10ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 18 Σεπτέμβρη

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share

Την Κυριακή 18/9 θα διεξαχθεί ο 10ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 18 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

10ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 18 Σεπτέμβρη – Προκήρυξη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ πραγματοποιείται για ακόμη μία χρονιά το Αθλητικό CAMP της ΚΝΕ. Φέτος είναι μία επετειακή χρονιά καθώς συμπληρώνονται 10 χρόνια από το 1ο Αθλητικό Camp της ΚΝΕ. Το μεράκι και η εθελοντική δουλειά των μελών και των φίλων της ΚΝΕ, είναι τα ίδια συστατικά με τα οποία χρόνια τώρα προετοιμάζεται το Αθλητικό Camp. Χωρίς σπόνσορες και χορηγούς αναδεικνύοντας τη σύγχρονη ανάγκη της νεολαίας για πρόσβαση στην άθληση. Αυτά τα στοιχεία έχουν μετατρέψει το Φεστιβάλ ΚΝΕ- ΟΔΗΓΗΤΗ σε πολιτικό-πολιτιστικό αλλά και αθλητικό θεσμό, έναν από τους σημαντικότερους στη χώρα.

Κάθε χρόνο οι Λαϊκοί Αγώνες Δρόμου συνδέονται και αναδεικνύουν τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, την ανάγκη οργάνωσης και πάλης απέναντι σε αυτά. Οι Αγώνες Δρόμου έχουν κατά καιρούς συνδεθεί με την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, με την ανάγκη αναβάθμισης των χώρων πρασίνου, με την απαίτηση για ελεύθερη πρόσβαση σε χώρους άθλησης, με την ουσιαστική στήριξη των αθλητικών σωματείων κ.α. Έτσι και φέτος επιλέξαμε να σταθούμε ξανά σε ένα θέμα που το έχουμε αναδείξει, και βρίσκεται στο επίκεντρο πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει σταθερά η ΚΝΕ, αυτό της “Πάλης Ενάντια σε Όλα τα Ναρκωτικά” και της συμβολής που μπορεί να έχει ο αθλητισμός σε αυτή την κατεύθυνση.

Καλούμε λοιπόν όλους να συμμετάσχουν στο φετινό 10ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου που θα διεξαχθεί στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης στις 18/9 με ώρα έναρξης 10.00πμ.
Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες για τον αγώνα.

ΑΓΩΝΕΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10Km Ανδρών
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10Km Γυναικών
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5Km Ανδρών
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5Km Ανδρών
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1000m για παιδιά
Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ
Φόρμα δήλωσης συμμετοχής.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΕΩΝ: 9:30

Σημείο εκκίνησης: πύλη των εργατικών κατοικιών (Διοβουνιώτη & Σπύρου
Μουστακλή).

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στο χώρο μια ώρα νωρίτερα για να παραλάβουν
τον αριθμό τους και για την προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων. Όλες οι διαδρομές γίνονται μέσα στο πάρκο και καλύπτουν το σύνολο των χώρων που θα αξιοποιηθούν από το Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ. Πρόκειται για μία εύκολη trail διαδρομή που εναλλάσσεται μεταξύ των μονοπατιών του πάρκου και των βασικών οδικών του αξόνων. Η εκκίνηση όλων των διαδρομών θα γίνουν από το ίδιο σημείο, αυτό της πύλης των εργατικών κατοικιών. Η διαδρομή των 5Km ολοκληρώνεται με μία στροφή στον επισυναπτόμενο χάρτη, ενώ η διαδρομή των 10Km με δύο στροφές.
Ο παιδικός αγώνας δρόμου είναι ουσιαστικά το τελευταίο χιλιόμετρο του αγώνα των 5χλμ ή 10χλμ. Θα πραγματοποιηθεί χρονομέτρηση και οι τρεις πρώτοι σε κάθε κατηγορία θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο. Ενώ στο τέλος του αγώνα θα υπάρχουν τα καθιερωμένα σνακ και νερό για τους δρομείς.

ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 18 Σεπτέμβρη - χάρτης

Οι συμμετέχοντες τρέχουν με δική τους ευθύνη ενώ στο χώρο θα παρευρίσκεται γιατρός και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα θα μπορείτε να προμηθευτείτε αναμνηστική μπλούζα της ΚΝΕ για το 10ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run Greece 2023 - Αλεξανδρούπολη
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
15ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Άρμα Πάρνηθας»
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
15ος Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης»
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο