Βράβευση Στέλιου Κυριακίδη από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ειδικό βραβείο στον Στέλιο Κυριακίδη από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου

Share

Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου  όπου δόθηκαν τα βραβεία για τους καλύτερους Κύπριους αθλητές της χρονιάς.
Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση ήταν η παραλαβή του ειδικού βραβείου στον Στέλιο Κυριακίδη για τα επιτεύγματά του, ως αθλητή, πατριώτη και για τον ανθρωπισμό του.
Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στον γιο του Στέλιου Κυριακίδη, Δημήτρη Κυριακίδη.
Ο Κύπριος Πρόεδρος δήλωσε σχετικά: «… στο πρόσωπο του Στέλιου Κυριακίδη, που σήμερα τιμά η ΕΑΚ συνοψίζονται όλα τα υψηλά νοήματα του αθλητισμού». Και συνεχίζει «Ο Στέλιος Κυριακίδης ένας Κύπριος από την Πάφο που ζούσε στην Αθήνα, έμεινε στην ιστορία όχι μόνο γιατί ήταν ένας σπουδαίος αθλητής μαραθωνίου.
Κρατάμε στη μνήμη μας την τεράστια του επιτυχία με την πρώτη θέση στον φημισμένο μαραθώνιο της Βοστώνης τον Απρίλη του 1946. Κρατάμε όμως πολύ περισσότερο το γεγονός ότι πάνω σε αυτήν την επιτυχία οικοδόμησε ένα ολόκληρο κίνημα στήριξης των πεινασμένων ανθρώπων στην Ελλάδα που έβγαινε από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και έμπαινε στις φλόγες του φοβερού εμφυλίου.
Αξιοποίησε τη φήμη που του έδωσε η αθλητική του επιτυχία και συγκέντρωσε 250 χιλιάδες δολάρια που τα έδωσε όλα για τους πεινασμένους Έλληνες. Συγκέντρωσε τόνους τρόφιμα, φάρμακα και κουβέρτες. Χρειάστηκαν έξι καράβια για να μεταφερθεί στη λιμοκτονούσα Ελλάδα το «Πακέτο Κυριακίδη». Ο Κυριακίδης στάθηκε πάνω από όλες τις ιδεολογίες πάνω από όλες τις συγκρούσεις».

[!%ARTICLE_MODULE_ID:600:%!]

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο