Western States 100! Ένας αγώνας πραγματική περιπέτεια!

Εντυπωσιακός ο φετινός νικητής του κορυφαίου αγώνα υπεραπόστασης των ΗΠΑ.

Share

Ένας ξεχωριστός αγώνας έγινε το περασμένο Σάββατο στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ο λόγος γα τον Western States 100, η Western States Endurance Run όπως είναι η επίσημη ονομασία του, έναν trail αγώνα υπεραπόστασης απόστασης 100 μιλίων (160,8 χλμ!), που θεωρείται από πολλούς ως ο απόλυτος αγώνας υπεραπόστασης παγκοσμίως.

Η απόσταση του αγώνα είναι για την ακρίβεια 100,2 μίλια με τη διαδρομή να κινείται πάνω στην οροσειρά Σιέρα Νεβάδα και τους δρομείς να ανεβαίνουν μία θετική υψομετρική 5.500 μ. και να κατεβαίνουν άλλα 7.000 μ.!

O αγώνας διοργανώνεται εδώ και 41 χρόνια, από το 1973 δηλαδή όταν και συμμετείχαν λιγοστοί δρομείς. Σήμερα είναι ένας από τους πιο περιζήτητους αγώνες υπεραπόστασης με δρομείς από όλο τον κόσμο να δηλώνουν συμμετοχή και να περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς υπάρχει αυστηρό όριο συμμετοχών στις 369 (στην πραγματικότητα κληρώνονται 425 θέσεις όμως θεωρείται δεδομένη η απουσία ενός ποσοστού 15%) αφού η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τα δάση στις ΗΠΑ για λόγους ασφαλείας αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος δεν επιτρέπει περισσότερους δρομείς.

Ο φετινός αγώνας ήταν ξεχωριστός καθώς ο νικητής του, ο 37χρονος Αμερικανός Ρομπ Κραρ, σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο που έχει σημειωθεί ποτέ καλύπτοντας τη διαδρομή σε 14 ώρες 53 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα με το ρεκόρ αγώνα να είναι 14:46:44 και το χρονικό όριο συμπλήρωσης της διαδρομής να ορίζεται στις 30 ώρες.


Mία λέξη είπε ο νικητής του αγώνα, Ρομπ Κραρ, μόλις τερμάτισε. “Νερό!”

Toν συγκεκριμένο αγώνα που έχει μία από τις πιο εντυπωσιακές αλλά και απαιτητικές διαδρομές έχουν κερδίσει στο παρελθόν κορυφαίοι Mountain runners όπως ο Κίλιαν Ζορνέτ, το 2011, ο Σκοτ Τζούρεκ και μάλιστα 7 φορές και ο Μαξ Κινγκ.

Δείτε εδώ το πέρασμα από ποτάμι, ένα από τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια της διαδρομής

[!%ARTICLE_MODULE_ID:212:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο