Ο Χιθ εβαλε τα γυαλιά στον Φάρα

Σπουδαία νίκη του Αμερικανού επί του Μο Φάρα σε αγώνα ανωμάλου

Share

Τελικά κανείς δεν είναι ανίκητος! Ο Μο Φάρα είναι χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος δρομέας των 5.000 και 10.000μ. των ημερών μας και πολύ σπάνια βλέπει την πλάτη κάποιου αντιπάλου του. Την Κυριακή όμως αναγκάστηκε να υποκληθεί στον Αμερικανό Γκάρεθ Χιθ στον παραδοσιακό αγώνα ανωμάλου δρόμου Great Edinburgh X-Country 2016 στο Πάρκο Χόλιρουντ της σκωτσέζικης πόλης.

O Aμερικάνος, ο οποίος είχε βγει νικητής στον ίδιο αγώνα τόσο το 2015 όσο και το 2014, με μία δυνατή αλλαγή τα τελευταία 600μ. μπήκε μπροστά έχοντας τον Φάρα να τον καταδιώκει, ήταν όμως απόλυτα αποφασισμένος να κερδίσει. Έτσι, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Φάρα που μάταια προσπαθούσε και τελικά τερμάτισε 2ος, δύο δευτερόλεπτα πίσω του.

Ο χρόνος του Χιθ, ο οποίος έχει μεγάλη έφεση στον ανώμαλο, ήταν 25:29 με τον Φάρα να τερματίζει σε 25:31 και τον Αμερικανό Σκοτ Φαμπλ τρίτος σε 25:38. Αυτή ήταν μία σημαντική νίκη για τον Αμερικάνο, ο οποιος παρά το γεγονός ότι έχει σημαντικές επιδόσεις και στον στίβο (3:34 στα 1500μ., 7:37 στα 3000μ. και 13:16 στα 5.000μ., ζει στη… σκιά άλλων μεγάλων Αμερικανών δρομέων, όπως ο Γκάλεν Ραπ, ο Ράιαν Χιλ, ο Τζάγκερ κ.ά. Βέβαια, στον ανώμαλο δρόμο δείχνει πολύ μεγάλη έφεση αφού το 2015 αναδείχθηκε νικητής στο εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ ενώ έχει κερδίσει δύο ακόμα φορές τον αγώνα του Εδιμβούργου στην απόσταση των 4 χλμ.

Δείτε τα τελευταία μέτρα του αγώνα

[!%ARTICLE_MODULE_ID:595:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο