Το αγωνιστικό πανόραμα του Σαββατοκύριακου!

Όλοι οι αγώνες που διεξάγονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη χώρα μας!

Share

Τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια στη χώρα μας ο Σεπτέμβρης είναι ένας από τους πιο πλούσιους αγωνιστικά μήνες. Έτσι και φέτος ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες αγώνες ενώ και το τελευταίο Σαββατοκύριακο είναι γεμάτο με πολλές ευκαιρίες για όλα τα γούστα. Έτσι έχουμε αρκετούς αγώνες όλων των αποστάσεων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας τόσο το απόγευμα του Σαββάτου όσο και το πρωίνό της Κυριακής.

Αρχίστε το μέτρημα
Ο μεγαλύτερος ίσως αγώνας του διημέρου ξεκινά την… Παρασκευή. Ο λόγος για το 32ο Σπάρταθλο το οποίο δεν απαιτεί και πολλές συστάσεις. Φέτος μάλιστα έχει αποκτήσει πολύ μεγάλη διεθνή απήχηση ενώ υπολογίζεται ότι θα λάβουν μέρος 380 δρομείς από 42 χώρες. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 7:30 το πρωί της Παρασκευής κάτω από το βράχο της Ακρόπολης και ο καθένας μπορεί να την παρακολουθήσει. Κι επειδή όσο κι αν το θέλετε αν δεν έχετε ήδη δηλωθεί και προετοιμαστεί δεν μπορείτε να πάρετε μέρος, αν έχετε τη δυνατότητα να βρεθείτε σε κάποιο σημείο της διαδρομής αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσετε την προσπάθεια των ημεροδρόμων και να τους χειροκροτήσετε.

H σειρά Run Greece μετακομίζει Αλεξανδρούπολη αυτή την εβδομάδα μετά τα Ιωάννινα. Έτσι η ακριτική πόλη θα γεμίσει δρομείς καθώς υπολογίζεται ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 1.000. Δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής υπάρχει ακόμα και στα δύο αγωνίσματα του προγράμματος, 5 και 10 χλμ. Η σειρά Run Greece θυμίζουμε περιλαμβάνει αγώνες, κατά βάση 5 και 10 χλμ., που διεξάγονται σε μεγάλες πόλεις της επαρχίας.

Ολοκληρη η Αθήνα θα στηρίξει το Greece Race for the Cure έναν αγώνα που τα τελευταία γεμίζει το κέντρο της πόλης για καλό σκοπό. Για 6η συνεχόμενη χρονιά, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Αλμα Ζωής” με την έγκριση της Οργάνωσης Susan G. Komen for the Cure® διοργανώνει τον Αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού, Greece Race for the Cure! Ο Αγώνας αποτελείται από έναν Αγώνα Δρόμου 5χλμ και έναν Περίπατο 2χλμ.  όπου άντρες, γυναίκες και παιδιά τρέχουν ενωμένοι ενάντια στον καρκίνο του μαστού στέλνοντας το δικό τους μήνυμα.

Η πόλη της Λειβαδιάς θα διοργανώσει την Κυριακή τον Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο και τα παράλληλα αγωνίσματα, ενώ πιο δυτικά, θα γίνει ο 8ος Αγώνας Δρόμου Γύρος Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού απόστασης 12 χλμ. (ο αγώνας αυτός ξεκινά το απόγευμα του Σαββάτου). Αγώνας όμως θα διεξαχθεί και στα Φάρσαλα με τον 2ο Αχίλλειο Άθλο, ημιμαραθώνιας απόστασης αλλά και στην Κρήτη όπου θα γίνει ο 8ος Διεθνής Κνώσσειος δρόμος απόστασης 20 χλμ.

Θα πραγματοποιηθούν ακόμα το Serifos Sunset Race στο ξεχωριστό νησί του Αιγαίου το απόγευμα του Σαββάτου με δύο διαδρομές 5 και 10 χλμ., ενώ για τους φίλους του βουνού έχουμε τον 1ο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Παντοκράτωρα στην πανέμορφη Κέρκυρα.

Πολύ όμορφος όμως θα είναι και ο αγώνας  X-Terra Half Marathon στη Σιθωνία της Χαλκιδικής που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του Πόρτο Καράς (η Κυριακή περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης).

Το μενού όμως καλύπτει και τους τριαθλητές καθώς το πρωί της Κυριακή θα λάβει χώρα  το Magnathlon, ένας όμορφος, φιλανθρωπικός αγώνας τριάθλου στον Βόλο.

Εσείς ακόμα να αποφασίσετε;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο