Την Παρασκευή ο Standard Chartered Dubai Marathon

Κορυφαίες συμμετοχές που θα κυνηγήσουν τη νίκη και το ρεκόρν στο Ντουμπάι

Share

Την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο φετινός Μαραθώνιος του Ντουμπάι, Standard Chartered Dubai Marathon, ένας αγώνας που συγκεντρώνει τα βλέματα των φίλων του αγωνίσματος αφού κάθε χρόνο συμμετέχουν κορυφαίοι δρομείς που σημειώνουν σημαντικές επιδόσεις.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τον αγώνα έχουν περάσει τόσο ο Κενενίσα Μπεκέλε όσο και ο Χάιλε Γκεμπρεσελασιέ ενώ τα ρεκόρ διαδρομής σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα είναι 2:04:23 (Αγιέλε Αμπσίρο, 2012) και 2:19:31 (Ασελέφεχ Μέργκια, 2012).

Σε αυτό βοηθά φυσικά η εύκολη και σχετικά επίπεδη διαδρομή αλλά και το “κίνητρο” της αμοιβής αφού οι διοργανωτές είναι αρκετά ανοιχτοχέρηδες όσον αφορά τα prize money. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2008 η νίκη ισοδυναμούσε με 250.000 δολάρια ενώ το παγκόσμιο ρεκόρ θα έκανε αυτόν που θα το πετύχενε πλουσιότερο κατά 1.000.000 δολάρια!

Για το 2016, ωστόσο, τα δεδομένα είναι λίγο πεσμένα, αφού ο πρώτος θα πάρει 200.000 δολάρια ενώ αν καταφέρει να σημειώσει και παγκόσμιο  ρεκόρ θα φύγει συνολικά με 300.000 δολάρια. Όχι και άσχημα…

Οι συμμετοχές που ξεχωρίζουν
Φέτος, τα μεγάλα ονοματα στις γυναίκες θα είναι η Μεσελέχ Μελκάμου από την Αιθιοπία, αθλήτρια με ρεκόρ 2:21:01 αλλά και η συμπατριώτισσά της Τίρφι Τσεγκάγιε με το εντυπωσιακό 2:20:18 ενώ θα τρέξουν ακόμα δύο πολύ σπουδαίες μαραθωνοδρόμοι από την Αιθιοπία, η Μαμίτου Ντάσκα και η Μούλα Σεμπόκα.

Η Μελκάμου, που είναι η 2η ταχύτερη όλων των εποχών στα 10.000μ. με 29:53.80, ωστόσο, θεωρείται από πολλούς ως το μεγάλο φαβορί.

Και στους άνδρες όμως το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό. Ο περσινός νικητής “έκπληξη” Χαιλέ Μπερχάνου θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του απέναντι στον πολύ ικανό Τσεγκάγιε Μεκόνεν αλλά και τέσσερις ακόμα πρωταθλητές από την Αιθιοπία.

Στον αγώνα του μαραθωνίου αλλά και στα παράλληλα αγωνίσματα αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 30.000 δρομείς. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 6:30 π.μ. τοπική ώρα την Παρασκευή αφού η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί αργία για το εμιράτο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο