Στα + το τρέξιμο στην εύρεση εργασίας

Γιατί το τρέξιμο και τα αθλήματα αντοχής αποτελούν ένα σημαντικό προσόν για το βιογραφικό σας

Share
Hobbies and interests

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες εταιρείες δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις δεξιότητες του υποψηφίου, έναντι των τυπικών προσόντων. Σε αυτήν την άκρως ανταγωνιστική αγορά εργασίας,  δεν αρκεί απλώς να παραθέσετε τις δεξιότητές σας. Ιδανικά, αυτές  θα πρέπει να υποστηρίζονται από την προηγούμενη εμπειρία, εκπαίδευση ή κάποια ενασχόλησή σας.

Ακόμη κι αν δεν ασχολείστε επαγγελματικά με τον αθλητισμό, η ενασχόληση με δρομικά αθλήματα μπορεί να σας κάνει να ξεχωρίσετε. Μάλιστα, υποδεικνύει ότι κατέχετε σημαντικές δεξιότητες και σίγουρα αξίζει μια θέση στο βιογραφικό σας σημείωμα.

Πάμε να δούμε πώς το τρέξιμο και τα αθλήματα αντοχής μπορούν πραγματικά να ενισχύσουν το βιογραφικό σας.

Στοχοθεσία

Όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό γνωρίζουμε πολύ καλά πώς να θέτουμε στόχους. Αυτό μπορεί να σας φαίνεται εύκολο, αλλά για πολλούς δεν είναι.

Το πρώτο βήμα κάθε επιτυχημένου εγχειρήματος στη δουλειά, αλλά και γενικότερα, είναι η κατάλληλη στοχοθεσία.

Όπως δεν μπορείς μια μέρα να ξυπνήσεις και ξαφνικά να τρέξεις μαραθώνιο, οι στόχοι που θέτουμε θα πρέπει να είναι ρεαλιστικοί, ενώ παράλληλα θα πρέπει να μας κινητοποιούν ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Επομένως, χρειάζεται να θέσετε πολλούς μικρότερους στόχους, να δουλέψετε σκληρά και συστηματικά γι’ αυτούς, με σκοπό να πετύχετε έναν μεγαλύτερο και πιο δύσκολο στόχο.

Η ικανότητα που περιγράφεται παραπάνω αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα, ειδικά όταν πρόκειται για διοικητικές θέσεις εργασίας, όπου πρέπει να χαράσσεται μια στρατηγική και να λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις. 

Επιμονή

Θυμάστε που είπαμε ότι πρέπει να δουλέψετε σκληρά και συστηματικά για τους στόχους σας;

Μια άλλη δεξιότητα που αναπτύσσουν όσοι ασχολούνται με τα δρομικά αθλήματα είναι η επιμονή. Αυτή η ενασχόληση, πολλές φορές, διαμορφώνει ακόμα και τον τρόπο ζωής των δρομέων, καθώς αναπτύσσουν ένα ισχυρό αίσθημα του «να μην τα παρατάς ποτέ». Εξάλλου, είναι συνηθισμένοι να ξεπερνούν τα εμπόδια και να βρίσκουν λύσεις σε όσα προβλήματα κι αν προκύψουν.

Σκεφτείτε τώρα πόσο σημαντικές είναι αυτές οι δεξιότητες στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Πειθαρχία

Η πειθαρχία είναι ένα άλλο σημαντικό προσόν που αναδεικνύεται από την ενασχόλησή σας με το τρέξιμο. Εάν μπορείτε να ακολουθήσετε ένα καθημερινό πρόγραμμα προπόνησης, τότε μπορείτε σίγουρα να χρησιμοποιήσετε την πειθαρχία και σε άλλους τομείς. Μη διστάσετε, λοιπόν, να τη συμπεριλάβετε στις δεξιότητές σας. 

Αντοχή

Σίγουρα, ένα από τα πρώτα πράγματα που αποκτά κανείς με το τρέξιμο είναι η σωματική αντοχή. Κι αυτό μπορεί να νομίζετε ότι παίζει ρόλο μόνο στις χειρωνακτικές εργασίες, όμως κάνετε λάθος. Η σωματική αντοχή προσφέρει ευεξία, η οποία επηρεάζει θετικά και την παραγωγικότητά μας.

Η αντοχή παίζει επίσης σημαντικό ρόλο σε οποιαδήποτε θέση εργασίας προϋποθέτει σωματική καταπόνηση.

Νους υγιής εν σώματι υγιεί

Η σωματική ευημερία συχνά έχει θετική επίδραση και στην ψυχολογία, αλλά και σε πολλές άλλες εκφάνσεις της σύγχρονης ζωής. Και όταν πρόκειται για μια απαιτητική καθημερινότητα, αυτή η ισορροπία σώματος και πνεύματος γίνεται όλο και πιο σημαντική.

Ένας εργαζόμενος που χαρακτηρίζεται από σωματική και πνευματική ευεξία είναι ένας χαρούμενος και αποδοτικός εργαζόμενος. Κι αυτό αρχίζει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τους υπεύθυνους ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εάν ασχολείστε, λοιπόν, με το τρέξιμο ή κάποιο άλλο άθλημα αντοχής, σιγουρευτείτε ότι το αναφέρετε στο βιογραφικό σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τρέχουμε» στην Αλταμίρα
Virtual tour στο ομώνυμο σπήλαιο της Βόρειας Ισπανίας
Γυμναστική αλλιώς!
Βρίσκοντας τρόπους να διαχειρίζεσαι τον «εγκλεισμό» σου. Η Μελίνα Γαλεάδη μας μεταφέρει το κλίμα από τη Σουηδία
Μαμά εσένα τι σου αρέσει;
Από τη στήλη «Ιστορίες του δρόμου» της Χριστίνας Φωτεινοπούλου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο