Επιλέξτε σωστά το επόμενο δρομικό σας ταίρι!

6 συμβουλές για τη σωστή επιλογή του επόμενου σας δρομικού μοντέλου

Share

Έφτασε η στιγμή για να αγοράσετε το νέο σας παπούτσι, το νέο μοντέλο που θα σας συνοδεύσει στα επόμενα σας χιλιόμετρα, που θα σας προστατέψει από τους επόμενους κραδασμούς, θα σας δώσει τα νέα σας ρεκόρ και θα μοιραστείτε μαζί του χαρές αλλά και κόπους. Μετά από όλα αυτά λοιπόν  θα επιλέγατε “ελαφρά τη καρδία” και χωρίς να το πολυ-ψάξετε;

Η σωστή επιλογή προϋποθέτει μία σειρά από “δοκιμασίες” ώστε να βρείτε το μοντέλο που ταιριάζει στο πάτημά σας, που ανταποκρίνεται ιδανικά στις ανάγκες σας, “ακολουθεί” τον ρυθμό της προπόνησής σας και “αποδέχεται” τις συνήθειες σας.

Με λίγα λόγια… μην το αγοράσετε αν δεν διαβάσετε τις οδηγίες που ακολουθούν:

1. Αν δεν γνωρίζετε τον τύπο του πέλματός σας, φροντίστε να πάρετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για αυτό καθώς και για τον τρόπο που προσγειώνεται το πόδι σας κατά το τρέξιμο.

Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε μόνοι σας απευθυνθείτε σε κάποιο από τα εξειδικευμένα καταστήματα για δρομείς που υπάρχουν πλέον και στη χώρα μας. Διαφορετικά συμβουλευτείτε τα παλιά σας παπούτσια για να δείτε τα σημεία με τις μεγαλύτερες φθορές που θα σας υποδείξουν που έχετε (αν έχετε) κάποιο πρόβλημα στο πάτημα (π.χ. υπερπρηνισμό, υπτιασμό κτλ.).

Για να δείτε θέματα διατροφής ειδικά για δρομείς πατήστε εδώ.

2. Να φορέσετε και να περπατήσετε αρκετή ώρα το παπούτσι που επιλέξατε και στα δυο πόδια και αν είναι δυνατόν να το τρέξετε κιόλας (π.χ. σε ένα διάδρομο γυμναστικής).

3. Να το δοκιμάσετε με δεμένα κορδόνια και τις κάλτσες που συνήθως φοράτε, έτσι ώστε να νιώσετε όσο γίνεται καλύτερα το πως εφαρμόζει στο πόδι σας.

4. Να έχετε βεβαιωθεί για ποιόν ακριβώς σκοπό θέλετε το μοντέλο. Αν χρειάζεστε ένα αγωνιστικό για παράδειγμα ασχοληθείτε μόνο με τα αγωνιστικά ή αν χρειάζεστε ένα παπούτσι για προπόνηση και αγώνες προτιμήστε ένα μοντέλο performance ή κάποιο της κατηγορίας cushion με χαμηλό βάρος.

5. Να επιλέξετε το σωστό μέγεθος συνυπολογίζοντας την μέγιστη διάρκεια που τρέχετε στις προπονήσεις ή τους αγώνες σας, καθώς τα πέλματα πρήζονται μετά από αρκετή ώρα τρεξίματος.

6. Να προτιμήσετε τις απογευματινές ώρες για την δοκιμή του νέου σας μοντέλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το φθινόπωρο έφθασε, εμπρός βήμα ταχύ για το… γυμναστήριο!
Από τη στήλη «Ιστορίες του δρόμου» της Χριστίνας Φωτεινοπούλου
Πρωτάρης σε... καυτές καταστάσεις
Χρήσιμες συμβουλές για νέους δρομείς που φοβούνται τις υψηλές θερμοκρασίες
Κατερίνα Χοτζόγλου: Μία survivor από τη μάχη στο τρέξιμο
«Οι συμμετέχοντες του Greece Race for the Cure® είναι οι καλεσμένοι μας»
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο