And a happy new runner!

Πώς να γίνετε δρομείς την περίοδο των γιορτών

Share

Η περίοδος των γιορτών, τις περισσότερες φορές, είναι συνήθως γεμάτη εμπόδια για όσους κάνουν σχέδια για να ξεκινήσουν το τρέξιμο. Εκτελώντας όμως μερικές έξυπνες κινήσεις μπορείτε να αντιστρέψετε τις πιθανότητες αλλά και να γίνετε δρομέας με τη νέα χρονιά!

Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας
Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει, συνεπώς εσείς πρέπει να αναλάβετε να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας. Και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να αγοράσετε ένα δρομικό μοντέλο παπουτσιών για τρέξιμο που θα σας συντροφεύσει με ασφάλεια στα πρώτα σας χιλιόμετρα αλλά και θα αποτελέσει το καλύτερο κίνητρο για να ξεκινήσετε τις προπονήσεις σας. Φροντίστε μόνο να το δοκιμάσετε πριν το αγοράσετε και να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει πρώτα από όλα με το πόδι και το πάτημά σας και στη συνέχεια με το γούστο σας. Φυσικά αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει και μία καλή επιλογή ως δώρο και για κάποιο κοντινό και αγαπημένο σας πρόσωπο ώστε να το «αναγκάσετε» να ξεκινήσει έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής βελτιώνοντας ταυτόχρονα υγεία και εμφάνιση.

«Κάψτε» το χριστουγεννιάτικο γεύμα
Μερικές προπονήσεις έστω και με λίγα λεπτά τρεξίματος τις ημέρες των γιορτών θα σας βοηθήσουν να κάψετε τις θερμίδες από τα –συνήθως πλουσιοπάροχα– γεύματα των γιορτών και τα γιορτινά γλυκίσματα αλλά και να απομακρύνετε τις τύψεις που αυτά δημιουργούν. Και έστω και αν δεν μείνετε σε έναν μόνο μικρό κουραμπιέ σκεφτείτε ότι για να τον κάψετε χρειάζονται μόνο 7-8 λεπτά τρεξίματος, κατά μέσο όρο, οπότε κάντε τους υπολογισμούς σας.

Για το hangover
Οι μέρες των γιορτών εκτός από πολύ φαγητό περιλαμβάνουν συνήθως και πολύ ποτό. Και ο καλύτερος τρόπος για να συνέλθετε από το hangover που δημιουργεί ο συνδυασμός κατανάλωσης αλκοόλ-ξενυχτιού είναι να βγείτε για ένα χαλαρό τρέξιμο. Με τον τρόπο αυτό θα αποβάλετε τις τοξίνες, ενώ θα οξυγονωθεί ο εγκέφαλος με αποτέλεσμα να επανέλθετε πιο γρήγορα στους κανονικούς ρυθμούς σας. Και γιατί όχι και σε έναν νέο κύκλο κρεπάλης!

Αντιμετωπίστε το κρύο
Τώρα τον χειμώνα, όπως θα ανακαλύψετε και εσείς μετά τα πρώτα σας χιλιόμετρα, ο χειμωνιάτικος καιρός είναι ο καλύτερος για τρέξιμο! Μπορεί στην αρχή το κρύο να φαίνεται αποτρεπτικό όμως μετά από λίγο η θερμοκρασία του σώματος θα ανέβει και θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα. Προσέξτε μόνο να μην ντυθείτε με πολύ χοντρά ρούχα αλλά να χρησιμοποιήσετε την τεχνική των επιπέδων φορώντας ρούχα διαφορετικής προστατευτικής ικανότητας με το πιο ελαφρύ να είναι πιο κοντά στο σώμα σας. Έτσι όταν αρχίσετε και τρέχετε και ζεσταθείτε μπορείτε να αρχίσετε να αφαιρέσετε ρούχα έως ότου αισθανθείτε άνετα. Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα της ρύθμισης θερμοκρασίας του σώματός σας ώστε να προσαρμόζεστε με το περιβάλλον και με τις απαιτήσεις της άσκησης με τον πιο εύκολο τρόπο.

Δημοσίευση RUNNER 78
Σκίτσο: Παναγιώτης Λύρης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απροσδόκητα συνεπής
Από τη στήλη «Ιστορίες του δρόμου» της Χριστίνας Φωτεινοπούλου
Τα SOS της αθλητικής διατροφής
Ελλείψεις θρεπτικών συστατικών και η επίδρασή τους στους δρομείς
Επικά δρομικά βίντεο vol17
Πόσο extreme μπορεί να γίνει το τρέξιμο; Δείτε τρεις διαφορετικές εκδοχές!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο