Zegama Aizkorri: Επιστροφή στην κορυφή για τον Kilian

Τα αποτελέσματα του μεγάλου αγώνα Skyrunning

Share

Ξανά στην κορυφή ο Κίλιαν

Μετά την απρόσμενη ήττα του στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας Ultra της σειράς Skyrunning, τον Transvulcania Ultramarathon, ο Κίλιαν Ζορνέτ επέστρεψε εκεί που μας έχει συνηθίσει, στην κορυφή. Ο σπουδαίος Ισπανός mountain runner κέρδισε τον σημαντικότατο αγώνα Zegama Aizkorri απόστασης 42 χλμ.

Ήταν η έβδομη νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα για τον Κίλιαν που τερμάτισε σε 3:48:38 σπάζοντας και το ρεκόρ αγώνα, όπως όμως έκαναν και επόμενοι τρεις δρομείς, ο Ιταλός Marco De Gasperi με 3:50:8, ο Ισπανός Luis Alberto Hernando, δρομέας που κέρδισε τον Kilian στα Κανάρια νησιά πριν 15 περίπου μέρες, σε 3:50:5 αλλά και ο 4ος Ionut Zinca σε 3:53:14.

Ο συναγωνισμός ήταν έντονος με τον Kilian να ηγείται και να ξεφεύγει στο τέλος, ενώ εντυπωσιακός ήταν ο Luis Hernando που στo 20o χλμ. ήταν 8ος όμως με δυνατή αντεπίθεση τερμάτισε τελικά 3ος.

Στις γυναίκες, η Emily Fosberg με τη φόρα της νίκης της στον Transvulcania μπήκε από την αρχή μπροστά όμως τελικα δεν άντεξε με την Αμερικανίδα Stevie Kremer να κερδίζει τον αγώνα, 4 λεπτά σχεδόν μπροστά από την Elisa Desco και τη Maite Mayora που έκλεισαν την πρωτη τριάδα. Η Forsberg τελικά τερμάτισε τέταρτη ενώ ένα ακόμα μεγάλο φαβορί, η Ισπανίδα Nuria Picas εγκατέλειψε περίπου στα μισά

Ο Zegama Aizkorri είναι ιδιαίτερα γνωστός αγώνας απόστασης 42 χλμ. στην ομώνυμη περιοχή της χώρας των Βάσκων της Ισπανίας, με εκατοντάδες κόσμου να βγαίνει σε διάφορα σημεία της διαδρομής και να χειροκροτεί την προσπάθεια των δρομέων. Η διαδρομή βέβαια είναι παρα πολύ δύσκολη αφού οι δρομείς καλούνται να καλύψουν και μία συνολική υψομετρική 5.472 μ.

Επόμενος αγώνας της σειράς είναι στη Γαλλία και συγκεκριμένα ο VK Face de Bellevarde στις 11 Ιουλίου.

Αποτελέσματα

Άνδρες
1. Kilian Jornet (Salomon) 3h28’38”
2. Marco De Gasperi (SCOTT Sports) 3h50’38”
3. Luis Alberto Hernando (adidas) 3h50’57”
4. Ionut Zinca (Valetudo Skyrunning Italia) 3h53’14”
5. Zaid Ait Malek (Buff) 3h55’06”

Γυναίκες
1. Stevie Kremer (Salomon) 4h26’44”
2. Elisa Desco (SCOTT Sports) 4h50’21”
3. Maite Mayora (La Sportiva) 4h51’48”
4. Emelie Forsberg (Salomon) 4h52’11”
5. Kasie Enman (Salomon) 4h53’35”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή ο Haspa Marathon Hamburg!
Κορυφαίες συμμετοχές και Έλληνες στον αγώνα
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο