Με το “δεξί” ο Δημητράκης το 2016

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Έλληνα δρομέα σε μίτινγκ κλειστού στίβου στις ΗΠΑ

Share

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το 2016 ο Ανδρέας Δημητράκης. Ο Έλληνας πρωταθλητής των μεσαίων αποστάσεων που από τον περασμένο Σεπτέμβρη μετακόμισε μόνιμα στις ΗΠΑ ώστε να προετοιμαστεί για τη φετινή ολυμπιακή χρονιά, έτρεξε στον πρώτο του επίσημο αγώνα στον κλειστό στίβου επί αμερικανικού εδάφους και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Ο 26χρονος δρομέας τερμάτισε στην πρώτη θέση, στον πρώτο αγώνα της σειράς The Armory in New York στην αμερικανική μεγαλούπολη, στην απόσταση του 1 μιλίου (1.609 μ.) σε χρόνο 4:01.89. Μάλιστα, ακολούθησε, όπως άλλωστε συνηθίζει, μία “σόλο” κούρσα αφού ο δεύτερος αθλητής ακολούθησε σχεδόν 25 δευτερόλεπτα πίσω.

Τα περάσματα του ήταν αρκετά σταθερά, κοντά στα 30” ανά 200μ. Δυστυχώς, όμως δεν κατάφερε να κάνει μία επίδοση κοντά στο 3:58 που θα του έδινε το εισιτήριο για ένα μεγαλύτερο μίτινγκ απέναντι σε σπουδαίους ελίτ δρομείς.

Ο Δημητράκης ξεκίνησε την καριέρα του στο ΓΣ Γλυφάδας με το Μανώλη Χάτζο, συνέχισε για 5 χρόνια με τον Χρήστο Παπαχρήστο, ενώ την περασμένη χρονιά γυμνάστηκε με τον Μιχάλη Αναγνώστου, μετρά δεκάδες πανελλήνιες νίκες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και είναι σταθερά ο καλύτερος Έλληνας αθλητής τα τελευταία 6 χρόνια στο αγώνισμα των 1.500μ. Έχει ατομικό ρεκόρ 3:39.32 στα 1.500 μ. και 1:47.35 στα 800μ.

Από τον Σεπτέμβρη μετακόμισε στις ΗΠΑ όπου ζει και προπονείται με την υποστήριξη της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Arete International Athletic Club στην περιοχή Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε σε αμερικάνικο ιντερνετικό δίκτυο

Φωτογραφία: www.armorytrack.com

http://www.runnerspace.com/video.php?video_id=160994#ooid=tpdTU3MDE6_9kELJXk2-wpOAG6cpi2la

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο