αυτό είναι το πιο δύσκολο του αγώνα, λόγω των αρκετών οχημάτων, και σας καλούμε να τρέχετε αριστερά του δρόμου, ώστε να βλέπετε τα οχήματα! Πάνω στην εν λόγω επαρχιακή οδό, θα τρέξετε για 4,7 χλμ.! Όταν εισέλθετε στα Χάνια Βασιλακίου, και αφού περάσετε την ταμπέλα της εν λόγω κοινότητας, μετά από λίγα μέτρα, στρίβετε αριστερά με κατεύθυνση τις Κροκεές! ΠΡΟΣΟΧΉ:Aπό αυτό το σημείο και για 2 περίπου χιλιόμετρα, θα βρείτε το πιο δύσκολο και ανηφορικό κομμάτι του αγώνα, με κάποια σημεία να έχουν κόντρα ανηφόρες μεγάλης κλίσης – οπότε φυλάξτε τις δυνάμεις σας για το εν λόγω σημείο! Φτάνουμε στην Ιστορική Κοινότητα των Κροκεών  – την πατρίδα του μεγάλου Έλληνα ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου, και αφού διασχίσουμε την πλατεία των Κροκεών δεξιά όπως την βλέπουμε, κατεθυνόμαστε έξω από τις Κροκεές, για τα χωριά Φάρος, και Στεφανιά! Στο 38ο χλμ. της διαδρομής και 4,5 χιλιόμετρα μετά τις Κροκεές, συναντάμε μία μεγάλη διχάλα! Στρίβουμε εκεί αριστερά, προς την Κοινότητα της Στεφανιάς, την οποία θα την συνατήσουμε στο 42ο χλμ. περίπου – δηλαδή μέχρι εκεί θα έχετε κάνει Μαραθώνιο! Εξερχόμαστε της Στεφανιάς, με κατεύθυνση προς Σούλι και Τρίνησα, όπου συναντάμε την Επαρχιακή Οδό Σκάλας – Γυθείου, στον Άη Γιαννάκη, και στρίβουμε δεξιά με κατεύθυνση προς το Γύθειο! Τον επαρχιακό δρόμο Σκάλας – Γυθείου, τον συναντάμε στο 47ο χλμ. του αγώνα ακριβώς! Διασχίζουμε πλέον για 12 περίπου χιλιόμετρα, όλη την παραλιακή οδό Σκάλας – Γυθείου  – ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ! Στο 56ο χιλιόμετρο έχετε μπει πλέον μέσα στο γραφικό Γύθειο, και αφού το διασχίσουμε όλο, αντικρύζετε την Νήσο Κρανάη στο αριστερό σας χέρι, την οποία διασχίζετε την γέφυρα που την ενώνει με την κυρίως πόλη του Γυθείου και τερματίζετε επάνω στο νησάκι ακριβώς!

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

Οι σταθμοί ανεφοδιασμού του αγώνα είναι 18 στον αριθμό, όλοι στελεχωμένοι με τους εθελοντές μας!

Αυτοί είναι:

  • 1ος  Σταθμός: 4,6o χλμ. – διασταύρωση προς Τσερεμιό
  • 2ος  Σταθμός: 9,5o χλμ. – Καλύβια Σοχάς(εκκλησία)
  • 3ος  Σταθμός(Σταθμός Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής): 13,5o χλμ. – Ανώγεια
  • 4ος Σταθμός: 15o χλμ. Παλαιοπαναγιά
  • 5ος Σταθμός: 17,3o χλμ. Ξηροκάμπι
  • 6ος Σταθμός: 19,5o χλμ. Διχάλα προς Ποταμιά
  • 7ος Σταθμός: 22,3o χλμ. Ποταμιά
  • 8ος Σταθμός:25,8o χλμ. Έξοδος Σπάρτης – Γυθείου
  • 9ος Σταθμός: 30,5o χλμ. Χάνια Βασιλακίου(Έξοδος προς Κροκεές)
  • 10ος Σταθμός: 33,5o χλμ. Κροκεές(Πλατεία)
  • 11ος Σταθμός: 35,5o χλμ. Φάρος
  • 12ος Σταθμός: 38o χλμ. Διχάλα προς Στεφανιά
  • 13ος Σταθμός: 41,7o χλμ. Στεφανιά
  • 14ος Σταθμός: 43,7o χλμ. Σούλι
  • 15ος Σταθμός: 47o χλμ. Άη Γιαννάκης(έξοδος προς ΕΟ Σκάλας – Γυθείου)
  • 16ος Σταθμός: 50,0o χλμ.
  • 17ος Σταθμός: 52,5o χλμ.  – Καράβι Βαλτάκι(Θεση Περίπτερο)
  • 18ος Σταθμός: 55,7o χλμ.  – Περίπτερο με δέντρα, λίγο πριν την είσοδο του Γυθείου

ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΟΦΤΕΣ

Δεν αποτελούν όλοι οι σταθμοί κόφτες, στον αγώνα! Οι σταθμοί – κόφτες είναι οι εξής:

  • 5ος Σταθμός: 17,3o χλμ. Ξηροκάμπι – ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ½ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ – Μέχρι τις 11.00
  • 9ος Σταθμός: 33,5o χλμ. Κροκεές – ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ – Μέχρι τις 13.30
  • 16ος Σταθμός: 52,5o χλμ. Περίπτερο – ΚΑΡΑΒΙ Βαλτάκι – ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 8 ΩΡΕΣ και 15΄ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ – Μέχρι τις 16.45
  • ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Nήσος Κρανάη, καλείστε να είστε μέσα σε 9 ½ ώρες – μέχρι τις 18.00!

ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Θα υπάρχει σηματοδότηση με Χ και με βέλη σε πράσινο χρώμα, ενώ η χιλιομέτρηση θα είναι ανά 5 χλμ. – όπου θα υπάρχει η ένδειξη των χιλιομέτρων που θα είστε!

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαιώμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι είναι άνω των 17 ετών – βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση, και θεωρούν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στο όγκο των χιλιομέτρων του αγώνα! Το μοναδικό κριτήριο που απαιτείται, είναι να έχετε κάνει κάποιο αγώνα άνω των 30χλμ. τα τελευταία 3 χρόνια! Σε κάθε περίπτωση όμως παρακαλούμε να έρθετε ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΈΣΕΤΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ

Θα δωθούν αναμνηστικά του αγώνα σε όλους όσους συμμετάσχουν στον αγώνα!Τα αναμνηστικά είναι τεχνικές μπλούζες, τσαντάκια πλάτης κλπ.κλπ!Τα αναμνηστικά σε όλους που επιθυμούν να συμμετάσχουν και θα δωθούν στην γραμματεία και πριν τον αγώνα

ΕΠΑΘΛΑ

Θα δωθούν μεταλλια σε όλους που θα τερματίσουν! Κύπελλα θα δωθούν στους 6 πρώτους και στις 6 πρώτες!

DROP BAGS

Drop bags με πράγματα που θεωρείτε ότι θα χρειαστείτε πάνω στον αγώνα, θα μπορέσετε να αφήσετε από τον 5ο σταθμό στο Ξηροκάμπι και έπειτα, δηλαδή από το 17,3ο χλμ. και μετά! Για αυτό και θα έχουμε σακούλες στην εκκίνηση του αγώνα και δίπλα στην γραμματεία, όπου μπορείτε να εναποθέσετε τα πράγματα που νομίζετε κατά την γνώμη σας! Ότι πράγματα αφήσετε σε σταθμούς, θα συλλεχθούν από την διοργάνωση, και θα έρθουν με την λήξη του αγώνα στον χώρο του τερματισμού , όπου και θα μπορείτε να τα πάρετε!

ΣΚΟΥΠΑ ΑΓΩΝΑ

Στον αγώνα θα υπάρχει πίσω από τον τελευταίο αθλητή, σκούπα όπου θα συλλέγει τους αθλητές που θα εγκαταλείπουν!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με τσιπάκι που θα το επιστρέφετε μετά την λήξη του! Μία μέρα πριν θα δημοσιευτει το λινκ με τα Live αποτελέσματα

ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΩΝΑ

Το κόστος του αγώνα ορίζεται στα 35,00 ευρώ!

 Για όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το πούλμαν από την Αθήνα, το κόστος ορίζεται στα 50,00 ευρώ! Το εν λόγω ποσόν καλείστε να το καταθέσετε στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, μέχρι και την Τετάρτη  31 Αυγούστου ώστε να είναι έγκυρη η εγγραφή σας! To ποσόν μπορείτε να τον καταβάλετε στον εν λόγω λογαριασμό 5073 063798 547, IBAN GR08 0172 0730 0050 7306 3798 547(ONOMATEΠΩΝΥΜΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ)

ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

Θα υπάρχει εκδρομή για όσους ενδιαφέρονται με πούλμαν της διοργάνωσης, από την Αθήνα! Η εκδρομή θα ξεκινήσει από την πλατεία Καραϊσκάκη(Μεταξουργείο) μπροστά από το ξενοδοχείο STANLEY, την ημέρα του αγώνα, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 3.30 το πρωί! Η επιστροφή θα πραγματοποιηθει την ίδια μέρα, μετά την λήξη του αγώνα και των απονομών από το Γύθειο, περίπου στις 19.30! Όσοι χρησιμοποιήσετε το πούλμαν της διοργάνωσης θα μπορείτε να αφήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα στο πούλμαν που θα σας φέρει από την Αθήνα, και θα το βρείτε στον τερματισμό σας! Για να δηλώσετε συμμετοχή για το πούλμαν του αγώνα, θα βρείτε ειδικό πεδίο ερώτησης που θα το κλικάρετε στην φόρμα εγγραφής!

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΓΩΝΑ

Για να γραφτείτε στον αγώνα, παρακαλούμε μπορείτε να το κάνετε ηλεκτρονικά στον πατώντας εδώ.

Οι εγγραφές θα λήξουν την Τετάρτη 31 Αυγούστου, μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Η γραμματεία του αγώνα , θα λειτουργήσει στο Δημοτικό Στάδιο της Σπάρτης, τις εξής μέρες και ώρες:

  • Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου από τις 18.00 – 21.00
  • Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου από τις 07.00

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Όσοι επιθυμούν να αφήσουν το όχημά τους, στον τόπο εκκίνησης στην Σπάρτη, και να επιστρέψετε μετα τον τερματισμό σας για να το παραλάβετε, η διοργάνωση θα σας επιστρέψει με δικό της όχημα στην Σπάρτη, μετά την λήξη του αγώνα και των απονομών – περίπου στις 19.00! Όσοι επιθυμείτε να κάνετε χρήση της εν λόγω παροχής, παρακαλούμε να καλέσετε τον Τεχνικό Διευθυντή του αγώνα κο ΓΟΡΑΝΙΤΗ ΠΑΥΛΟ στα εξής τηλέφωνα: 6955985506/ 6936853165

ΩΡΕΣ ΑΠΟΝΟΜΩΝ

Οι απονομές των 6 πρώτων νικητών και των 6 πρώτων νικητριών θα γίνει μετά την λήξη του αγώνα, και περίπου στις 18.00 πλησίον του χώρου τερματισμού!

ΔΙΑΜΟΝΗ – ΦΑΓΗΤΟ

Η διοργάνωση δεν ασχολείται με την σίτιση και την διαμονή σας! Αν επιθυμείτε να μείνετε πλησίον της εκκίνησης και του τερματισμού, υπάρχουν πολλές προτάσεις διαμονής, τόσο στην εκκίνηση του αγώνα στην Σπάρτη και στον Μυστρά, όσο και στο Γύθειο για εάν επιθυμείτε να μείνετε μετά τον τερματισμό σας!

ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΑΝΑΗ

Φέρτε μαζί σας τα μπανιερά σας και να τα έχετε στον τερματισμό!!! Μετά τον αγώνα και μιας και θα είναι ακόμα μέρα, θα μπορείτε να κάνετε μία δροσιστική και ευεργετική βουτιά στα μικρά κολπάκια της Νήσου Κρανάης!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Σε περίπτωση που ο αγώνας ακυρωθεί για λόγους ανωτέρας βίας, εάν ο αγώνας δεν μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία, θα σας επιστραφούν πίσω σε όσους τα έχουν καταβάλει! Όσοι έχουν καταβάλει το ποσόν της συμμετοχής τους, και δεν προσέλθουν στον αγώνα για δικούς τους λόγους, τα χρήματά σας, δεν σας επιστρέφονται, αλλά θα σας αποσταλλούν τα αναμνηστικά σας! Σε περίπτωση που δεν έρθετε για λόγους ανωτέρας βίας(π.χ. σεισμός, φωτιές, πλημμύρες κλπ) τοπικού χαρακτήρα στο μέρος της μόνιμης κατοικίας σας, τα χρήματά σας, θα σας επιστραφούν

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ

Όλες οι πληροφορίες του αγώνα είναι στο σάιτ του αγώνα www.lakoniaultrarunning.com

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες και απορίες, παρακαλούμε απευθυνθείτε στον Τεχνικό Διευθυντή του αγώνα, κο ΓΟΡΑΝΙΤΗ ΠΑΥΛΟ στα εξής τηλέφωνα: 6955985506/ 6936853165

H Oργανωτική Επιτροπή

Πέτρος Δούκας(Δήμαρχος Σπάρτης)
Σταύρος Περγαντής(Πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης)|
Παναγιώτης Λυμπέρης(Πρόεδρος ΝΠΔΔ Δήμου Ευρώτα ΄΄ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ΄΄)
Γιώργος Κουλόγιαννης(Πρόεδρος Σπαρτιατών Δρομέων)
Ελένη Δρακουλάκου(Αντιδήμαρχος – Εκπρόσωπος Δήμου Ανατολικής Μάνης)
Παύλος Γορανίτης(Αλυτάρχης Αγώνα)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επετειακός Λαφονήσιος Δρόμος 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Run Greece 2024 - Ναύπλιο
Δείτε τις πληροφορίες του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο