H AUA Running Team στον 14ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο

Με 103 δρομείς η ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον αγώνα

Share
AUA Running Team - 14ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος

Με 103 δρομείς συμμετείχε η ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, AUA Running Team, στον 14ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο. Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης.

Την Κυριακή 23 Απριλίου 2023, η ομάδα δρομέων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, AUA RUNNING TEAM έκανε πράξη για μία ακόμη φορά το ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και συμμετείχε σε μία ακόμη διεθνή διοργάνωση, στον 14ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο με παράλληλες δράσεις.

Με 103 συμμετοχές, όσα τα χρόνια ύπαρξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η ομάδα AUA RUNNING αποτελούμενη από φοιτητές, και μέλη του διδακτικού, ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού από όλα τα τμήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας του Campus των Αθηνών καθώς επίσης και από το τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του περιφερειακού τμήματος του ΓΠΑ στο Καρπενήσι, έδωσαν  ραντεβού στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, συμμετείχαν στη διοργάνωση φορώντας τα διακριτικά της ομάδας τους και αποτέλεσαν και φέτος την πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, για την οποία και βραβεύθηκαν (για δεύτερη φορά) με αναμνηστικό κύπελλο.

Μεταξύ των μελών ΔΕΠ που συμμετείχαν, δυναμικό παρών έδωσαν, συμμετέχοντας ως δρομείς στη διοργάνωση, οι πρυτανικές αρχές του ΓΠΑ αποδεικνύοντας περίτρανα πως στηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τη λειτουργία της ομάδας και την εξωστρέφεια του πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι τέως αντιπρυτάνεις καθηγητές κ. Σταύρος Ζωγραφάκης και κ. Νικόλαος Δέρκας καθώς και ο νυν Αντιπρύτανης Έρευνας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Θωμάς Μπαρτζάνας, ο οποίος μάλιστα εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο έδωσε σχετική συνέντευξη μετά τη λήξη της διοργάνωσης.

Σε μια περίοδο που η ανάγκη για συνεργασίες είναι μεγαλύτερη από ποτέ, λόγω των τραυμάτων της απόστασης που άφησε η πανδημία, ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος, φέρνει πιο κοντά στους δρομείς του και ένωσε και φέτος τις δυνάμεις του με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αφού αμφότεροι μοιράζονται το ίδιο όραμα για τη σημασία του αθλητισμού αλλά και των πολιτιστικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών. Εδώ και αρκετό καιρό, άλλωστε, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εκτός από το εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο, αφήνει το αποτύπωμά του συμμετέχοντας σε πλήθος δράσεων πολιτιστικού, καλλιτεχνικού και αθλητικού χαρακτήρα μέσα από τη λειτουργία εθελοντικών ομάδων και οργανωμένων εκδηλώσεων.

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την ανακοίνωση για την επικείμενη συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον 14ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο και τους Παράλληλους Αγώνες. Η σκέψη για τρέξιμο στον Φαληρικό Όρμο, αυτή την όμορφη εποχή αλλά και το πλήθος των παράλληλων πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, ενθουσίασε τους υποψήφιους δρομείς», αναφέρει η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Πολυξένη Τσαλιαγκού, αποσπασμένη εκπαιδευτικός στο ΓΠΑ, η οποία εμπνεύστηκε το στήσιμο της ομάδας πριν από δύο περίπου χρόνια.

«Ο 14ος Διεθνής Ποσειδώνιος Αγώνας, εναρμονισμένος με τα σύγχρονα πρότυπα διαχείρισης του ενεργειακού αποτυπώματος, αναδεικνύει τον οικολογικό προσανατολισμό του χάρη στη δράση ανακύκλωσης «ECO Περιβάλλον. Στάση ζωής!», προωθεί τον εθελοντισμό, με το εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» (συγκεντρώνονται ζεύγη αθλητικών παπουτσιών τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση, με σκοπό την επαναχρησιμοποίησή τους), αναδεικνύει τη Δράση για το Διαβήτη και την Παχυσαρκία, με το σύνθημα «Τρέχω & Βαδίζω. Δίνω αξία στα βήματά μου! Και πολλές άλλες δράσεις», τονίζει η κ. Πολυξένη Τσαλιαγκού.

Ο ενθουσιασμός και η ζωντάνια των συμμετεχόντων στη διοργάνωση έχει αποτυπωθεί στου πλούσιο φωτογραφικό υλικό που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν στον σύνδεσμο: https://photos.app.goo.gl/FBdQzxuZpvMPZmkt5  

Λίγα λόγια για την ομάδα δρομέων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, AUA RUNNING

Η ομάδα δρομέων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με την ονομασία «AUA Running» ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 με πρωτοβουλία της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής  κ. Πολυξένης Τσαλιαγκού, του Επίκουρου Καθηγητή  κ. Κωνσταντίνου Σούλη και του Καθηγητή κ. Διονύσιου Καλύβα, με αφορμή την οργάνωση και το συντονισμό της συμμετοχής του ΓΠΑ στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με δική του ομάδα και αθλητική εμφάνιση. Αφορμή για την ίδρυσή της αποτέλεσε η συμμετοχή, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μελών του πανεπιστημίου σε εικονικό αγώνα δρόμου που οργάνωσε η συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων EU-CONEXUS στην οποία συμμετέχει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Η δράση αυτή έδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον των μελών του πανεπιστημίου για συμμετοχή σε αντίστοιχες δραστηριότητες.

Μέχρι στιγμής η ομάδα AUA Running έχει συμμετάσχει στον 38ο και 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στον 10ο και 11ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, στον 13ο και 14ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο καθώς στον αγώνα ορεινού τρεξίματος KARPENISSI TRAIL με συμμετοχή και του Περιφερειακού Τμήματος του ΓΠΑ στο Καρπενήσι, βιώνοντας πάντα πολύ όμορφες εμπειρίες.

Η ίδρυση της ομάδας συνέπεσε με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση (22.01.1920) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Μόνιμος βασικός στόχος της είναι η μύηση και η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στο μαζικό αθλητισμό, με σκοπό τη συμμετοχή σε αθλητικές αλλά και άλλες συναφείς δράσεις, ευελπιστώντας να δώσει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους σε συνθήκες εκτός του καθημερινού εργασιακού περιβάλλοντος, βοηθώντας  στη σύσφιξη  των σχέσεων και δημιουργώντας την αίσθηση του «ανήκειν» στην ευρύτερη ομάδα του Πανεπιστημίου.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η Ομάδα Φωτογραφίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, AUA Clicks! στηρίζει πάντα με θέρμη την αθλητική δράση της «AUA RUNNING», ορίζοντας φωτογράφους της προκειμένου να αποθανατίσουν στιγμιότυπα των αγώνων.  Η συμβολή της είναι καθοριστική στο να υπάρχουν φωτογραφικά πλάνα που αναδεικνύουν όλη τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο