Gold Coast Airport Marathon – Οι μαραθώνιοι πήγαν… Αυστραλία

Μαραθώνιος και άλλα αγωνίσματα στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας

Share

Την περίοδο αυτή. όπως και κάθε χρόνο το καλοκαίρι, οι διοργανώσεις μαραθωνίων  “μεταναστεύουν” από το βόρειο ημισφαίριο και την Ευρώπη στο νότιο με την Αυστραλία να έχει τις περισσότερες διοργανώσεις.

Έτσι, το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε στην πόλη Golden Coast (Χρυσή Ακτή) της περιφέρειας του Queensland της βορειοδυτικής Αυστραλίας ο αγώνας Gold Coast Airport Marathon που περιελάμβανε εκτός από τον μαραθώνιο και αγώνα ημιμαραθωνίου, 10άρι, μικρότερη απόσταση 5,7 χλμ., αγώνες 4 και 2 χλμ. για παιδιά αλλά και αγώνες για αθλητές σε αμαξίδιο. Η συγκεκριμένη διοργάνωση πραγματοποιείται από το 1979 με πολύ μεγάλη συμμετοχή. Φέτος οι συνολικές συμμετοχές άγγιξαν τις 24.000 σε όλα τα αγωνίσματα του προγράμματος με τη διοργάνωση να έχει από φέτος και τη χρυσή ταμπέλα της IAAF.

Η Golden Coast αν και δεν είναι πρωτεύουσα της περιφέρειας του Queensland αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της Αυστραλίας και μετρά πληθυσμό άνω των 3 εκατομμυρίων ενώ μετρά ακτογραμμή που φτάνει τα 57 χιλόμετρα!

Στα αγωνιστικά τώρα, πρωταγωνιστής ήταν ο 22χρονος Κενυάτης Σίλα Κιπκεμπόι Λίμο που κέρδισε τον μαραθώνιο με το αρκετά καλό 2:09:14 στο ντεμπούτο του στην απόσταση. Μάλιστα η επίδοση του αυτή είναι η καλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ επί αυστραλιανού εδάφους στον μαραθώνιο!

Πρώτη γυναίκα ήταν η Ασάμι Κάτο από την Ιαπωνία με χρόνο 2:28:51, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ για τη δρομέα στην πρώτη της συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Οι τερματισμοί στον μαραθώνιο έφτασαν τις 4.924!

Στον ημιμαραθώνιο, το αγώνισμα με τους περισσότερους τερματσμούς, 8.527, πρώτος νικητής αναδείχθηκε ένας ακόμα Κενυάτης, ο Ρούμπεν Κοσκέι σε 1:04:56, ενώ πρώτη ήταν η Μίλι Κλαρκ σε 1:14:04. Στο ίδιο αγώνισμα πολύ καλή παρουσία είχε η ελληνικής καταγωγής, Αμίλια Ασλανίδη που τερμάτισε σε 1:16:13 καταλαμβάνοντας την 5η θέση στις γυναίκες και τη 2η στην ηλικιακή της κατηγορία (21-24). Η νεαρή δρομέας πέρασε τα πρώτα 10 χλμ. αρκετά γρήγορα σε 34:57 ωστόσο δεν κατάφερε να συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό που θα της έδινε μία πολύ μεγάλη επίδοση!

Στα 10 χλμ. οι νικητές ήταν και οι δύο από την Αυστραλία. Ήταν ο Μίτσελ Μπράουν σε 30:01 στους άνδρες και η Μπρίντει Ντιλάινι σε 33:52 στις γυναίκες. Οι συμμετοχές στο 10άρι έφτασαν τις 5.416 ενώ δεν έλειψε κι από αυτό το αγώνισμα μία ακόμα καλή παρουσία από δρομέα ελληνικής καταγωγής δρομέας αφού η Μέλανι Παναγιώτου κατέλαβε την 4η θέση σε 35:47. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο