Mαυρίκος και Ματθαίου στο Νεπάλ

Αναχωρούν στις 31 Οκτωβρίου για το Νεπάλ και το Solukhumbu Trail η Αμαλία Ματθαίου και ο Χρήστος Μαυρίκιος

Share

Αναχωρούν στις 31 Οκτωβρίου για το Νεπάλ και το Solukhumbu Trail η Αμαλία Ματθαίου και ο Χρήστος Μαυρίκιος. Το Solukhumbu Trail, αγώνας αδελφοποιημένος με τον αγώνα ορεινού τρεξίματος Οlympus Μarathon από το 2010, διοργανώνεται από τον Dawa Dachhiri Sherpa και την σύζυγό του Annie Sherpa. Οι δύο αθλητές κέρδισαν την συμμετοχή τους στο Solukhumbu Trail με τις θέσεις που κατέκτησαν στον Olympus Marathon του 2012 και 2013.
Ο αγώνας, 300 συνολικά χιλιομέτρων, διασχίζει σε 15 αγωνιστικές ημέρες τις περιοχές Solu και Khumbu, που ανήκουν στo Ανατολικό Νεπάλ και την ευρύτερη περιοχή Sagarmatha. Στις 15 αυτές αγωνιστικές ημέρες οι δύο Έλληνες αθλητές θα κινηθούν σε υψόμετρα από 2000 ως 5.500 μέτρα, σε θερμοκρασίες  υπό του μηδενός (από +5 ως -15) διασχίζοντας τις κοιλάδες Gokyo και Khumbu, θα συναντήσουν στην διαδρομή  πολλά από τα γνωστά χωριά της περιοχής όπως το Khumjung, και φτάσουν ως και το Kalapatar στα 5.545μ υψόμετρο.

Πέρα από τον αγωνιστικό του χαρακτήρα το Solukhumbu Τrail έχει και πολλαπλό φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Το σύνολο των κερδών του αγώνα αποδίδεται με ποικίλους τρόπους στην τοπική κοινωνία, με την πληρωμή των διδάκτρων για την φοίτηση των Sherpa που χρησιμοποιούνται στον αγώνα στη σχολή οδηγών βουνού του Νεπάλ, την οικονομική ενίσχυση των υποδομών των κοινοτήτων που βρίσκονται στην διαδρομή του αγώνα, την υλική ενίσχυση των κατοίκων και την παροχή αναγκαίων υλικών για την λειτουργία σχολείων στην περιοχή.

Το αγωνιστικό μέρος ξεκινά στις 4 Νοεμβρίου από το Jiri και τερματίζει στις 19 Νοεμβρίου στη Lukla. Ενημέρωση για την εξέλιξη του αγώνα και την προσπάθεια των δύο ελλήνων θα υπάρξει από την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα 
http://www.dawasherpa-races.com/

H οργανωτική επιτροπή του Olympus Marathon εύχεται στους δύο αθλητές να ευχαριστηθούν τον «αγώνα», να γεμίσουν εικόνες από τη μοναδική αυτή γωνιά του κόσμου και να επιστρέψουν υγιείς και γεμάτοι εμπειρίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο